Д-р Меджидиев: ЕК искаше от нас да платим огромна "такса гъвкавост“ за неизполваните Ковид ваксини

Д-р Меджидиев: ЕК искаше от нас да платим огромна "такса гъвкавост“ за неизполваните Ковид ваксини

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Предстои да бракуваме нови 2,5 млн. ваксини, а искат от нас да закупим нови 7 млн. дози. Тава заяви в предаването „120 минути“ служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев. Според него усилията в момента са насочени към имунизацията на децата срещу варицела и морбили.

„България не е участвала в определянето на броя на COVID ваксините, които трябва да ни бъдат доставени. В този процес са участвали само пет държави, членки на ЕС. Те са определяли количествата на доставени ваксини за всяка една страна, като основния критерии за това е населението. Така за България е планирано едно много голямо количество“, обясни д-р Меджидиев.

Здравният министър подчерта, че до юни страната ни трябва да закупи още седем милиона дози. Към момента в България има 2,8 милиона дози, които са бракувани. „През следващия месец предстои да бракуваме нови 2,5 милиона дози“, допълни той и уточни, че отделно от това имаме предплатени от редовния кабинет „Петков“ други 1,5 милиона дози, които още не са доставени.

„Това е едно огромно количество ваксини, което реално ние ще трябва да платим и след това да унищожим. Точно затова поставих темата в Брюксел по време на срещата на здравните министри в общността“, допълни д-р Меджидиев.

Според него България е направила опит да дари тези ваксини, но никои не ги е пожелал. Страната ни няма право да ги препродава, затова служебният здравен министър е предложил в Брюксел, да се прекрати договора с фармацевтична компания „Пфайзер“ и да се поръчват конкретни количества, според нуждите на всяка една конкретна държава, членуваща в ЕС. Плащането пък да не става предварително, а след доставката на ваксините.

„Ние не преговаряме директно с фармацевтичните компания. Това се прави от Европейската комисия. Тя беше водила такива преговори и беше предложен един нов, но отново неприемлив договор. Той предвиждаше намаляване на количествата към европейските държави, но срещу въвеждането на такса „гъвкавост“. Става дума за неустойка. Искаха да платим една огромна на България сума. Нямам право да казвам точна цифра, но ставаше дума за милиони. С тези пари можем да построим Националната детска болница“, каза още д-р Меджидиев.

От думите му стана ясно, че четири държави са подкрепили официално България в Брюксел, но е имало и други четири държави, които са заявили, че Европейската комисия трябва да се върне на масата за преговори с фармацевтичната индустрия.

„Може да сме държава, която членува в ЕС, но всяка една държава първо защитава интересите на собствените си граждани. Никога не съм бил антиваксър. Напротив – подкрепям ваксинациите. Служебното правителство разкри ваксинационни кабинети и върна заплащането на лекарите – по 15 лв. за сложена ваксина. Направихме и кампания, когато все още имаше COVID вълна. Но няма да допусна да се купуват ваксини, когато нямаме нужда и трябва да отделяме допълнителни финанси, за да ги унищожим“, категоричен е здравният министър.


Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Може да сме държава, която членува в ЕС, но всяка една държава първо защитава интересите на собствените си

    19 Март 2023 19:38ч.

    абсолютно разграден двор е теорията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    19 Март 2023 23:09ч.

    По-гъвкави мастии от вас няма, затова и не се притесняваме ....................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • F-тринаесе

    19 Март 2023 19:41ч.

    Не мога да разбера, защо изобщо се ходи до Брюксел!? Там са престъпници и се надявам един ден да лежат. Пиши им един мейл, да си намерят няк`ва друга работа и толкова, без повече обяснения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Одеската юдейка Нюланд за ЕС: "FUCK OFF EU"

    19 Март 2023 23:08ч.

    BULEXIT! Това е спасението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    19 Март 2023 19:58ч.

    Това си изглежда като данък. Щом нямаме думата и купуваме нещо, което не ползваме, така ще изглежда и влиянието ни в управлението на еврозоната като солиден моитв да приемем еврото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка коза за свой крак, г-н Луя.

    19 Март 2023 21:03ч.

    Някакъв професор по Социология твърдеше, че 80% от българите са дебили. Не мога да се съглася, като имам предвид позицията на здравния министър д-р Меджидиев, а и тези материали: https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/. https://obektivno.bg/ryazko-uvelichenie-ot-57-pati-na-spontannite-aborti-i-38-pati-na-martvorodenite-prez-2021-2022-g/. https://obektivno.bg/neobyasnimo-visoka-smartnost-v-germaniya-180-000-smartni-sluchaya-poveche/. Изобщо - мили хора, нямаме нужда никой да ни учи как да живеем ИЛИ да ни "вкарва в пътя" с нови задължителни европейски процедури. Подписвайте се докато има възможност, че не се знае колко гласа ще шкартират еврооптимистите от ГРАО...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долче Вита

    19 Март 2023 22:37ч.

    И аз не мога да се съглася, че 80% са дебили. Процента е 99.999999%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдааа

    20 Март 2023 5:27ч.

    Много, много точна цифра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    19 Март 2023 20:11ч.

    Няма да си скоро пак във властта, да откажеш да плащаш рекета на световната мафия на корпорациите, не се прощава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    19 Март 2023 20:15ч.

    Фактът, че Меджидиев подкрепя ваксинациите е достатъчен, за да не го наричаме повече доктор. Всички търгаши в бели престилки участвали активно в красивото усмъртвяване или по-нежно казано, в евтаназирането на родното население, заболяло от грип, трябва да бъдет съдени. Заедно с най-голямата престъпница, която ръководейки ЕС е сключила непрозрачен договор с Бигфармата и е прибрала огромни комисионни. Ако това не е корупция, аз съм Норма Джийн Мортънсън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    19 Март 2023 20:35ч.

    Точно така е, но защо не кажат кой подписа да се купят толкова много ваксини, и продължават, по колко на човек от бебе до най възрастните, са изчислили да се поставят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон

    19 Март 2023 20:37ч.

    Крайно време е да се бяга далеч от тъй наречения енропейски съюз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фазомер

    19 Март 2023 21:01ч.

    А дело за тази вмирисана скумрия урсула КОГА?????????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    19 Март 2023 21:11ч.

    Много търгаши и откровени морални изроди ще го отнесат, покрай тази нацистка кампания, която затвори света за няколко години и уби стотици хиляди хора. Ще има международен трибунал, без съмнение. Като му дойде времето. А то идва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг Доктор

    19 Март 2023 21:22ч.

    Това не са ваксини, иРНК нямат нищо общо с ваксини ! Кощунство е да се говори за "ваксини", когато се говори за душегубките иРНК ! Прекратете словоблудството , прекратете гаврата с медицината ! ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро Възраждане взима властта

    19 Март 2023 21:33ч.

    И ще има народен съд за всички ковид лекари за пилотите, които пръскат населението

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко скоро

    19 Март 2023 21:59ч.

    сигурно когато депутатите им се научат да четат и имат право на мнение по законите които гласуват, а да не са длъжни са следват заповедите на вожда Костадинов, който се бил допитал до военния си експерт Дренчев и вече всичко му е ясно, тогава ли? А не, мерси, както е казал Бержерак. Аман от нашенски тъпи парчета, казваме ние, доста ги търпяхме че пак да ги избираме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    19 Март 2023 21:57ч.

    Тази такса "гъвкавост" може спокйно да се нарече "рекет" и напомня за "застрахователите" от 90-години! ЕК все повече се държи като рекетьор- искаш, не искаш ще правиш каквото ти наредим/напр. ч/з директиви/, а който не слуша-санкции. Както и друг път съм твърдяла, за мен това беше добре обмислена операция, която се проведе по целия свят, но не виждаме лицата на авторите и, а само на изпълнителите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джак

    19 Март 2023 22:23ч.

    Да, colibri, именно рекет се нарича. При гигантската корупция в евросъюза е напълно нормално да се рекетират страните членки. И Урсула има чекмедже да пълни, не са само боко, кико, кокорчо и лорерката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваксините срещу COVID-19 могат да причинят „трайни увреждания“, казва германският здравен министър

    19 Март 2023 22:23ч.

    COVID-19 Vaccines Can Cause 'Permanent Disabilities,' Says German Health Minister https://www.zerohedge.com/covid-19/covid-19-vaccines-can-cause-permanent-disabilities-says-german-health-minister?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=1304 Министърът на здравеопазването на Германия Карл Лаутербах, който веднъж твърдеше, че ваксинацията срещу COVID-19 няма странични ефекти, миналата седмица призна, че греши, като каза, че нежеланите реакции се появяват в честота една на 1000 дози и могат да причинят „тежки увреждания“.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Примирие в Украйна засега е неприемливо

    19 Март 2023 23:45ч.

    Защо? Войната за краварите явно е по-добра от мира? Факт е, че щом има "Примирие в Украйна...", Кравария утича у кенефа на историята. Ей затова за "Белият дом: Примирие в Украйна засега е неприемливо". Путин вкара краварите в ситуация на цугцванг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И да няма сила и закон ни у нас, ни за ЕС

    20 Март 2023 1:11ч.

    С които да се спре това безумие/ На "Ни" ЕС, на "Ни" НАТО! Били сме бедни! Не сме бедни, изсмукват ни както им дойде! Колонизаторски държави са и са били, какво може да се очаква от един колонизатор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Christian Teres

    20 Март 2023 6:20ч.

    Показва цензурираните договори с "Биг Фарма", пет минути, само пет минути от живота ни, за да започнем да мислим. Западът прозря - Пейн, Аренд, критиката на Оруел към Бърнам, Зубоф и Фитц. Първата крачка към промяна и залог за оцеляването на човечеството е честното говорене от политиците към хората. Защото ваксините бяха "Пролог", към нещо много по-страшно и всеобхватно, част от пъзела. Изисква се честност и смелост "български политик" да сподели, че Земята се върти, когато инквизиторите на "евроатлантизма" в лицето на ЕП изгарят на кладата "различните". Много хора се предават, други не осъзнаха докрай случващото се, особено след 2001 г.. Време е да се събудим, защото "спасение поединично" е мантрата на миналото. Всеки един от нас ще бъде част от "Прекрасният Нов Свят", политици, бинесмени, все още действащ малък и среден бизнес-нямащ място в "Божествен Олимп на технобоговете" и "Мистър Глобален". Когато физически осъзнаем реалността, ще бъде късно, прекалено късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом еврокомисията поръчва ваксините, тя да ги плаща

    20 Март 2023 7:03ч.

    Откъде накъде ние ще ги плащаме? Фармацевтичните компании и без това взеха огромни печалби за наша сметка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миловидна

    20 Март 2023 7:24ч.

    Тия от Брюксел вече не мога да ги понасям.Интересчии,дебили,с недостатъчен умствен капацитет или просто мошеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паразити, мила Мила

    20 Март 2023 11:15ч.

    Паразити.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    20 Март 2023 13:27ч.

    Корупция на такова високо ниво изглежда няма кой да разследва. Тепърва ще ни сготвят с подписани договори от страна на ЕС за доставка на природен газ за страните членки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    20 Март 2023 19:25ч.

    Само един президентски министър има в това правителство, който да отстоява българските интереси. Всички други само изпълняват ДИРЕКТИВИТЕ на главната гинеколжка. А министърът на войната не се спря. Два дни на спявка, един ден в България, за да запознае щефа си с текста на песента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи