CNN: Русия произвежда три пъти повече снаряди от САЩ и Европа за Украйна

CNN: Русия произвежда три пъти повече снаряди от САЩ и Европа за Украйна

Руснаците изстрелват 10 000 снаряда на ден, украинците - само 2000

Русия изглежда произвежда почти три пъти повече артилерийски боеприпаси от САЩ и Европа. Това е ключово предимство преди следващата руска офанзива в Украйна, съобщава CNN.

Според американското издание, Русия произвежда около 250 хиляди артилерийски боеприпаси на месец, или около 3 милиона годишно. Взети заедно, Съединените щати и Европа са в състояние да произвеждат само около 1,2 милиона годишно, които да изправят на Киев.

Американската армия си е поставила за цел да произвежда 100 000 артилерийски снаряда месечно до края на 2025 г., но дори тази цифра вече е недостижима, тъй като финансирането от 60 милиарда долара за Украйна е спряно в Конгреса, заяви пред репортери миналата седмица представител на Пентагона.

„Сега сме в производствена война“, заявява високопоставен служител на НАТО и подчертава: „Резултатът в Украйна зависи от това как всяка страна е оборудвана да води тази война".

Според официални лица Русия в момента изстрелва около 10 000 снаряда на ден, докато украинската страна - само 2000. На някои места по фронта от 600 мили съотношението е още по-лошо.

Недостигът на боеприпаси е може би най-опасния момент за военните усилия на Украйна. САЩ и техните съюзници предоставиха на Украйна редица сложни системи, включително танка M-1 Abrams и скоро изтребители F-16, но военните анализатори казват, че войната вероятно ще бъде спечелена или загубена в зависимост от това кой ще произведе повече артилерийски снаряди.

„Въпрос номер едно, който разглеждаме в момента, са боеприпасите“, признава говорител на НАТО. „Това са артилерийски снаряди, защото тук Русия има значително предимство в производството и значително предимство на бойното поле.“

По думите му, руските артилерийски заводи произвеждат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, на 12-часови смени. Около 3,5 милиона руснаци сега работят в сектора на отбраната, в сравнение с до 2,5 милиона преди войната. Русия също внася боеприпаси - най-вече от Иран и Северна корея.

Европейските държави се опитват да запълнят празнината. Миналия месец германската отбранителна компания обяви, че планира да отвори фабрика за боеприпаси в Украйна, която според нея ще произвежда стотици хиляди 155-милиметрови снаряди годишно. В Германия същата компания стартира нов завод, който ще произвежда около 200 хиляди.

Представители на западното разузнаване казват, че нито една от страните не може да постигне голям напредък в близко бъдеще, но дългосрочната математика е в полза на Москва – особено ако САЩ не предоставят допълнителна помощ на Украйна.

„Не върви добре, но зависи от ситуацията“, казва източник пред CNN: „Ако помощта се възобнови и дойде бързо, тогава не всичко е загубено.“

Според високопоставен служител на НАТО, Русия произвежда 115 до 130 ракети с голям обсег и 300 до 350 ирански дронове камикадзе всеки месец. Докато Русия имаше хиляди ракети с голям обсег в арсенала си преди войната, днес броят им се движи около 700, посочва той.

Напоследък руснаците пестят тези оръжия, за да могат да ги използват в големи залпове в опит да преодолеят украинската противоракетна отбрана. И компенсират това с повишена употреба на дронове, като изпращат средно четири пъти повече на месец, отколкото миналата зима.

Може би най-големият проблем за Москва е производството на танкове и друга бронирана техника. Руската индустрия произвежда около 125 танка на месец, но по-голямата част от тях са стари модели, които са преминали модернизация. Около 86% от основните бойни танкове, произведени от Русия през 2023 г., са били всъщност модернизирани, според НАТО. И въпреки че Русия разполага с около 5000 танка на склад, „вероятно значителна част от тях не могат да бъдат възстановени и са подходящи само за резервни части“.

Москва е загубила най-малко 2700 танка, около половината от общия брой, изпратени в Украйна.

 

Източници: "Труд", CNN

 

 

 

 

Коментари

  • скука

    11 Март 2024 12:02ч.

    Винаги можеш да разчиташ на СНН да ти кажат какво е било времето вчера.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Март 2024 13:15ч.

    ........... а Северна Корея произвежда повече от всички взети заедно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CNN помогнете за мира, търсете Гълъб на мира, а не снаряди

    11 Март 2024 12:05ч.

    Спрете с този привитивизъм от каменната ера - търсите и БРОИТЕ оръжия, снаряди защо бе будната журналистическа мисъл СИЕНЕН - търсете мира, търсете Гълъби на мира! Въпреки зависимостта от парите, проявете МОРАЛА човешкият морал. пфу

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Киро

    11 Март 2024 16:10ч.

    Не забравяй как се пръкна тази тв, за да пропагандира войните и изтребленията на каубойците. Те от това живеят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    11 Март 2024 12:30ч.

    Снарядите са повечето от С. Корея, но и това може да се промени, защото оня ден един немски министър е бил в С. Корея и е предложил на др. Ким по-висока ценал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Март 2024 12:36ч.

    Наистина си прекалено тъп. Не е ли предложил да купи атомните бомби на С Корея? По-долу правя сметка и излиза, че Русия НЯМА нужда да купува снаряди от чужбина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдам

    11 Март 2024 12:51ч.

    Ти не си тъп. Ти си много тъп ръб. Бива те само да плещиш глупости. Като те гледам, май си лакираш ноктите и имаш "странни" наклонности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким е евроатлантик. Той желае страната ни да бъде унищожена, докато робува на САЩ в клоаките ЕС и НАТО

    11 Март 2024 12:51ч.

    Нямаше да иска това, ако не беше тъп по наследство предател. Глупостта му е наследена от мама и тате. Този вид глупост само гроба я изправя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧунКим Чугун

    11 Март 2024 12:54ч.

    Къде им беа еврата, кога ешалони с храни спасяваха от ООН резолюции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Март 2024 13:03ч.

    Русия ИЗНАСЯ оръжие. 2022г е продала за 8 милиарда долара. Продава за държави от Африка повече оръжие отколкото Китай и продължава да е на второ място в Света по износ на оръжие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    11 Март 2024 16:50ч.

    Тъй, тъй, Ким... Германците искали да купуват от С. Корея. А помните ли, как ни разправяхте, какъв глад било в Корея, как разстрелвали директно завързани за оръдия? Как ще ли корейците да измрат от глад? А сега? Големите майстори се молят на гладните корейци... Ким, бива ли толкоз тъпотии да ръсите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Март 2024 12:33ч.

    Напоследък руският експедиционен корпус унищожи голям брой ПВО на противника.Няколко Пейтриъти,, Гепарди, С-300 и Бук. Явно руснаците искат най-накрая да пуснат в ход "бомбените килими".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Март 2024 12:34ч.

    "Русия също внася боеприпаси - най-вече от Иран и Северна корея." След като "Русия произвежда около 250 хиляди артилерийски боеприпаси на месец" и изстрелва около 10000 на ден, ЗАЩО й е да внася от Иран и С Корея?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    11 Март 2024 13:05ч.

    Сигурно щото са тъпи, като CNN. Другата тъпотия е, че Русия произвеждала "ирански" дронове камикадзе??? Две години твърдяха, че Иран им ги доставя, сега минаха на "производство в Русия", ама "иранско", само и само да внушават на плебса, че лошият Иран воюва срещу Украйна. Същото правят и при новините за хусите, като винаги пишат "подкрепяните от Иран" (и то поне по два пъти в един материал), отново с цел внушение и насъскване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Путин

    11 Март 2024 13:12ч.

    Не само внасят огромни количества от С. Корея, ами и понеже са произведени от хора, които работят за купичка ориз изтрепаха бая мужици, щото са некачествени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    11 Март 2024 15:49ч.

    Севернокорейското производство е толкова "некачествено", че некадърните купичкооризовци чак изстреляха "жив" спътник в космоса. https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/17263758

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Март 2024 16:53ч.

    То едното няма общо с другото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    11 Март 2024 20:22ч.

    То последното няма общо с първото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***///

    11 Март 2024 12:47ч.

    ФЕС колкото и да се напъва, не може да мине във военновременен режим. Няма как да стане. За Русия това не е проблем. Тогава кой по определение ще яде пердаха? Който си лакира ноктите и само мисли за моркова? Съмнявам се. От извратеняци може да се очакват само изватенящини, като обстрелването с касетни боеприпаси на цивилни обекти, пазари, детски градини, болници и училища. За любителите на моркова това са нормални действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Март 2024 12:47ч.

    А защо да не внася? Колкото повече толкова повече. Кремъл си внася вече и ХИЛЯДИ войници и помощен персонал.Индийците ги използват за шофьори, чистачи и други дейности. Заплатата е около 2000 долара на месец. Тва е цяло състояние за "черножопите". :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След като се вдигна пазарния с едни

    11 Март 2024 13:14ч.

    Индийци, които щели да празнуват нова година в Москва, а се оказаха на фронта няма да има повече мераклии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Март 2024 12:47ч.

    Навремето Рейгън даде рецепта на СССР, как да правят варено от танкове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    11 Март 2024 12:52ч.

    Бля-бля. Имали танкове на склад ама можело да не тръгнат. В ДНР руснаците подкараха и свалиха танкове от постаментите та какво остава за складовете. Гледах клип как подкараха един ИС-3, въртяха двигателя 20-30 секунди и доста пушек излезе но накрая тръгна и си слезе от постамента. Ся, за старите модели танкове. В тази война преобладаващо танковете се ползват като артилерия, закопава се в земята и стреля и после сменя позицията. Броя на произведените ракети е неясен, всичко зависи от това колко перални са успели да откраднат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТАСС е длъжна да съобщи

    11 Март 2024 13:30ч.

    Според изявление на Сергей Шойгу, цитирано от ТАСС, от февруари 2022 г. досега производството на танкове в Русия е увеличено с 5,6 пъти, на бойни машини на пехотата – 3,6 пъти, на бронетранспортьори – 3,5 пъти, на безпилотни летателни апарати – 16,8 пъти, и на артилерийски боеприпаси – 17,5 пъти. От около 40 ракети с голям обсег на месец в началото на войната, сега Русия произвежда повече от 100 на месец, цитира данните Кралският институт на обединените служби за изследвания в областта на отбраната и сигурността!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 13:42ч.

    ИС-3 е много добър тежък танк. Показан е за първи път на парад в Германия, мисля през юни 1945-та. Когато го видяли, на американците им потрябвали нови гащи. Той е концептуална бойна машина - в основата е на Т-54,55,60,80,72 и 90.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Март 2024 14:22ч.

    По-късно им паднали ченетата като видяли Ту-144 на авиоизложението в Бурже през 1973. А Кадилак и Шевролет били пред затваряне след демонстрации с ГАЗ 21 и ИЖ 2125.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 14:43ч.

    Ту-144 беше един превъзходен самолет. Много по-добър от Конкорда. Че и по-рано литна. До Бурже, Ту беше летял 7 години по вътрешни линии. Франсетата и за него ще дават обяснения - кво правеше Мираж-ът около него. Как най-напред отричаха, после го "видяха": "Ама той, такова - само снимки правеше". Но, най-напред ще трябва да се обяснят за френската есесовска дивизия "Карл Велики" (Шарлеман).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 14:46ч.

    Фпрочем, кво стана с "оня Конкорд"? Що го спряха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Март 2024 14:48ч.

    Самите руснаци пуснаха филм за недокраденото си недоносче, за Конкорд има достатъчно информация в нета, само може да си мечтаете, както за всичката си останала недодялана индустрия, един Джуган не можахте да прекопирате като хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 14:57ч.

    И кво имаше на филмчето? То, филмчета - много. Но, когато е летял 7 години безаварийно по линията Москва - Алма-Ата, има много въпроси за Бурже.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    11 Март 2024 18:28ч.

    Ту 144 го спряха, защото експлоатацията му беше прекалено ккъпа. Не си струваше да се харчат толкова гориво и средства за поддръжка, а иначе по характеристики превъзхождаше Конкорд. То и самият Конкорд го спряха попади същата причина, а не поради инциденти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Март 2024 12:57ч.

    Навремето си е навремето. Сега в Русия има ДИКТАТУРА ПЛЮ ЧАСТНА СОСТВЕНОСТ!!! Тва къф строй се водеше? Плюс огромни КОРПОРАЦИИ и силна църква.Почитане на традициите и засега умерна форма на "шовинизъм". За критика на руската армия мое да лежиш 15 години. Магазините пращят от стоки. Правителствата н Тайланд и ОАЕ забраняват на руски дисиденти да изнасят концерти .... :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    11 Март 2024 13:08ч.

    Тези кога ще се самоглобят, заради дезинформацията и фалшивите новини за "(всеки момент) свършват/свършиха снарядите", които разпространяваха близо 2 години? Очаквам Центърът за борба с дезинформацията на Тагаренко да се пребори с тях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 13:35ч.

    Високоточни оръжия, дронове, ракети-пурвите.три дни. След това конвейера за снаряди -което значи химия и стомана, решават нещата. До тук с дигитализацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 13:53ч.

    Абе Израел уж са високоточни и високотехнологични, а затънаха в Газа. При това изобщо не се церемонят с цивилното население. Високотехнологичните оръжия са за разни изложения, на лъскави подиуми, с готини мацки. Те не са за реални бойни действия. За войната са важни прости и евтини оръжия. Ето и в Украйна - хубави артилерийски системи, но до първото счупване. Ако подлежи на ремонт, или трябва да се сменят цеви - не може в Украйна, само на Запад, В най-добрия случай в Полша. И деликатният момент - в какъв формат да бъдат, щото ако попаднат в руснаците, или хохлите просто им ги продадат, големите тайни вече няма да бъдат тайни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Бай

    11 Март 2024 13:55ч.

    с една дума концепцията на САЩ дето я говорят от 1986 година не може да сработи! Като пример първата война в залива, иракчаните изстреляха с гаубиците едни снаряди в които имаше заглушители българско производство и цялата им модерна система за свръзка умря!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 14:05ч.

    Оня ден гледах едно филмче за "великия" инженер Фердинанд Порше. Голям некадърник е бил - 10 модела на танкове, по-смешно нещо не бях виждал. Но, големият майтап беше с една командирска джипка - минимална скорост 8 км/ч. Уставна скорост на пехотата - 4-5 км/ч. Казали му да намали скоростта, удвоил зъбната предавка, заради редукторния сектор, и джипката станала пеесе процента по-тежка. Оттук и паднала проходимостта и броя на местата. При танковете - само два модела са имали въртяща се в хоризонталната равнина купола, останалите се водят танкове, на практика са САУ - в прицелването трябва да се върти сичкият танк. Последният му модел танк - 200 тона! И той с фиксирана купола. Сички го харесали, хубу, че и Гудериан бил на демонстрирането да им каже, че туй нещо за нищо не става. Единственото читаво нещо на Порше е била "костенурката", но пък нея я измислил Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Март 2024 14:44ч.

    ЗАЗ 968 закопа Порше същия модел, любопитно ми е ти каква кочина караш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 14:55ч.

    Т-34.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 14:56ч.

    С "Порше" Кайен трудно ще караш срещу Т72. Това всъщност е въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 15:07ч.

    Фпрочем, кво му е на Запорожеца? Нормална машинка, кеф ти въздушно охлаждане, кеф ти водно (то има ли с водно?). Дизайнът - същия като на Фиат-850. С ушичките - въздушните заборници. Санким сички на Запад караха мерцедеси, беемвета и аудита. Ситроен ква грозотия имаха - 2CV!!! Или пък Рено. Даже и ний ги правехме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 13:48ч.

    С Таурус доставяш половин тон тротилов еквивалент за 700 000 евро.това са около трийсет снаряда за 152мм-кат взрив, които сумарно са поне петдесет пъти по-евтини. Ся -ще кажете че е на петстотин километра, но ква файда кат пехотата ти се нуждае от подръжка в критичните 500 метра?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 13:52ч.

    И стоманата се прави от семейство Митал, щото е мръсно и заводите пишат в Третият свят че Стария да си играе " зелен".Не е проблем Европа и САЩ да произведат снаряди-просто трябва да спрат да произвеждат коли А това е цена която едва ли ще платят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    11 Март 2024 15:08ч.

    При 30 % военна икономика ви разковаха кочината през 1989 г. Сега пак сте толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 15:14ч.

    Е, хубу де, направете я вашта толкоз, че да не подсмърчате за вашта кочинка. От пръдня, айол, боя не става. Пърдешком, нема да си овардите ни кочините, ни задниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:15ч.

    Ся, с услуги снаряди не се фрезоват, идеята да си "смарт" и да менкаш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:20ч.

    ....стъкълца на аборигените срещу зърно и земя върви само ако имаш пушки и стомана да наложиш размяната. А Запада ги няма. Оказва се че Украйна все още е на бойното поле само щото у нас ВМЗ, Арсенал и Дунарит още произвеждат съветски калибри повече отколкото НАТО(без Чехия) сумарно собствените си. При това затворихме Кремиковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:25ч.

    И ако чакаш Индия, Бразилия или Мексико(Иран, Китай или Северна Корея не броя) да доставят химия или стомана(строейки нови заводи) щото се увеличило търсенето, вместо просто да вдигнат цените, при това в пъти-значи наистина смяташ че са дебили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 15:33ч.

    Има дебили, но това не са Индия, Бразилия или Мехико. Дебили са тези, които смятаха, че като лишат руснаците от пазаруването в Париж, Лондон или Милано (санким те са спрели), Русия ще се срути.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:36ч.

    Вместо пирамида в икономиката Запада има само връх без основа. Дори не е "колос на глинени крака", а направо виси във въздуха. Със соларни стомана или мед не се рафинира( втората поне за месинг за гилзите ти трябва). Ма за кво говорим, след като Пентагона чака хасе от Китай за долните гащи на корпуса на морската пехота...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 15:42ч.

    Гилзите няма да са от месинг, изобщо няма да са метални. Ще ги правят ядливи. От твърда пшеница и щурчета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 15:45ч.

    Ще ги изпичат на 240 градуса, в предварително нагорещена фурна и ще ги поръсват с пудра-захар (кубинска) и орехи (гръцки).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:47ч.

    Става и с картини, или изгарящи от нитроцелулоза(пироксилин). Ама тогава камерата издържа около 300 изстрела(средно) и след туй сменяш тон цев шофирана стомана. И пак въпроса за кола, електрика(непрекъснато, а не само кога свети или духа) висва със страшна сила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:48ч.

    Картузи..ИИ държи да е картини, но и тъй е нарисувано

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 15:54ч.

    Като каза картузи, че се сетих пак за Порше. Оръдието на един от танковете било 7 метра дълго и за да не се мандахерца на марш, слагали тринога (двунога) да го подпира. Преди да почне стрелбата, пълначът трябвало да изскочи и да я махне. Разбира се тва било адреналинно преживяване. На един друг танк, изкарали картечницата отвън. Кой стреля, не е ясно, но трябва да е отвън. Също приятно за отсрещните снайперисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 16:04ч.

    При много съветски танкове командира на танка отваря люка и фаща ДШК-то. Уж е ПВО защита. То тръгнеш ли с картечница да сваляш щурмовик си е ....че и отървана. Виж горе Чаланжъра кефи-готино оръдие, Ма не може да стигне до бойното поле , щото затъва. То украинците още не са го пробвали лятото, щото пък при изпитанията в Оман още като го приемаха на въоръжение, се оказа че при запрашеност минава пейсе километра и е за основен ремонт, освен това на камениста почва на трийсет късал верига. С което излиза че 360 дни в годината е неизползваем в Украйна. А какъв плач не че при пряко попадение в куполата Т-72 късал куполата, щот се взривил боекомплекта. Като че ли ти пука след като ПТУР-са е вкарал плазма над 3500 градуса или подкалибрен с уран те е налепил по стените....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Март 2024 16:18ч.

    Е, то беше на Т-54 само. За войната в Корея. На Т-55 ги махнаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 16:40ч.

    Т64 и недомислица та Т80. Последният е от редките случаи американците да копират от руснаците(абрамс с идиотската хазотурбинна силова установка) при това и там пропускат важни неща. От Т80 руснаците се отказаха кат задънен еволюционен клон, сега абрамсите берат ядове в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян

    11 Март 2024 18:00ч.

    Всъщност не се отказаха, а ги пребраха в складове, защото са доста скъпи за поддържане и експлоатация, но сега ги модернизират и ги използват при определени условия. С модернизацията са отстранили част от проблемите, но пак си харчат много гориво, а и ресурсът на двигателят е по-малък, но пък са по-мощни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 15:50ч.

    Легирана...коректорът не може да ми свикне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    11 Март 2024 16:11ч.

    Ся, туй ще,ще,ще не вървят тези заклинания. През 2014 чухме първите на Обама как за три месеца икономиоката на бензиностанцията с ракети щяла да рухне. И оттам нататък колко прогнози не се сбъднаха а не се сещам за такава която се е сбъднала. Някой ако знае да уведоми пролетарията. При това положение всичкото ще,ще,ще се отича в канализацията. Ся, руснаците и те обичат ще-то но го употребяват за някой модел кола, че щял да стане до края на годината и подобни техни недомислици но когато се говори за цяла държава или поне икономиката и как щяла да рухне е смешно без сериозни данни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    11 Март 2024 16:15ч.

    Е, нищо де. Трябва да сме малко по-толерантни. Сега Макрон ще прати франсета да произвеждат в Украйна. Като се сетя с каква скорост въвеждаха една от линиите в АЗЛК в Москва преди години, в началото на 2027 ма ще са напълно готови за производство на бомби в Украйна. Та така уважаеми Макрон. Едно е да призоваваш, друго е да си в състояние да го направиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 16:19ч.

    Идеята да пуснеш завод на фронта под обстрел изобщо няма да коментирам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 16:20ч.

    Подобни простотии може да планира само гинеколожка-коневъд или финансист дето струг не е виждал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Март 2024 17:00ч.

    Към двата фатмака: Вие големи специалисти се извъдихте по военно дело, като ония с червените фуражки от кашимерията в Търново.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 17:09ч.

    Ако не си разбрал-обсъждаме икономика. Простено е на ЗКПЧ да се загуби я темата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    11 Март 2024 17:14ч.

    Разбираш ги нещата, но аз служих през 90-те. Новобранецът с караула в Гривица да напише нещо за Венеция през зимата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Март 2024 17:17ч.

    Остави караула в Гривица. Масло или оръдия е класическият въпрос в политикономията на Парето. Ако и да не ти се вярва онова за 20 на 80 процента е също свързано с това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    11 Март 2024 18:13ч.

    Снаряди,дрононе,конвенционални оръжия. Главният въпрос на който трябва да се отговори е: Как се повеждана най-голямата ядрена свръхсила?Другото е алабалистика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи