"Да, България" заплаши с изключване Мустафа Емин заради скандала в "Пирогов"

"Да, България" заплаши с изключване Мустафа Емин заради скандала в "Пирогов"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Освободеният като съветник на министъра на отбраната Тодор Тагарев, Мустафа Емин получи наказание и от "Да, България". Това съобщиха от партията на своя сайт след заседание на контролната й комисия.

Наказанието на Емин е предупреждение за изключване, взето от втория път с гласовете на четирима от присъствалите седем души на заседанието на комисията. При първото гласуване нито една от трите възможности за наказание (забележка, предупреждение за изключване, изключване) не събира необходимото мнозинство.

Аргументите за наказанието на Мустафа Емин според контролната комисия са, че нарушава в два аспекта устава на "Да, България":

- партията да се стреми към институционално укрепване вместо политически произвол;

- уронване на престижа, като Емин е поддържал фокуса на вниманието към случая и това се е съчетало със "спорове в социалните мрежи, почиващи на частична информация или предположения".

От публикуваната от "Да, България" извадка от протокола на заседанието на контролната комисия става известно, че от пристигането на Мустафа Емин и семейството му в "Пирогов" (19.20 ч.) до обработването на раната на детето и освобождаването му (22.54 ч.) минават над три часа, макар и семейството да е насочено да чака пред звеното, където се поемат най-спешните случаи - шокова зала.

Преди детето на Емин лекарите са поели други три, едно от които е влязло вероятно през вход, който не е видим за вече бившия съветник на министъра на отбраната. Съответно, в партията смятат, че е допустимо в даден период от време Емин да е смятал, че лекарите бездействат, вместо да се погрижат за детето му.

В протокола се посочва, че от предоставените от "Пирогов" записи, разговори с ръководството, (медийни) обяснения на Емин и персонал на лечебното заведение става известно, че директно или косвено е споменал три пъти министъра на здравеопазването.

Първият път е бил, когато му е обяснено, че има недостиг на персонал и неврохирургът трябва да обслужи няколко отделения. "В този момент г-н Мустафа Емин настоява, че щом проблемите се знаят, те трябва да бъдат адресирани с отговорните лица, ако трябва, да говорят и с министъра", се посочва в протокола, като според Емин става дума за "ефективност и ефикасност в здравеопазването".

После в разговор с лекар Емин се посочва, че му е предложил, ако иска да се подобрят процесите, "да направи директна връзка с министъра посредством "досега" си до Министерски съвет". Лекарят отговорил, че министърът (Христо Хинков) му е приятел и ако иска, може да му се обади.

Намек за връзките си в изпълнителната власт Мустафа Емин прави и при напускането на болницата, когато се оформят окончателните документи. Попитан защо му трябват документите, бившият съветник на министъра на отбраната, "отвърнал с шеговит тон (според свидетелството му), че щял да ги даде на министъра".

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

 • ввв

  18 Sep 2023 16:09ч.

  Брех, брей този дон кихот го излязОХА !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куци Коньов

  18 Sep 2023 16:45ч.

  Веждичката, колкото и да не харесвам ГЕРБ, поне се оказа мъж и веднага сам напусна и поста, и партията. А тоз мишок Емин нагло излъга в първото си ТВ интервю и се опита да прехвърли вината, но не успя, и чак след дни си хвърли оставката, но без да се извини, обвинявайки Пирогов във заговор и че ще ги съди. А "високоморалната" му партийна умува да му се скара ли или да му даде близалка... Дъно, по-дълбоко от ГЕРБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ина

  18 Sep 2023 16:55ч.

  след пламенната защита на имама от малеева, най-после разбраха на къде духа вятъра, в началото реакциите им бяха точно като на него, готови бяха "Пирогов" да закрият,да уволняват персонал заради незаменимия съветник

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поручик Ржевски

  18 Sep 2023 16:58ч.

  Бе нема ли един път да кажете "извинете, простете", да си приберете простака и да спрете случая.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пародия

  18 Sep 2023 17:41ч.

  Бързо пипат хахахах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  18 Sep 2023 19:26ч.

  По-големи измекяри и продажници от "дай Бъгария" едва ли има! След като месец твърдяха, че не е виновен, накрая с триста зора скълъпиха някакво жалко решение и то явно след много кандърдисвания! Гнусни продажници!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ашколсун, Ице, аферим и машалла!

  18 Sep 2023 21:26ч.

  Интересно какво трябваше да направи молла Мустафа, за да получи не предупреждение, а нещо по-сериозно. Наистина ми е чудно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ристю бъркащия си в носа...

  19 Sep 2023 0:20ч.

  ... играе игрички, защото се усети, че са настъпили мотикитЕ. Сага тоя моллата ще го отнесе, защото Ристю е чистичък и невинен като момина сълза. Дебъ са най-подлите и двулични измекяри.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи