CNN: Тръмп увеличава преднината си пред Байдън

CNN: Тръмп увеличава преднината си пред Байдън

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Проучване на CNN, публикувано във вторник, допълни опасенията около кандидатурата на Джо Байдън за нов президентски мандат. Байдън изостана още повече от своя опонент и настоящ лидер на Републиканците Доналд Тръмп. Проучването на регистрираните избиратели показва, че Тръмп има 49% срещу 45% за Байдън в хипотетичен двубой през 2024 г., като разликата се увеличава. В същото проучване, проведено между 25 и 31 август, Тръмп е имал между 46% и 47% подкрепа.

Байдън е с рейтинг на одобрение от 39%. Този на Тръмп обаче е малко по-лош - 38%, според проучването. Едва 28% са заявили, че в момента нещата в страната вървят много или сравнително добре при президентството на Байдън. Допълнително безпокойство за Байдън: едва 25 процента от анкетираните са отговорили с "да" на въпроса дали той притежава "сила и острота", а 74 процента са отговорили с "не". Тръмп получи значително по-добри резултати в тази категория - 53 процента отговорят с "да", а 47 процента - с "не".

Сред демократите 51% са отговорили, че Байдън има "сила и острота", в сравнение с 90% от републиканците, които казват, че бившият президент има.

Сред гласоподавателите на възраст под 35 години 48% подкрепят Тръмп, докато 47% предпочитат Байдън, което представлява значително стесняване на подкрепата за настоящия президент в рамките на тази категория, която преди това се характеризираше с широка подкрепа за Байдън.

Проучването показва, че в четиристранна надпревара с независимите кандидати Робърт Ф. Кенеди-младши и Корнел Уест Тръмп води пред Байдън с 41% на 35%, Кенеди има 16%, а Уест - 4%.

Байдън изостава от бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли в хипотетичен двубой с 49% на 43%. Двубоят между Байдън и губернатора на Флорида Рон ДеСантис попада в рамките на допустимата грешка - 48-46 в полза на ДеСантис.

Проучването е проведено онлайн и по телефона от 27 октомври до 2 ноември 2023 г. от представителна извадка на населението с размер на извадката 1514 души и допустима грешка +/- 3,1.

Призивите към Байдън да преосмисли кампанията си се засилиха, тъй като последните проучвания на общественото мнение показаха, че пътят му към преизбиране става все по-труден.

В проучването на New York Times/Siena College, публикувано в неделя, Тръмп изпреварва Байдън като го води с 48% срещу 44% сред избирателите в шест ключови щата. След публикуването на тази анкета Дейвид Акселрод, който съветваше бившия президент Барак Обама, изрази в социалните мрежи загриженост за шансовете на президента. По-късно той уточни коментарите си.

Потенциалът на Кенеди да играе ролята на "спойлер" в президентската надпревара беше отразен в неотдавнашно проучване на Quinnipiac, според което той получава 22% от общия брой гласове. Байдън води пред Тръмп в тази потенциална надпревара, като печели 39% от гласовете срещу 36% на съперника му.

Дийн Филипс, демократ от Минесота, стартира кампанията си за номинацията на Демократическата партия миналия месец, провокирайки Байдън като се позова на възрастта и непопулярността му, но го определи като "страхотен президент".

Източник: CNN

 

 

 

 

Коментари

  • Тръмп изпреварва Байдън във важни държави

    08 Ное 2023 9:05ч.

    Гугле транслейт?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    08 Ное 2023 9:42ч.

    Найо Тициновата примодона ще започне ли отново да бълва анти-Тръмп тиради в Дневник?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко. Още един мандат лутане на САЩ като муха без глава щеше да е добре

    08 Ное 2023 9:52ч.

    Но и така бива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    08 Ное 2023 10:03ч.

    Проблемът обаче е в това, че всъщност няма особено значение, кой е Президент на САЩ, защото там от край време управлява "дълбоката държава", заедно с еврейското лоби на милиардери геронтократи и откровени сатанисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи