Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб

Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб
Цветан Цветанов напуска парламента, но остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предзиборния щаб на партията. Той направи изявлението след среща с премиера Бойко Борисов. Двамата разговаряха малко след като Цветанов кацна в София след работно посещение в САЩ. До решението му се стигна след скандала с апартаментите, купени на цени под пазарните.

 

 

 

"Няма никаква драма в това, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне групата. Аз съм избрал да бъда част от каузата ГЕРБ. Ще бъда заместник-председател на ГЕРБ и председател на предизборния щаб", обяви на десетата минута от изявлението си пред журналисти Цветанов с объркана и несвързана реч. Той уточни, че днес "официално е официализирал" решението си и пред премиера Бойко Борисов. И добави, че няма от какво да се срамува.

 

Цветанов призова да спрат спекулациите, че се опитва "да вземе или да разцепи" ГЕРБ.

 

Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че при развод най-много страдат децата, посочи Цветанов. "Винаги съм изповядвал това да бъдем екип и че когато взимаш правилното решение, правиш мостове, а когато действаш прибързано, правиш дупки, езера", посочи той.

 

Цветанов подчерта, че от 2001 г., откакто работи с Борисов, двамата са се ръководели само от закона и са градили доверие един към друг.

 

"Аз съм го възприел като кауза и никога и по никакъв начин не съм правил нещо, което да не кореспондира с волята на моя лидер, както и с тази на моята съпруга", каза Цветанов.

 

Той подчерта, че е забранил структурите на ГЕРБ да излизат с политически декларации в негова подкрепа, както и да го посрещат на летището.

 

Цветанов благодари поименно на всички министри и коалиционни партньори, които го подкрепиха покрай скандала, а също и на опонентите си.

 

Той повтори тезата си, че този удар срещу него е с предизборна цел, но изрази увереност, че ГЕРБ ще спечели предстоящите европейски избори.

 

"Прегърнахме се и си пожелахме от утре да заработим за европейските избори", отговори Цветанов на въпрос какво са си казали с премиера Бойко Борисов.

 

"Между другото, имаше и такъв вариант, да оглавя листата за Европарламента, но това беше несериозно - да изляза от един пост, за да се кандидатирам за друг", коментира още Цветанов.

 

"Задайте подобни въпроси на човек, който е обвинен за пране на пари, на човек, който има имоти за 2 млн. лева", заяви Цветанов в отговор на въпрос на репортерка на телевизията на БСП - БСТВ.

 

"Няма да ограничаваме журналистите по никакъв начин", отговори той на въпрос ще има ли ограничения за присъствието на медии в централата на ГЕРБ покрай кампанията за евровота.

 

"Имаме вече съответното решение с премиера, което ще предложим на парламентарната група, но то няма да се обявява тази вечер". Така Цветанов отговори на въпрос кой ще е неговият приемник като ръководител на ПГ.

 

Той посочи, че ПГ на ГЕРБ осъзнава важността и отговорността от днешното управление.

„Убеден съм, че колегите от парламентарната група са достатъчно отговорни. Те имат своята представителност на своите избиратели. Не смятам, че колегите няма да се съобразят с волята и това, което ние сме декларирали с нашите избиратели“, посочи още Цветанов и уточни, че в парламентът и при взимането на едно решение става въпрос на консенсус.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • И каква стана тя?

  27 Март 2019 17:35ч.

  Покриха нашия човек на топло местенце. Хем много да не се навира в очите на хората, хем да си запази апартамента. Хем да се подготви добре без да се отвлича с друга дейност, за предстоящите избори. Просто бижу.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гото

  27 Март 2019 17:39ч.

  Водопадите "Игуасу" и "Ниагара" са като ручейчета пред водопада от лъжи и популизъм , сътворен от Цв. Цв. !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  27 Март 2019 17:42ч.

  "Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че при развод най-много страдат децата, посочи Цветанов." Загрижен за редовите гербаджии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  27 Март 2019 17:43ч.

  Над цяла България слънчево небе! Вятърът на промяната  отвя Облакът Цветанов. Днес е слънчев ден за българската демокрация!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Язък!

  27 Март 2019 17:45ч.

  Мислех си, че е готов да дари апартамента и така да се отсрами, ама на. Иска си апартамента човека, не става без апартамент. И следва разследване за лобизъм. Иначе как.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жалък, жалък цвъки

  27 Март 2019 17:48ч.

  Тъй като не притежаваш никакви лични качества, без партията опг герб ТИ СИ НИЩО.Едно голямо НИЩО. И ТОВА ГОЛЯМО НИЩО СЕ РАЗХОЖДАШЕ ПО ЧЕЛАТА НИ КАТО НАЯЛА СЕ ВЪШКА. Човек да го е гнус да си помисли за теб, подлого уродлива. Сега е ред на пекинската патица да си ходи, да не излага България, а много скоро и банкянския урод,който мисли, че сме дебили като него. Земята на Ботев и Левски отново е робска земя!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  27 Март 2019 17:49ч.

  Ура другари, Победа, Победа! Победихме, свалихме врага, изгонихме го от парламента.... Победихме на евроизборите! От следващия ден искаме оставката на Борисов, нови избори и Нинова - Премиер!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  27 Март 2019 17:56ч.

  както предполагахме нищо не се получи от утре почва купуването на гласовете за евроизборите

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  27 Март 2019 18:04ч.

  Той/те/ вече може да бъде само това, което е : нахален и самозабравил се човек или милиционер. Не трябва да им простим на 26 май. Както и на въшката , която като се напие с кръв от човешкото тяло, излиза на челото. Просто удар по челото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чуѝте

  27 Март 2019 18:06ч.

  му лексиката и му скройте капела... И тоя 10 години върлува из медиите, за да ни отврати окончателно и безвъзвратно. За парламента не става, за лъжи и манипулации е достоен... уродливостта в България не познава граници. А ЩЕ ГО СЪДЯТ ЛИ? кАКВО ПОКАЗВА ЛИЧНАТА НА ЦВЪКИ конпи?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок на 27.03.2019 в 17:49

  27 Март 2019 18:06ч.

  Доказано сте много "остър". Тъп исках да кажа, за да ме разберете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  27 Март 2019 18:14ч.

  Слушах пресконференцията. Цветанов беше жалък в отказите си да отговори на директно зададени въпроси. За всичко говореше, стигна до апартамент от 1964 година но не отговори за разликите в цените. Поне да беше казал, умея да се пазаря! Нямаше извинения, нямаше признаване на грешки. Напротив! Цветанов беше агресивно настъпателен. Чувствам че няма да пожали дори личните си "спестявания" в купуването на гласове. А цената им със сигурност ще скочи до небето. Значи и Цвъки с толкова се е облажил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • изкуствен интелект

  27 Март 2019 18:21ч.

  ПГ на ГЕРБ минава на дистанционно управление- чисто и удобно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • братът на Иван Георгиев от Попово

  27 Март 2019 18:27ч.

  Айде хаирлия да е! Един по един - до един, докато не остане мутра и мутрокрепител в управлението. Признавам, че не можах да изтрая цялата празконференция на Първия зам,-дебил на Републиката. Тоя удави публиката в обичайния порой от произволно разбъркани клишета, паразитни изрази и патетична кухарщина. Предупреждавам ви, не се опитвайте да правите това, не е за хора със слаби нерви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • геЙрб - видими резултати

  27 Март 2019 18:28ч.

  Тоя гьонсурат е много нагъл! нагъл - по-нагъл - най-нагъл - цвъко цвъсансьора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕХХХ

  27 Март 2019 18:30ч.

  Ако предположим, че скоро ще има предсрочни избори, то това е пълен цирк! Защото цвъки пак ще се яви за кандидат дУпетатин и е вътре. То не, че сега не е цирк....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Този

  27 Март 2019 19:00ч.

  безпардонен и нагъл човек НЕ казва нищо критично за престъпните си действия! Това е отвратителна тирада на готвещ се за реабилитация храненик на Козяк! И тази реабилитация ще я направи чрез изборите - всички знаем как.Ако няма и действия от другите органи като антикорупционната комисия и прокуратурата,което е малко вероятно,ще се върне със стращна сила за радост на съучастниците му от ОПГ и гласуващите за тях.Единственото лекарство срещу това обществено зло са изборите - не тези,а важните за родината ни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Той се ръководел от обществения интерес

  27 Март 2019 19:01ч.

  Гади ми се.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  27 Март 2019 19:49ч.

  Подозирам, че пътуването му до Щатите беше последен, отчаян опит да се закрепи, обаче там са го отрязали. Защо иначе, точно когато му се пече яйце на глаголицата, ще тръгне по екскурзии. За нещо подобно говори и факта, че разкритето за глаголическия му апартамент изпълнен с мъдрост и псалми, се разбра от Свободна Европа, държавната американска медия. По-загадъчно е друго, дали зад океана са поискали ГЕРБ да се поочисти от най-дискредитираните и Бойко отново да блесне в цялото си величие, или вече са заложили на някой друг. Поживем, увидим, казват руснаците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спасиба галяма, Цецо!

  27 Март 2019 20:02ч.

  За всико, което направи досега!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обсервър, именно

  27 Март 2019 20:11ч.

  ако там не го бяха отрязали тук агитките ЗА него щяха да са истерични. Ама нещо са се омълчали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • митето

  27 Март 2019 20:32ч.

  За министри и депутати не може! За партийни шефове може!? Дерзайте партийци!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прочетох по погрешка, че напуска апартамента

  27 Март 2019 21:06ч.

  А то било парламента ….

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Апартаменти, парламенти...

  27 Март 2019 21:13ч.

  Майтап.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цветанов е отмъстително копеле и Дончевците ще го разберат много скоро

  27 Март 2019 22:33ч.

  Безобразното, арогантно държание на асансьорния собственик искаше да покаже, че слуховете за неговата политическа смърт са силно преувеличени. Да му мислят Томиславдончевците. Той се държа така че все едно са му дали Нобелова награда, а не че го гонят от Парламента. Изказа благодарности, нарита журналята, без да отговори по същество на нито един въпрос и показа кой кара влака в ГЕРБ. "Той бил взел решение и уведомил съпругата, а после и премиера за него". Борисов е в "уведомителен режим". Ако всичко това не беше една парлама за пред смаяната публика, Борисов следваше не да се крие като мишка и да оставя Цветанов да ни уведомява за "взетото си решение", а трябваше той да оповести наказанието на Цветанов. Пропусна тази възможност : "Строг, но справедлив" и сега Цветанов е победител, а Борисов е с подвита опашка и зависи от милостта на Цецо асансьора да му "спечели" изборите (само той знае как се сменят чувалите).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  28 Март 2019 7:04ч.

  герб ми прилича на али баба и 40 разбоиника

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Добри Божилов

  28 Март 2019 8:33ч.

  Това Бойко да изгони Цецо от Партията, е все едно Мохaмeд да уволни Aллaх... Оправете си възгледите кой е Партията, защото тя отдавна вече няма избиратели, и всичките и победи се дължаха само на схеми тип "Костинброд", фалшиви бюлетини, комисии, измами и пр. Бойко е една нула, свърши се отдавна с харизмата му. Цецо може да го изгони по всяко време и ГЕРБ ще постигне пак същия изборен резултат... :) Добри Божилов

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, да, Цветанов се държа арогантно

  28 Март 2019 8:36ч.

  И макар да се опитваше да се прави, че не му пука, всеки път като повтаряше, че нямало драма, гласчето му потреперваше. Кой знае, колко пъти жена му го е успокоявала, че няма драма, няма драма, не се тръшкай! Как се тръшка Цветанов и още как! Тръшка се като лъв в клетка. Да ти отнемат и амбициите и възможностите не е лесно. Да го мислят тия, дето му послаха килимчето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точно с благословията на Борисов е станало това

  28 Март 2019 8:39ч.

  Защото егото му не е по-малко от това на Цветанов. Предпочита сам да падне от върха, време му е, обстановката е вулканична, но не и да остави престола на Цветанов. Така, че Борисов е в играта.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти да видиш...

  28 Март 2019 8:49ч.

  Гонят Цвики от НС...за ДАЛАВЕРИ и той напуска парламента за да запази апартамента!!!! Ти да видиш!!!! Ами ако партията, ако парламентарната група не го пусне...нищо, че той така силно и убедено го иска и то не под ЧУЖДА, а собствена, лична воля!!!!! И ако не успеят да го върнат, какво ще се окаже...., Че той ЦВИНОКИО е по недостоен, по-некадърен, по-голем далавераджия и т. н. от Делян Добрев, когото върнаха в парламента!!! Ти да видиш!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вярно, Бе

  28 Март 2019 8:57ч.

  Наистина може да не го пуснат от парламента! Играта става цинично шарена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички сме жалки

  28 Март 2019 10:49ч.

  Че той е жалък, жалък е. Но жалки сме ние, че сме позволили да ни се качи на главата. Преносител на указания. Такъв е бил, толкова може и сега. Влизат отвън едни пари и само определени лица трябва да са входната точка. Така ни управляват отвън. При соца поне се знаеше и се пишеше директно, а тука закуски макуски. Вчера един от НБУ направо каза в предаване, че той бил донесъл съобщението от САЩ, че са му казали какво да се направи и той ще, и това било нормално....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Машината за купуване на гласове

  29 Март 2019 19:23ч.

  Да заработи СЕГА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи