CNN: Байдън не вдигнал телефона на Зеленски, който го потърсил след удара в Полша

CNN: Байдън не вдигнал телефона на Зеленски, който го потърсил след удара в Полша

Зеленски е поискал телефонен разговор с Байдън след инцидента със свалената ракета в Полша, но разговор не се е състоял, съобщава CNN. Според медията съветникът на Байдън по националната сигурност Съливан се е обадил на Киев след инцидента и е призовал за предпазливост при коментирането на случая със свалената ракета в Полша. 

В репортаж за американската реакция в първите часове след инцидента CNN пише следното:

При така стеклите се обстоятелства съветниците на Байдън призоваха за спокойствие и търпение, включително и украинските служители.

Около час след като се появи новината за инцидента, Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение, че "руски ракети са ударили Полша", като нарече това "много значителна ескалация", която изисква отговор.

Съливан бързо се обадил в кабинета на Зеленски след тези думи и призовал официалните лица да подходят по-внимателно към начина, по който говорят за инцидента, твърдят източници, запознати с разговора. Байдън и Зеленски не са разговаряли във вторник вечерта, въпреки молбите на украинския лидер да се уреди телефонен разговор, заяви запознат източник.

САЩ и Полша бързо се споразумяха да работят в тясно сътрудничество по разследването на удара, а директорът на ЦРУ Бил Бърнс се срещна с Дуда във Варшава в сряда вечерта, заяви американски служител. Само няколко часа преди това Бърнс се е намирал в посолството на САЩ в Киев, докато руски ракети са удряли града.

 

Коментари

 • Иванов

  17 Ное 2022 17:39ч.

  Как смее?Може би е решил,че е далече от украинските съветски ракети,разнасящи укродемокрация по съседите си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Натрива се носа на гордия Албион тия дни

  17 Ное 2022 17:41ч.

  На САЩ им трябва втора цигулка в АУКУС, не кандидат-хегемон

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • haho

  17 Ное 2022 17:51ч.

  Drama queen Ze - кралицата на драмата/мелодрамата ЗЕ - с поредното представление... Кой иска нато да се сблъска с русия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ввв

  17 Ное 2022 17:55ч.

  Циганските номерца на пушечното месо към шефовете му. То си остава пушечно месо, до самия му край.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мислим дека

  17 Ное 2022 17:56ч.

  Предполагам, че е можел да изпрати "It's done" като SMS, но е преценил, че е по-официално ако го каже на глас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  17 Ное 2022 18:28ч.

  То така стават тия работи... давало му заето ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  17 Ное 2022 18:30ч.

  Бай пън, вдигни телефона на друсания идиот, че току виж у Полша паднат 6 краварски пиратки и заедно щи опукат шушонити ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  17 Ное 2022 18:31ч.

  Ква стана тя сиги? Без сащисаните играта не е интересна ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Албански реотан

  17 Ное 2022 18:34ч.

  Всеки твърдящ, че Русия първо има някакво намерение да атакува/завладява/хрантути Полша и второ, че ще извърши тази ракетна атака със зенитни ракети, има някакво психично заболяване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  17 Ное 2022 18:38ч.

  Моля да извените стария човек, забравил е да вдигне скушалката. Не го пуснаха на вечерята на Г - 20, за да не се загуби. Вие за един забравен телефонен разговор му се сърдите. Може да отпусне още 400 000 000 $, от който 300 000 000 ще отида директно в американските фирми и украинската упрявляваща мафия ще има възможност да се облажи с 50 000 000. Екстра, браво на Зеленски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • украински чиновници купуват недвижими имоти в Швейцария

  17 Ное 2022 18:44ч.

  в предаването на Тъкър Карлсън по Fox News, телевизионната водеща Кандис Оуен каза, че с финансовите помощи от САЩ украинци купуват скъпи имения в Швейцария. "Това е схема за пране на пари, в рамките на която видяхме отделяне за Украйна на 50 милиарда заработени с труд пари от американските данъкоплатци. Ако искате да разберете къде отиват тези пари, преди няколко седмици бях в Европа, хората казват, че украински чиновници купуват недвижими имоти в Швейцария." Новината удря право в сърцето американските граждани, които се сблъскват все по-силно с растящата инфлация и галопиращите цени на горива, хранителни стоки и пр., а вноските по ипотеките им доближават нива, с които скоро може и да не могат да се справят. https://pogled.info/tv/alternativen-pogled/zaradi-nedofinansirane-ot-sasht-i-evropa-voinata-im-s-rusiya-mozhe-da-mine-vav-fonov-rezhim.148842

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Все пак, как ПВО ракета е ударела на земята?

  17 Ное 2022 18:51ч.

  Противовъздушните ракети НИКОГА не се взривяват на земята, защото винаги се изстрелват над собствена територия. Но … украинците са ги “подобрили”. За да летят по-надалече, са им премахнали устройството за автоунищожение. Това обяснява защо гърмят собствените си сгради.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • nan

  17 Ное 2022 19:23ч.

  c-300 може да се използват по наземни цели

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Само украинската модификация може

  17 Ное 2022 19:35ч.

  Хохлите говорят тези глупости за използване С300 за наземни цели. А ти за да ги повтаряш означава, че нямаш никаква представа от ПВО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Албански реотан

  17 Ное 2022 20:24ч.

  За ОСА-АК съм сигурен, че ако има разминаване на ракетата с целта, се подава автоматична команда за вертикално издигане и тя се самоунищожава след определено време. Има някакви нюанси при стрелба с вертолети, но принципа е подобен. Предполагам, че аналогична е конструкцията на С-300. Като се замисля, май има доста висока вероятност за провокация, но най-вероятно е дефектна ракета или некадърен украински персонал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Повечето ракети ползвани за целите на ПВО имат една или две степени и бойна"глава"

  17 Ное 2022 20:45ч.

  БРД-барутно реактивен двигател, който осигурява първоначалното ускорение и евентуално такъв с течно гориво при по-далекобойните. Бойната глава се взривява ръчно от водещия офицер при максимално сближаване с целта

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ефектът е като при стрелба с патрон пълен със съчми

  17 Ное 2022 20:48ч.

  Образува се облак от отломки които поразяват целта. Пряко попадение по наземна цел предполага или умисъл или некадърен оператор

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Албански реотан

  17 Ное 2022 21:00ч.

  "Бойната глава се взривява ръчно от водещия офицер при максимално сближаване с целта"----------------------------------------------------- Не знам на какъв комплекс си служил и като какъв, но при ОСА има сметачно устройство, което изчислява траекторията по 3 точки - Бойна Машина, Ракета и Цел. На определено разстояние (приближаване) от целта ракетата започва да излъчва (да го формулираме като импулси) и след събиране на определен брой отразени импулси ракетата се взривява. Ако има разминаване АВТОМАТИЧНО се подава команда за самоунищожение. Има нюанси при различни типове цели, вид на активни и пасивни смущения, но принципа е един и същ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да бе да...

  18 Ное 2022 1:26ч.

  С 300 може без проблем да се изстрелва като ракета Земя-Земя. Само дето няма смисъл защото е разточителство на специализирана ПВО ракета за глупости...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Su38

  17 Ное 2022 20:00ч.

  Както казах, набиването на канчета започна. Очевидно е било самоинициатива на Еленски. Ама криво са си правили сметките. Влизаме във фаза, в която жабите трябва да си научат гьола. Сега ще има гладна диета, щото изправих бай бидон на нокти. Но така е. Когато човек е тъп, обикновено за дълго - за цял живот...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СУ-24

  17 Ное 2022 22:32ч.

  "Когато човек е тъп, обикновено за дълго - за цял живот..." - абсолютно вярно.И такива бяха поставени начело в това болшевистко Убразование "Усрайна" от 2014 година насам. Кретените, не измислиха нищо друго освен да млатят всяка сутрин гр.Донецк със гаубици 8 години и да предизвикат на война съседа си.И на тия малоумни свини трябва да съчувствам, щото с тая "помощ" укрите си помислиха ,че управляват света. Скоро всичко ще свърши с това "Ни, что синку, помогли тебе твои ляхи?" Кой разбрал, разбрал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Козяк 16

  17 Ное 2022 20:19ч.

  От посолството на Козяк напомняме, че това, че Джо Байдън се е направил на зает и е отказал да вдигне телефона на Зеленски не означава, че САЩ и НАТО престават да стоят зад своите партньори от Украйна. Ще го повторим, за да стане по-ясно. Думата, която описва мястото, което ние сме заели спрямо Украйна е "отзад".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на стара коза яре

  17 Ное 2022 21:47ч.

  Забраната е хубаво нещо, но се преодлява.На фона на престъпленията от колониалният режим, някоя 999999999 е прашинка в Сахара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Байдън не вдига телефона на Зеленски ?

  18 Ное 2022 1:29ч.

  Ами това е руско-американският ДОГОВОРНЯК , в пълния му блясък ! Затова не вдига.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • крокодил

  18 Ное 2022 14:52ч.

  Дзеленски must know who is the gaffer!:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи