Дъг Бандоу: САЩ загубиха вяра в победата на Украйна. Рядко толкова много чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена

Дъг Бандоу: САЩ загубиха вяра в победата на Украйна. Рядко толкова много чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена

Съединените щати загубиха вяра в победата на Украйна във въоръжения конфликт и се надяват на бързо начало на преговори с Русия. Това мнение изрази в статия, публикувана в списание The American Conservative, Дъг Бандоу, бивш помощник на 40-ия президент на САЩ Роналд Рейгън. По думите му, "единственото възможно заключение е, че повечето западни политици са глупаци. Рядко толкова много американски и европейски чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена за всички".

„Докато украинците изпитват трудности във втората зима на въоръжен конфликт, администрацията на Байдън изглежда е оставила настрана всякакви мисли за победа", пише Бандоу и добавя „вместо това Вашингтон вярва, че и двете страни трябва да започнат преговори“. Той отбеляза, че отношението на САЩ към конфликта и неговия ход е сериозно променено и целта на Вашингтон е „да подготви Киев за преговори“.

"Единственото възможно заключение е, че повечето западни политици са глупаци. Рядко толкова много американски и европейски чиновници са грешали толкова много и на такава ужасна цена за всички", каза Бандоу. Той подчертава, че преговорите ще станат много по-трудни, отколкото биха могли да бъдат преди Русия да започне специалната военна операция и в първите ѝ месеци. 

"Е, Вашингтон реши, че Киев трябва да преговаря и да загуби територия в конфликта с Русия. За съжаление американските политици не помислиха за такъв изход, когато изоставиха дипломацията с Москва", обобщава бившият помощник на Рейгън. Според него хората, които вземат решения във Вашингтон, "не са подходящи да управляват такава суперсила като САЩ".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • извинете, беше грешка

    05 Яну 2024 10:04ч.

    рядко толкова българи са били така ловко заблудени, че да се съгласят (негласно) да предоставят суверенитета на родината си в ръцете на запада. Но никога не е късно да поправим тази грешка. Политиката в България оттук-насетне има една супер-тема и супер-цел: геополитически завой, дистанциране на България от запада и провеждане на серия от балансиращи мерки в посока на ресуверенизация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пенионерски лакардии,

    05 Яну 2024 10:09ч.

    Нека др. Нинова да даде първо пример като изтегли чавето си от Ню Йорк и го прати в Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Яну 2024 10:12ч.

    И що да го изтегли от Америка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако имаше

    05 Яну 2024 10:12ч.

    Мозък за пет пари, точно това щеше да направи. Киро е пряк пример за качеството на Бръшляновата лига.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И къде работи на Нинова синчето и?

    05 Яну 2024 10:17ч.

    В банка! Няма що!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • домачине

    05 Яну 2024 10:24ч.

    Ние отдавна сме се дистанцирали от Нинова. Говорим за решително дистанциране и от отанско-еврогейска окупация на родината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Яну 2024 10:28ч.

    И що да не работи в банка? И кво општо има темата с местоработата на синчето? По какъв начин, констатациите на американеца се компрометират от местоработата на синчето? Може би: "Не е вярно, че Америка е загубила вяра в победата на Украйна, тъй като синчето на Нинова работи в една американска банка"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Където иска да работи кой и да е

    05 Яну 2024 10:34ч.

    Въпросът е, че като кажат някои САЩ и си мислят, че е кой знае какво! Това обоготворяване на държава унищожила коренното население на континента не е здравословно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "унищожила коренното население на континента"

    05 Яну 2024 11:11ч.

    Унищожавати сегашното. Политиците и богаташите в една държава НЯМАТ нищо общо с обикновените хора. Знаете го много добре от България. Това, че някои са богати и имат всичко, не означава, че всички имат поне по малко. В YouTube американец качва клипове под заглавие "Our 50 States". Нагледно показва мизерията в САЩ. Дори класира отделните щати по мизерия. Някои от тях са с над 80% мизерно население и са на нивото на африкански държави.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коренното население на Северна Америка е унищожено от англоезичниците

    05 Яну 2024 12:07ч.

    Ние трябва да унищожим изкуствено селекционираното население от идиоти-предатели на жълтопаветната джамахирия Софияндурия, ако искаме да оцелеем като народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    05 Яну 2024 12:20ч.

    Грешите! Първо испанците са се заели с това. После французите. Аглосаксите са последни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    05 Яну 2024 14:30ч.

    Вие грешите Viva! Испанците са подчинили коренното население, не че не имало и кланета, като част от нека ги наречем испанците са се смесили с него и са образували метисите. Има си и в почти всички латиноамерикански страни голям процент нека ги наречем чисти индианци, както и бели, които се самонаричат "кастеяно". Французите в Квебек почти не са клали, защото няма на практика кого. Коренното население на САЩ, без Аляска, беше доведено до 500000 души през 80-те на 20 век. Разбира се има и уоспове в САЩ, които имат индианска кръв и се считат за истинските американци, сещам се за Мили Сайръс, баща и и Джони Деп, но техният процент е нсъпоставим с метисите в Латинска Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Яну 2024 14:44ч.

    Най-големите гаври с коренното население са дело именно на англосаксите! Питайте индианците, индийците, аборигените, маорите и прочие народи, сблъскали се с "цивилизованите". След 1776 г. американците продължават и надграждат политиката на геноцид и сегрегация - 1 500 войни, нападения и кланета срещу племената; изтребление на бизоните, довело до гладомор; принудителното разселване, при което умират десетки хиляди ("Trail of tears"); избирателна ваксинация срещу едра шарка; а през 20-ти век надминават и бившите си господари по жестокост, преминавайки към принудителна стерилизация на индианките, която да довърши заличаването на племената. Последното е практика и на нацистите. http://worldwithoutgenocide.org/genocides-and-conflicts/american-indian

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    05 Яну 2024 17:12ч.

    Луизиана е завладяна от англосаксите... Или пропускам нещо? Да, пропускам! "Появата на вариола в Западното полукълбо започва от остров Еспаньола през 1507 г. Заболяването е внесено от Испания. Епидемията, която последва унищожава цели племена. Повечето последващи заселвания в Карибските острови, Мексико и Бразилия най-често са следствие на африканската търговия с роби, която започва около 1503. През 1517 година започва да бушува вариолно огнище сред африканските роби в мините на Еспаньола. Болестта се разпространява бързо сред индианското население, убивайки около една трета от тях. Едрата шарка се разпространява в Куба през 1518 г. и Пуерто Рико през 1519 г., където повече от половината от местното население се заразява от заболяването. През 1519 Кортес и неговите последователи плават от Куба до Мексико. През ноември те акустират в Теночтитлан, чиито разкош и размери ги удивява. Главнокамандващият на Куба доста завижда на добрия късмет на Кортес. Това го принуждава да изпрати друга експедиция, която се ръководи от конкистадора Панфило де Нарваес. Нарваес стига до Вера Крус през април 1520 г., за съжаление в екипажа му има африкански роб, заразен с вариола. Резултатът от тази експедиция е описан впоследствие от испански монах, пристигнал в Мексико през 1525: "... В екипажа на капитан Панфило де Нарваес, акустирал в тази страна, има негър, поразен от едра шарка - заболяване, което никога не се срещало тук. По това време Нова Испания е изключително пълна с хора, а когато шарката започва да заразява индианците, настава такъв мор, че повече от половината от населението загива. Това заболяване се нарича сред индианците "великата проказа", защото жертвите на вариолата са били толкова покрити от гнойните мехури, че изглеждат като прокажени. Дори и днес могат да се открият доказателства за това как някои индивиди са успели да се преборят със смъртта – те са покрити с вариолни белези (Фостър, 1950 година).” След като поразява крайбрежието, едрата шарка се разпространява във вътрешността, достигайки Долината на Мексико (през септември), а малко след това и столицата - Теночтитлан. Епидемията, която последва е катастрофална за американските индианци, а този факт подпомага военния успех на Кортес и неговите конкистадори..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нелогично

    05 Яну 2024 17:38ч.

    Всеки има право да се засели където иска, нали това беше повелята "Хелзинки"? Все едно да държиш сметка на тези българи които викаха на площада за демокация, а после емигрираха, че не са патриоти! Все едно да кажеш на провинциалистите в София че си мразят родното място! Така че довода за сина на Нинова е глупав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    05 Яну 2024 19:12ч.

    Първо - болестите донесени от испанците не са преднамерен акт. По вашата логика, трябва да обвиняваме монголците за преднамерено унищожение на белите/европейците, защото са донесли бубонната чума и по различни оценки са измрели една трета или половината от белите/европейците. След малко ще ви пусна съкратен списък за етническия състав на десетте най-многобройни латиноамерикански страни, без Бразилия, защото португалците още не са обвинени от вас, и САЩ. САЩ за сега ги броя за англосаксонска страна, но ако Байдън и Шорош изкарат още един мандат, латиносите с индианска кръв ще са си отмъстили на германци, келти, славяни и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Яну 2024 19:25ч.

    Виво, ненужен опит за ограмотяване чрез копи-пейст инфо. В първоначалния си коментар си написал "заели са се", което предполага умишлено деяние. Болестите, довлечени от европейците са изтребили до 2/3 от коренното население на Америките, но те не са умишлена политика и убийства. За разлика от избирателната ваксинация срещу едра шарка, например, и умишлената сегрегация и заличаване на племената с всякакви нецивилизовани практики, които продължават в САЩ и Канада чак до 90-те години на 20-ти век. Включително принудителна стерилизация на жени и асимилация чрез насилствено отнемане на деца от семейството (в Канада чак 1996 г. е закрит последното подобно "училище"). А нацистите май са се вдъхновили от колониалните политики на англосаксите (планът "Ост")... https://www.thecanadianencyclopedia.ca/en/article/racial-segregation-of-indigenous-peoples-in-canada

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    05 Яну 2024 19:50ч.

    1. САЩ, индианци 1,6 % от 2010 г. 2. Мексико, 70% – метиси, 9 – 17% – бели и 12% – индианци. 3. Колумбия, 58% – метиси, 20% – бели, 14% – мулати, 4% – чернокожи, 3% – замбо. 4. Аржентина, 97% – бели 3% – мулати, индианци (голяма част от "белите" показват подмишницте си, за да докажат чиста кастилска/италианска/арийска кръв, това е от "Улица "Консервна"" на Джон Стайнбек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    05 Яну 2024 20:19ч.

    Не ми се копира повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей Sinner

    06 Яну 2024 1:14ч.

    Колко мислиш са били индианците на днешната територия на САЩ през 1607, когато англичаните пристигат в Америка? 1,6% от 330 милиона е 5,3 милиона. Колко милиона са били тогава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    06 Яну 2024 9:22ч.

    Грижливо избягвате френското присъствие в Америка! Което е не по-малко като обем от англосаксонското. Вижте на картата и тогава се ограничавайте с Квебек. А как са се държали францизите с местните... има едно знаменито изявление на Марк Твен. Но ако ви интересува си го намерете, няма безплатно ограмотяване. https://www.kajeteda.com/archives/4723/когато-французите-притежаваха-амери/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    06 Яну 2024 11:02ч.

    Никой не отрича, че и испанците, французите, холандци и др. колонизатори са издевателствали над заварените "туземци", но не могат да бият по колониална гавра с коренното население англосаксите. Питай и оригиналните "indians" от Индия, щом "индийците" от Северна Америка не са ти достатъчни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    06 Яну 2024 22:50ч.

    Куцуят кон следва да го каже на този, който твърди, че коренното население е унищожено от англоговорящите. Което е абсолютно недостоверно! Умишлено пропуснах германците, но фен клубът определено е необразован и не го интересува нищо друго освен опорките! Дали е известно на феновете, че английският печели с един глас разлиа пред немският, когато е гласувано кой да е официалният език на САЩ? Или тогава немскоговорящите щяха са да отговорни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Яну 2024 11:41ч.

    Сам признаваш, че американците са "англоговорящи", по собствен избор, но същевременно е "абсолютно недостоверно", че коренното население е унищожено от "англоговорящите", въпреки че те успешно продължават практиките на европейските си предците в ликвидацията на туземците, че и ги надграждат през 20-ти век с принудителната стерилизация и "отвличане" на деца. Забавно е как "носиш вода от девет дерета" само и само да не признаеш, че "англоезичните" унтерменшен-и са шампиони по колониални гаври. Не случайно дадох за пример и другите "indians" от Индия. Между другото, англосаксонският или староанглийският, произлиза от западногермански диалекти, та "немскоговорящите", дори и косвено, винаги са замесени в някой геноцид. Просто им е в кръвта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Яну 2024 12:36ч.

    Тц! Не съм написал подобно нещо! Това е в отговор на един друг, дето го написал това! или четеш нечии конкретни постове, без да схванеш контекста, в който са написани? Чети всичко. Сдъвкано, само да гълташ : "Коренното население на Северна Америка е унищожено от англоезичниците 05 Яну 2024 12:07ч."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Яну 2024 14:33ч.

    Хващаш се като удавник за сламка за една дума, но написалият го е прав, защото и британците, и американците са си "англоезичници", тъй като официален език на държавите им е английският. Политиката им към коренното население е сходна - геноцид и сегрегация. Даже "англоезичните" американци с пламенен ентусиазъм довършват започнатото от бившите си господари с нови практики. Канада пък е британско владение от 1763 г., та всички "любезности" към коренните жители са се извършвали под юрисдикцията на англоезичните от Острова. По-горе ти бе посочена, с цифри, разликата между испанския и английския колониализъм, но ти едно си баеш. Ако отидеш в столицата на англоезичните САЩ, или в милионен град там, колко души с индиански черти, чисти или смесени, ще видиш по улиците? Колко са лицата там от индиански произход в администрацията, например, получили пост по естествен път, а не по псевдо дайвърсити квотната модна политика? Докато в столиците и големите градове на испаноезичните бивши колонии (без Аржентина) всеки втори/трети/четвърти/пети човек по улиците ще е метис. Тук-там и "чист" коренен жител. В администрацията им - също. Та действително "англоезичниците" (британци и американци) са унищожили коренното население на Северна Америка и сега оцелелите живеят в резервати, като защитен и изчезващ вид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    07 Яну 2024 18:12ч.

    Явно това, че конят е куц е най малкоят му проблем! отсъства и единствената му мозъчна клетка! Дано да е от време на време! А колонизирането на америките от ИСПАНЦИ, ПОРТУГАЛЦИ, НИДЕРЛАНДЦИ и ФРАНЦУЗИ? Само АНГЛИЙСКИТЕ колконисти са говорили английски и съм ти дал карта кои области в Америка от кои нации са били колонизирали, поне в началото на колонизацията! И областите, колонизирани от англичани са по малки от тези на останалите колонизатори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    07 Яну 2024 20:37ч.

    Преминаването към лични обиди е достачно показателно за твоя капацитет и личност. Всеки тук, който е прочел твърдението "англосаксите/англоезичниците са виновни за унищожението на коренното население в Северна Америка" веднага е схванал, че се имат предвид британската и американската нация и държави, които са ядрото на днешния т.нар. "англосаксонски свят", а не само древните англосакси и англичаните в/от Англия. Само ти имаш нужда от "превод" и издребняваш в ненужно философстване и оправдаване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля

    05 Яну 2024 10:10ч.

    Да ме бяха попитали като почна конфликтът, щях да им кажа как ще свърши и то безплатно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • doro

    05 Яну 2024 10:13ч.

    Така ще е, като са напълнили администрацията си с психо-болни педеруги - всички такива като наш кокорчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те са изкуствено селекциониран вид - Idiotus erectus

    05 Яну 2024 12:09ч.

    Напоследък се развъдиха много около жълтите павета в бъдещата бивша столица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЛУКАВЯТ, за почивка, доставките не спират

    05 Яну 2024 10:16ч.

    Всяка вечер чувам ниско прелитащи транспорнци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приспиват

    05 Яну 2024 10:17ч.

    На такива вяра никаква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ниско прелитащи транспортнци"?

    05 Яну 2024 12:11ч.

    Изнасят се тайно, да не им цапат колесниците. Бог знае колко лайна са донесли от Кабул по-миналата година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    05 Яну 2024 10:34ч.

    Е, нищо ново, всъщност... За пореден път Русия "изненада" Запада. Случвало се е и предните пъти, когато някой е решавал да организира "кръстоносен поход" срещу руснаците. Много аналитици, специалисти и политици на Запад не еднократно са подчертавали и предупреждавали, че неразбирането на руската народо-психология, култура и подценяването на възможностите и способностите на Русия винаги са водели само до едно - загуба на мераклиите да я унищожат, да я подчинят или да я завладеят. И проблемът е бил винаги един и същ - неадекватното и екзалтирано отношение и сляпата русофобия, раздухвана от управляващите западните лобита на алчни колонизатори (най-вече нагло-саксонците). Но така е, Историята има лоши навик да се повтаря, когато поуките ѝ не се изучават и не се вземат под внимание... Учудваща е само тази вманиачена упоритост, с която колективният Запад повтаря грешките си, вместо да се примири, че няма да е вечния световен господар и колонизатор и да се опита да изгради взаимно-изгодни и равноправни отношения с останалата по-голяма част от Света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Запада акълът им можеше и да си дойде на мястото.

    05 Яну 2024 10:38ч.

    Но американците нямат интерес Европа и Русия да са в мирни отношения. САЩ са основните виновници за случаващото се. Инсталираха откровени идиоти във властта и спирка нямат. Иначе отношенията германци руснаци в много обласи бяха пословично добри. Бяха обаче

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sinner

    05 Яну 2024 14:38ч.

    Не съм съгласен с Вас, че САЩ са основните виновници за Европа. Основните виновници са французите. Англичаните са втора синхронна цигулка на Вашингтон и си гледат техния интерес. Поляците, прибалтийците и испанците не ги броя. Немците са с поддържаща роля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Рядко толкова много американски и европейски чиновници са грешали"

    05 Яну 2024 11:05ч.

    Защото са с манталитета на надъханите козяшките тролове. Сляпи за реалността. Живеят в нереален Свят, който отдавна го няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    05 Яну 2024 11:11ч.

    (Рядко толкова много чиновници са грешали толкова много ): са грешЕли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственото възможно заключение е, че повечето западни политици са глупаци.

    05 Яну 2024 11:18ч.

    Един от най-често задаваните въпроси напоследък е защо нашите политически елити са толкова некомпетентни. От украинския конфликт насам те загубиха контрол върху всичко. Не прецениха правилно Русия, прее**@ха санкциите и войната, загубиха контрол върху икономиките си, а сега губят контрол върху незападния свят заради унищожаването на международната система на отношения. Провалят се във всичко, което правят - абсолютно всичко. Защо? Некомпетентността е едно от изискванията за поста. Те са сложени там да разрушават, не да решават проблеми... Унищожаването на западните общества и икономики се прави парче по парче. Те ре разрушават постепенно, защото ако това стане бързо, ще изплаши населението. Всеки фермер знае, че уплашения добитък е опасен, и елитите също го знаят. .... и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    05 Яну 2024 14:12ч.

    Изпълнителите са ясни и безинтересни, въпросът е КОЙ ги е сложил там да разрушават и какво се цели с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак оттам

    05 Яну 2024 15:13ч.

    Описването на задачите, зададени на западния полит.елит би било дълъг процес - твърде дълъг за тази статия. Все пак, това не е тайна и много пъти е било дискутирано публично от личности с висок ранг като Шваб и Харари - които са основните идеолози - нещо като модерен Алфред Розенберг. Послушайте какво говорят и ще разберете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    05 Яну 2024 11:18ч.

    Дрогаре, проблемът е праисторически - наличие на две конгломерации в света: Континентална и Морска. Друг проблем е оформянето на четирите Обществено-социално-икономически - устойчиви формации (първобитно-общинна, робовладелска, феодална и капиталистическа - сега се опитват за пета - ИИ). И последната вече се срутва, защото колониализма е също вече "Бай-Бай"! Поредното прегрупиране на отделните сили "2+4" ще определи облика на новият Свят - стига този да оцелее... Но според Едгар Кейси (Ванга на куб) от 2025 г. светът се повежда от Русия. За следващите 1000 години. Може и да стане така, може природата да изиграе мръсен номер... Ако с нея всичко е ОК, защо се крият глобални катастрофи само на няколко стотин години отстояние? Та и в и от науката все гяволии, мошеничества от всички участници и пр. и пр. Лъжат ни, та чак пушек се вдига! Но плебса - толкоз му е "акъла", все го търси нейде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    05 Яну 2024 11:35ч.

    "Западните политици са глупаци..." Здрасти, открихме Америка! Та това беше ясно още, когато официално бяха забранили КРИВИТЕ КРАСТАВИЦИ. Я си представете какво щяха да говорят за Тодор Живков, ако беше забранил кривите краставици?! Беше ясно също, когато Ангелица Меркелица покани дивите мигри с думите: "Елате, ще се справим!", а никой не посмя да каже: "Спри се, тъпа гъско!" - а сега си броят по колко немкини биват изнасилени на денонощие. Причината да оглупява Западът е същата, поради която при комунизма оглупяваше Изтокът: това са все ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ОБЩЕСТВА - тоест, опитват се да ръководят човешката природа според някакви идеи, вместо да ръководят идеите според човешката природа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 2143

    06 Яну 2024 1:22ч.

    Добре казано. Когато обаче нямаш стратегически цели които да преследваш е така. А ИДЕОЛОГИЯНА е димната завеса зад която скриваш целите които преследваш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Катил

    05 Яну 2024 11:44ч.

    Русия спечели войната. Не тази на бойното поле, за която е очевидна победата, а тази за умовете на хората по Света, която както след ВСВ доведе до разпад на колониалната система. Сега се случва същото с думите на Путин за СУВЕРЕНИТЕТ и СЪТРУДНИЧЕСТВО! Народите прегръщат тази идея, която без съмнение води към цивилизовани международни отношения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хубава вест

    05 Яну 2024 11:49ч.

    Cтратегический бомбардировщик B-1 разбился в США

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    05 Яну 2024 12:05ч.

    Прозрение,за някои

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    05 Яну 2024 12:14ч.

    Интересно е, как пишещите тук упоително сменят чиновници и елити на Заад, ри положение, че самите те са пристрастени към една или друга партия, проекция на този западен елит в България. Елитът се провалил. На запад, но и у нас. Значи трябва да се сменя. Елитът, целият.Не ваште да махнем, наште ще оставим, както тайно си мислят някои адепти я на Нинова, я на Бойко. И това вече е гражданска война. Чиновниците грешали. Значи трябва да се сменят. А това вече е преврат. Даже революция, ако разгледаме Ленин и неговата „Държава и революция„

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    05 Яну 2024 13:55ч.

    Той отбеляза, че отношението на САЩ към конфликта и неговия ход е сериозно променено и целта на Вашингтон е „да подготви Киев за преговори.Тов.Бандоу също е в грешка.Целта е Вашингтон да се подготви за преговори с Москва но по точките които му бяха изпратени от Русия,декември 2021.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    05 Яну 2024 14:10ч.

    Истинските анализатори това го видяха, коментираха и предупредиха много отдавна. Почнат ли западните политкоректни медии, тинк танкове и всякакви измислени анализатори в един хор да квичат и да говорят за "грешки", "Русия победи" и т.н., значи замислят нещо много грозно. Глобалистите-паразити не могат да съществуват ако не разпалят някоя световна война или поне няколко унищожителни регионални конфликти. И както винаги по-далеч от техните щаб квартири.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глупави сме

    05 Яну 2024 17:44ч.

    Като гледам Урсула, Шарл, разни Марийчета, Ане-Ленета, Кикита, Фифита и Мимита, виждам само глупост и безчестие. Как по-миналата годшна ни изманипулираха з Македония, за атомни централи, авиокомпании и какво ли не! Но българина гледа и се радва че е потупан по рамото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    05 Яну 2024 20:27ч.

    Ами това цял свят го вижда. Урсулата, борел, шолц и т.н. са по природа ниско интелигентни, стават само за обслужващ персонал. Чучулото в САЩ - мястото му е в хоспис за възрастни с ментални увреждания. Впрочем той и като по-млад винаги беше посредствен. Какво очакваме от идиoти? Вярваха, че ще победят Русия на бойното поле, че ще я изолират дипломатически и ще сринат икономиката и... от самото начало казах,че нито едно от изброените няма да се осъществи. Вече и слепите виждат това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи