CNN: Белият дом се съмнява, че Украйна ще успее да си върне изгубените територии

CNN: Белият дом се съмнява, че Украйна ще успее да си върне изгубените територии

Както отбелязва американският телевизионен канал, позовавайки се на свои източници, "такава" песимистична оценка "не означава, че Вашингтон възнамерява да окаже натиск върху Киев да направи териториални отстъпки", съобщава ТАСС.

Служителите на Белия дом са все по-малко уверени, че Украйна ще успее да върне териториите, които руските военни са поели под свой контрол от началото на конфликта. Това съобщи CNN във вторник, позовавайки се на неназовани американски служители.

Според американския телевизионен канал съветниците на президента на САЩ Джо Байдън са започнали да обсъждат дали украинският президент Владимир Зеленски не трябва да промени отношението си към това, което може да се нарече победа на Киев и да се съгласи с възможността за намаляване на територията на страната. Подобна „песимистична оценка“ обаче не означава, както подчерват източниците, че Вашингтон възнамерява да окаже натиск върху Киев да направи териториални отстъпки.

В американската администрация не всички се отнасят с безпокойство към перспективите на Украйна, отбелязва каналът. Например помощникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан активно комуникира с украински колеги. Миналата седмица той "разговаря" с часове по телефона, обсъждайки с главнокомандващия на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и с ръководителя на Комитета на началниците на щабовете на въоръжените сили на САЩ Марк Мили усилията на Украйна да "превземане" на изгубените територии.

„Дали Украйна ще успее да си върне тези територии зависи до голяма степен, ако не и изцяло, от това как ги подкрепяме“, каза пред телевизионния канал неназован помощник на един от американските конгресмени. Той добави, че Украйна е поискала най-малко 48 реактивни системи за залпове от САЩ, но към днешна дата Министерството на отбраната на САЩ е обещало да предостави на Киев само осем такива системи.

От своя страна говорител на Пентагона и източници на телевизионен канал посочиха, че Украйна едва ли ще може да задейства достатъчно сили, за да върне изгубените територии на бойното поле, добавя ТАСС.

 

 

 

 

 

Коментари

  • Su38

    28 Юни 2022 12:52ч.

    Мдам. Започва да заприличва на историята с връщането на Наполеон от заточението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    28 Юни 2022 12:54ч.

    Изобще не означава, че натиснат украйна да се примири... Ама изобщо! Особено, ако искат да търгуват нещо с Русия! Да вярваш на краварите е най-голямата глупост, която можеш да направиш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    28 Юни 2022 13:05ч.

    Трябва да си пълен идиот да си мислиш, че може да победиш Русия в украинската и провинция. Западнярите редовно а върха на своето могъщество ги прихваща подобно умопомрачение. Зеленски, Кулеба, вся астальная, ще имат съдбата на Разин и Пугачов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демонтаж

    28 Юни 2022 13:51ч.

    Някои кланове си отиват. Започна да става ясно вече и кои. Докато не се самоизбие ДД, сащ ще бутат украйна, която едвам крета, ама ще я бутат. Като се затрият прекалено многото алчни кланове, за чиито вълчи апетит няма толкова полукълбета (както се изрази баидон), тогава изведнъж украйна ще се плесне по челото и ще си каже: ама ние сме руснаци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мани, че Украйна ще загуби територии, ами и САЩ са поели в същата посокал

    28 Юни 2022 14:04ч.

    Тексас скоро е ще е отделна държава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    28 Юни 2022 14:10ч.

    Много скоро от чудовището руска федерация ще се появят 15 независими държави, както от СССР. Законите са неумолими и тая сатанинската империя на злото Русия няма да оцелее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да сложим бас

    28 Юни 2022 14:26ч.

    Тексас ли ще се отдели първи от САЩ или Бурятия от РФ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    28 Юни 2022 14:40ч.

    Бурятия, Карелия, Якутия, Чечения, Башкиристан.... Десетки народи са под руския ботуш в тоя путински концлагер. Впрочем защо няма информация, че Русия официално е във фалит от днес според Мудис!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ValKil

    28 Юни 2022 14:48ч.

    Нещастник, живея в Тексас от 25 години. Ние СМЕ отделна държава в държавата. Неграмотник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До щастливеца

    28 Юни 2022 14:59ч.

    скоро ще сте друга държава, пък пак можете да си създадете отделна такава , в нея самата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    28 Юни 2022 14:25ч.

    Няма защо да се съмнява. За всички е ясно кой ще победи в тая война. САЩ не се интересуват от Украйна, а са срещу Русия и изпробват свои оръжия и тактики. Не са победили в нито една война. Нападат, разрушават и бягат. Те са просто едни разбойници. Никакъв морал човещина и ценности. Лицемери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    28 Юни 2022 14:32ч.

    Никой не го интересува Украйна. Всичко беше за да наложат санкциите, да изтощят икономически Русия и да се извърши преврат. Но се оказа, че старите дебилни мозъци и младите същества от неизвестно кой пол, тотално не са си направили сметките. Това е на входа, на изхода ще има триполярен свят, без Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ну Погоди

    28 Юни 2022 14:47ч.

    Белия дом да няма никакви съмнения. Те, руснаците, ви казаха какво следва, вие не чухте. Да сте слушали, сега само ще гледате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тексас скоро е ще е отделна държава

    28 Юни 2022 15:38ч.

    и ще кандидатства за статут на руска губерния :) (къде ви произвеждат такива интелектуални колоси, бе?)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интелектуален колос

    28 Юни 2022 15:46ч.

    Тексас скоро ще е отделна държава, ще се увериш и сам.. Виж това с кандидатстването му за руска губерния е свободно съчинение от твоя страна, напълно в духа на демократичните ценности...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    28 Юни 2022 16:15ч.

    Ама тия верно са Големи Бели Паламуди, щом и досега нищо не са разбрали и нямат и капацитет да разберат! С нетърпение вчера публиката очакваше поне една секси колективна снимка по бански от езерото Ванзее (да се види позитива от срещата на Г7) и най-вече BJ , възседнал Буцефал , по шкембе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи