CNN мислят, че Борисов още е премиер, приписаха му расистко изказване на Петков

CNN мислят, че Борисов още е премиер, приписаха му расистко изказване на Петков

„Явно и CNN не са разбрали, че Бойко Борисов вече не е министър-председател“. 

Това написа на страницата си във Фейсбук експремиерът Бойко Борисов. Той пусна и публикация на CNN под заглавие "Как войната в Украйна разкри избирателната съпричастност на Европа към бежанците", в която се посочва, че Борисов е премиерът на България.

Медията цитира и скандалното изказване на премиера Кирил Петков в Брюксел след срещата на европейските лидери по повод военната инвазия на Русия в Украйна в края на февруари. 

„Това не са бежанците, с които сме свикнали. Както каза австрийският канцлер, това са наши роднини, семейство. Това са европейци, интелигентни, образовани хора, част от тях са програмисти. Ние, както и всички други сме готови да ги посрещнем. Това не е обичайната бежанска вълна от хора с неясно минало. Никоя от европейските страни не се притеснява от тях“, каза Петков. 

 

 

Скандалното изказване на Петков, цитирано от CNN, беше подминато от българските медии и заметено от управляващите, смята лидерът на ГЕРБ.

„За мен това изказване на действащия премиер на България Кирил Петков е скандално - заявих го по време на събитие в Търговище, веднага след като той произнесе тези думи. Скандалното изказване на Петков, цитирано от CNN, беше подминато от българските медии и заметено от управляващите“, отвърна той във Фейсбук. 

 

 

 

Коментари

Напиши коментар

Откажи