Цветанов: ДПС имат може би повече национално отговорно поведение от БСП

Цветанов: ДПС имат може би повече национално отговорно поведение от БСП
Цветан Цветанов коментира идеята на Ахмед Доган за програмен кабинет с думите "аз смятам, че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство". Пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов добави, че в немалка част законопроекти, които не са част от управленската програма и не са в коалиционното споразумение, ГЕРБ получава парламентарна подкрепа и от опозицията. Това според него показва национално отговорно поведение на някои парламентарни групи от опозицията.

 

Снимка: БТА

 

"В момента мнозинството има съответната обществена подкрепа и смятам, че евроизборите могат да бъдат един атестат за тези думи на Ахмед Доган. Аз съм убеден, че ГЕРБ ще има добър изборен резултат, защото съм убеден, че демократично мислещите български граждани осъзнават важността да бъдем част от обединена и силна Европа", заяви Цветанов.

По думите му ЕС няма алтернатива. За нас да сме част от силното европейско семейство на ЕНП е гаранция за успеха на Европа и за успеха на България, отбеляза той.

"С гласувания в българския парламент по много от темите ние сме постигали точно национален консенсус. Друг е въпросът, че ДПС имат може би повече национално отговорно поведение на моменти отколкото БСП", заяви Цветанов. Според него в много случаи БСП се разграничава от политическите решения на европейските социалисти и има сблъсък между националното и европейското политическо семейство на социалистите. Докато при ДПС няма разминаване на решенията с АЛДЕ.

"ГЕРБ по същия начин - кореспондираме с решенията на ЕНП, и аз съм убеден, че в следващите европейски избори много е важно какъв ще бъде резултатът на системните партии и на тези сериозни политически семейства. Да вярваме, че Сергей Станишев ще бъде човекът, който действително ще може да промени подхода и да върне проевропейската визия на "БСП за България", коментира той.

(БТА)

 

 

Коментари

 • Димитър

  21 Дек 2018 12:53ч.

  Всички знаем , че ДПС управлява с вас , заради общите ви икономически интереси в областта на корупцията , вие сте неразривно свързани като членове на управляващата мафия , която източва държавата и подлага населението на геноцид !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Димитър

  21 Дек 2018 13:24ч.

  Така е, но излиза че поне 50% от населението са доволни от управлението и симбиозата. Няма хора, които да променят системата, управляващите го знаят и затова само изявления правят. И почти всички, които има работа, препитание, живот, са одобрени от системата. Обикновенно са семействата на военни и полицаи, партийни членове от парламентарно представените партии и някои от предходни парламенти, бивши комунистически експертен персонал и някои изключения. Няма бъдеще за хората, които нямат връзки или не правят връзки с настоящата система. Всичко е опорочено до нагласяване на някой на работа, а не до избор на подходящи хора за работа. Подходящите дипломи се получават докато се работи на някаква подходяща позиция. Всеки го знае, затова се бяга от държавата, дори тези които имат добри позиции, имат работа, пак мечтаят да избягат те или чрез децата си. Няма морал в политиците, няма планове в бъдещето за просперитет на българите. Докато страната не обедне още и тези 50% намалеят. Бедността ще принуди хората да искат справедливост. Но и за това са намерили решение в системата, тегленето на заеми. Ще захранват минимума от народа, който им е необходим, за да са на власт едни и същи хора, дълго време. Не са приятни, не са умни, но са покорни, на кого е ясно вече за всеки човек? На парите, на чуждите господари! България е като резерват, служи за контрол и експерименти! Добре, че някои нормални българи избягаха навън, дано са добре и да носят паметта за произхода си. Защото да си българин не е срамно, срамно го правят тези, които не могат да управляват с достойнство и морал в името на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  21 Дек 2018 13:39ч.

  Съдружници в създаването на европейска България ? През Стамбул .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орталък

  21 Дек 2018 13:57ч.

  Така е, щом управлявате заедно ... Но агент Сава иска още, иска официално да бъде вкаран във властта щото иначе никой не иска да е ортак с тях....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възхитен

  21 Дек 2018 14:02ч.

  Отново съм възхитен от Цветанът на мисълта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БЕН ГЪН

  21 Дек 2018 14:10ч.

  КОЙ „ИСКА ЕБЕ“ ЦВЕТАНОВ? Тъпанари, сделани в ГЕРБ – снимката е изпратена от пресцентъра на ГЕРБ. http://afera.bg/wp-content/uploads/2018/12/CECO198.jpg Та, кой „иска ебе“ Цветанов с туй, дето му е в ръцете?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Положението е натърпорчено?

  21 Дек 2018 14:18ч.

  "Явно властта съвсем го е закъсала, щом Асото пика на злото през тези 30 години, хидрологът-корупционер, вещаещият за пътя ни към Европа през Евразия, Биг Босът със самубитата мъжка секретарка, раздавачът на депесарски шутове, вечната рибена кост в гърлото на нормализацията на нашата държава трескаво се притичва на помощ… Ах, как ми е писнало от тези вечни клоуни на бездарния фарс, изпълзяващи като от книги на Стивън Кинг!!!! Те не се умориха да ни натрапват перверзните си предписания за вечен живот край одъра на слабеещото и креещо наше Отечество! Българската многострадална демокрация затова е такава оскърбена и деморализирана, защото главните действащи лица в поругаванетго й нищо ново не са способни да научат и нищо старо не са в състояние да забравят."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На тъщата зетя

  21 Дек 2018 14:20ч.

  Обаче вижте го как се е "поправил" многоапартаментния! Чак не може да се побере в яката на ризата! И бузките му ще се пръснат! Добре му се отразяват американските закуски и рилските чеверменца. А ние нека си плащаме на тия, дето осъдиха България заради неговите МВР-изцепки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шишков

  21 Дек 2018 15:34ч.

  ако серьожа потвърди, ще имаме коалиция "За Европа" между гЕрБ-бСп още през май.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анти Цветанка

  21 Дек 2018 15:44ч.

  Толкова е омръзнало на нормалните хора това пъпешово лице и неговите заучени и винаги едни и същи приказки. Може ли по-малко да ни го натрапвате? Отврат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Поне за народното здраве

  21 Дек 2018 16:13ч.

  помислете, стига сте ни предлагали физиомутрата на този пишман политик, народът масово ще хване алергия или нервни тикове! А може и това да е целта?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • шишков на 21.12.2018 в 15:34

  22 Дек 2018 6:04ч.

  Какво , НИК, даден от работодателят ? Честито !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  22 Дек 2018 6:12ч.

  ..."Меркантилизмът е на път да погълне хуманизма. ...." Това е извадка от програмната реч на партньорът им в сянка, на ГЕРБ. Имат хората обще ценности, поставяйки се пак над тях, като " посветени". - : )) Това също е извадка от посланието :"......Товa е видима тенденция не само за нестабилност и несигурност, но и общо внушение за събуждане на духа на Злото в широкия и тесния смисъл на думата. А посветените знаят, че Злото има много по-дълбоки корени в човешката същност от Доброто…". Та Цветанов и Борисов посветени !!!! Лошо за посветителите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи