CNN: Изтекли документи от Пентагона показват, че САЩ са шпионирали Зеленски

CNN: Изтекли документи от Пентагона показват, че САЩ са шпионирали Зеленски

САЩ са шпионирали украинския президент Володимир Зеленски. Това съобщи в неделя Си Ен Ен, позовавайки се на предполагаеми секретни документи от американската армия и американските разузнавателни служби, попаднали в интернет. Ситуацията „не е изненадваща“, според източник, близък до Зеленски, но украинските официални лица са дълбоко разочаровани от изтичането, съобщава ТАСС.

Както отбелязва каналът, в края на февруари украинският президент "предложи да се нанесат удари по местата на дислокация на руските войски в Ростовска област" с помощта на безпилотни летателни апарати. Според Си Ен Ен властите в САЩ може да се опасяват, че Киев ще използва ракети с голям обсег на руска територия, така че Вашингтон не иска да предостави на Киев такова оръжие.

По-рано заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх заяви, че Министерството на отбраната на САЩ проверява автентичността на предполагаемите секретни документи, изтекли в интернет. Сингх каза, че администрацията на Вашингтон „оценява въздействието, което тези фотографирани документи могат да имат върху националната сигурност на САЩ и върху съюзниците и партньорите" на страната.

Според Ройтерс разпространените в интернет документи може да са фалшификати. Документите се отнасят до плановете на САЩ и НАТО да подготвят украинските въоръжени сили за контранастъпление. Много материали, разкриващи информация за графиците за доставка на оръжие и числеността на войските, бяха публикувани в Туитър и Телеграм. Агенцията подчертава, че това може да е един от най-значимите случаи на изтичане на информация след появата на повече от 700 хиляди документа, видеозаписи и дипломатически грами на сайта "Уикилийкс" през 2013 г.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

 

Коментари

  • Ах, не думайте!

    10 Апр 2023 11:00ч.

    Възможно ли е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • САЩ са шпионирали Зеленски

    10 Апр 2023 12:08ч.

    Естествено, има си хас. Пълна глупост ще е ако не са го правили. Нали трябва да разберат къде и за какво им отиват парите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брюкселска зелка

    10 Апр 2023 11:20ч.

    Абе те Меркел шпионираха, дето уж беше "техен" човек, та зелката ли няма да шпионират! Не могат да го изпуснат, все пак му плащат обилно и искат да знаят дали играе точно по спуснатите му опорки... Ако стъпи някъде на криво следват шамари... Обаче клоуннът сякаш се справя добре със спуснатите му задачки от Големия Бял вигвам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дий, коньо

    10 Апр 2023 11:50ч.

    Не че Зеленски сам не знае, че е пионка, ама такива публични материали периодично му шибват камшика, за да не си мисли, че е вече станал велик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    10 Апр 2023 12:10ч.

    Течат на секретни документи за Украйна става страховит. Това вече не са онези първи кротки, невинни капчици. Пробивът църцори, а на моменти направо блюе, както казват в трънско, Ето един конкретен пример. В неделя, 9-ти април гражданинът Сотир Х. от Пловдив, висшист, ерген, неосъждан поръчва две пици - калцоне с шунка и гъби. Поръчката е изпълнена с необичайна бързина. Огладнелите Сотир и годеницата му Евдокия нетърпеливо отварят кутиите с пица и лакомо се нахвърлят върху тях. Стоп машини! Първо се оказва, че под всяка пица има цветна рекламна диплянка, която не е менюто на пицарията, а професионално изработен доклад за "93-то окрема механізована бригада "Холодний Яр". В него се разказва за състава на бригадата, нейното въоръжение, дисклокация и морално състояние на личния състав. От диплянката Сотир научава, че командир на 93-та ОМБР е полк. Микац Руслан Николаевич, 47 годишен, разведен. Там пише, че той толерира израстването на капитан Боило Захарчук, командир на ротата за радиоелектронна борба, с когото поддържа трайни интимни връзки, като и двамата практикуват тантра йога. При отваряне на затворените пици Сотир и Евдокия намират в тях ламинирани снимки, показващи сцени от полов акт между Зеленски и Урсула фон Лайен. На тях и двамата са голи и изпълняват поза 44 от Кхаджурахо каталога, наречена "Сънят на таралежа". Сотир и Евдокия толкова се възбуждат от тази находка, че вместо да се хранят те се мятат в леглото и дактилно го разскърцват През това време калоцонетата им съвсем изстиват. Разузнамателните централи наистина са загубили всякаква мярка. Позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чудо Юдо

    10 Апр 2023 12:33ч.

    Това новина ли е? Този наркоман ако не са го послушвали, значи са пълни глупаци американците, а те на са. САЩ се отнасят с недоверие и презрение към съюзниците си, естествено е да ги подслушват, това е част от контрола над тях. И, право да ви кажа, с такива съюзници друго не може и да се очаква.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хехе

    10 Апр 2023 13:17ч.

    Китай що не снабди Рашастан безплатно с пушкала с презрение ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Децата ти ще учат руски от втори клас

    10 Апр 2023 13:42ч.

    А ти ще скърцаш със зъби в Белене ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големи опашки пред

    10 Апр 2023 13:16ч.

    Чейнч бюрата в Рашастан. Скоро време ще ядат газ, нефт и рубли мужиците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето ги:

    10 Апр 2023 13:59ч.

    https://t.me/uniannet/94677

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още: В Русия няма купувачи за 70% от новото строителство

    10 Апр 2023 14:06ч.

    Защото няма 'денги', няма ипотеки, няма план за утрешния ден, милиони работници отиват на борсата, снежната топка от икономически проблеми може да се превърне в лавина. https://t.me/wind_sower/5564

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А в САЩ

    10 Апр 2023 14:12ч.

    прогресивно нараства броя на зависимите от фентанил.. над 70 хил. смъртни случая годишно и цели квартали с размерите на Столипиново, в които всички са закачени..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    10 Апр 2023 14:24ч.

    Ей мухльо ползвай Руски сайтове ,а не украйнски ,щото никой не вярва на укрофашистки медии . А виж пък тук французите как се подиграват на наркомана зеля . Със видео Французите пуснаха подигравателна карикатура за истинската ситуация в Украйна и Зеленски Според сценария президентът на Украйна, пиейки алкохол и играейки на самолети играчки, се опитва да управлява страната, но безуспешно. За да вземе желаните пари от Запада, той изпраща жена си там. Всичките й унижения обаче не водят до нищо. Накрая главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни идва при Зеленски и съобщава, че за Украйна в Бахмут всичко е приключило. https:antimaydan.info

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама има Путин всяка

    10 Апр 2023 14:53ч.

    Вечер по телевизията. Бахти и пропадналата държава, да се докара до С. Корея за да заграби 4 области от Украйна. Ама тя и това не може да направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Байдън, казваш,

    10 Апр 2023 14:56ч.

    само в сряда и петък го дават, нале..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво да кажем за САЩ тогава,

    10 Апр 2023 14:58ч.

    при положение, че Картела практически командва в някои от югозападните щати..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин (видео) лично за путинофилите казва, че не трявба да се подценяват украинците!

    10 Апр 2023 17:35ч.

    "СБУ събират 200 хил., а според някои източници до 400 000 души за контранастъпление“, казва шефа на ЧВК „Вагнер“ Пригожин. Според него "не можете да ги подценявате". >>> https://t.me/uniannet/94851

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какъв генерален извод, трябва да направим от туй изявление на Пригожин?

    10 Апр 2023 18:59ч.

    Че Украйна ще си върне Крим ли? Не смеши мои тапочки, пожалуйста..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин очаква украинците сами да напуснат фронта:)

    10 Апр 2023 20:08ч.

    "Трябва ясно да се каже, че врагът никъде не бяга. Те организираха защита вътре в града, първо с железопътен транспорт, след това в района на високи сгради в западния квартал на града. С украинската армия водим кръвопролитни битки, в които те търпят много жертви. След това, когато напуснат Бахмут, ние напълно ще изгоним всички до последния. Продължаваме напред, превземаме всяка сграда, всеки вход, всеки гараж между сградите. В Бахмут има около 800 сгради (високи сгради), ако говорим за всеки вход, тогава ще се уморите да ни слушате. Когато вземем Бахмут, тогава ще говорим за това. Трябва да се съсредоточим в града, защото това е много голяма бойна работа, фланговете трябва да не ни подведат, да бъдат задържани от нашите съюзнически части. За да имаме положителна динамика, трябва да се решат няколко проблема. Първият въпрос е да се уверим, че фланговете ни са добре защитени (слагам голям удивителен знак). Второто е да се уверим, че имаме добре организирано командване. Не съм виждал Суровикин отдавна, не знам какво прави. И трето, това за боеприпаси (още един удивителен знак). Когато разрешим всички тези три въпроса, тогава можем да отидем навсякъде. За останалото не е сега времето да се говори. Сега е под заглавие секретност. Но някой ден ще говоря подробно за проблемите и техните решения." Значи Пригожин се оплаква от командването/Суровикин, липсата на боеприпаси и спец. части на руската армия за фланговете. И подготвя публиката за причините защо са "замръзнали" на фронта в този Бахмут от август миналата година.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пригожин търси помощ от Миронов/"Справедлива Русия"

    10 Апр 2023 20:14ч.

    Постинг на "Готвача" от днес: „Отидох при Сергей Михайлович (Миронов, пред. на лявоцентристката партия, на когото му подари "вагнерова" вария), за да избърша краката си в килима, който лежи на входа на кабинета му, с изображението на президента на Съединените щати. Обсъждахме каква помощ могат да окажат той и „Справедлива Русия“ на мен и ЧВК „Вагнер“ в Северния военен окръг, след което говорихме за събитията в света, за жените и всякакви глупости. Какво друго може да ви интересува?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    10 Апр 2023 14:05ч.

    Вносните украински яйца в Сащ много са заскъпнали и са в ограничени количества само за властимащите, а на плебса се препоръчва да боядисват картофи, внос от Русия, за по-ефтино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    10 Апр 2023 14:28ч.

    Изобщо, от тези "секретни документи", нищо ново не научихме, което недвусмислено показва нивото на тази изтекла информация... Просто, поредните фишеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Апр 2023 14:57ч.

    България искала да дари ВСИЧКИТЕ си МиГ-29 на Украйна. А със Су-25 какво стана???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тях

    10 Апр 2023 14:59ч.

    отдавна ги дариха..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Апр 2023 15:00ч.

    Тъй де, да си дойдем на думата. Кажи си, Румене!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    10 Апр 2023 15:01ч.

    Мисирките и фитоците що си мълчат???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Апр 2023 15:15ч.

    The Kiss Of Death From Judas!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Освен от кабинета на Зеленски

    10 Апр 2023 15:28ч.

    САЩ са получавали чувствителна информация и от всички руски разузнавателни служби, а всички електронни комуникации в МО на Русия са следили в реално време. Разбира се, “Гласове” ни спестява тази част от новината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    10 Апр 2023 15:37ч.

    Така работи разузнаването, принципно. Събира информация от всички възможни източници и след това започва да прилага Ойлеровите кръгове по предназначение.. Кое не е ясно..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъпа укра

    10 Апр 2023 16:30ч.

    Ситуацията с уcpaйна и Америка много ми напомня на един стар виц. Двама пegaли влизат при доктора като на единия ръката е до лакътя в отвеpcтиeто на другия. Доктора: - Момчета вие не сте за мен. - Ами за къде. Питал по-потърпевшия. - За кукления театър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    10 Апр 2023 17:52ч.

    Обяснението е просто: зеленото същество е психически болно и приятелите му от отвъд океана го наблюдават, защото се грижат за здравето му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    10 Апр 2023 17:54ч.

    Много лошо за клоунът Гнида, американците го подслушват, а руснаците му свили 700 кг. кокаин (новината я няма в българските медии): Во Русија запленети 700 килограми кокаин наменет за ЕУ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Епохално! А той не им ли казва всичко, така или иначе?

    11 Апр 2023 0:57ч.

    А да не би "изтеклите" документи да показават също и това, че слънцето изгрява от изток?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    11 Апр 2023 6:53ч.

    То пък какво ли не знаят, че и да го шпионират?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи