Чорбанов: Законът за домашното насилие няма да спре психопатите. Реакцията на управляващите е изключително популистка

Чорбанов: Законът за домашното насилие няма да спре психопатите. Реакцията на управляващите е изключително популистка

Темата за домашното насилие е многопластов процес, с многопластови профили на хората, които участват. Законът няма как да спре един тип домашни насилници и това са психопатите. Те нямат никакви предишни изяви, няма предистория и симптоми, които могат да спрат насилника. Той в един момент решава да направи това, което е решил. В случая един образован човек, работещ на престижна работа, с висока заплата  - просто удуши жена си. Без предисловие, без нещо видно за околните, съседите, роднините. Просто го направи. Това сподели в предаването „Събуди се” на Нова телевизия депутатът от ИТН професор Андрей Чорбанов, чиято племенница Евгения беше убита от ревност от съпруга си, а тялото ѝ бе открито в куфар край Перник.

"Трябва да има промяна в законите, но пък и трябва да бъдат спазвани и упоражнявани тези, които съществуват. Лично за мен е притиснително това, че участник в събитието, бащата на този убиец, който помага за укриването на куфара с тялото -  в момента се разхожда на свобода между нас. В момента тече дело, но самият факт, че един съучастник в едно такова тежко престъпление  просто се разхожда на свобода. Изключително силно се надявам, че ще има справедливост и този тип насилници трябва да получат заслуженото наказание", изрази надежда той. 

По думите му, депутатите са се концентрирали в доста сериозни дебати за наказанията за убийства на пътя. "Не че оправдавам всеки един човек, който кара пил, който кара след употреба  на наркотици. В никакъв случай няма как да оправдая едно такова нещо. Но едно убийство от непредпазливост все пак не може да бъде приравнявано на 100% с един класически убиец, който е планувал подобно  действие и който прави всичко възможно да не го открият властите", посочи Чорбанов.

"Превенция на този тип престъпления много трудно може да има. Обществото има съвест, каза депутатът. По нашите географски ширини, според него, се смята, че всичко трябва да остане в дома. Но това, че домашното насилие ескалира толкова много, ние трябва да кажем, нашата нация никак не беше особено нетолерантна към домашното насилие. Напротив, толерантни сме към всичко, което се случва в течения на години. Просто в момента обществото натупа прекалено много случаи и енергия. И случаят в Стара Загора беше капката, която преля, за да може все пак да се разбере, че това общество има съвест и това общество иска това да спре", подчерта депутатът. 

Според него реакцията в момента на управляващите е "изключително популистка"."Само преди един месец ние внесохме наш вариант на закона за домашното насилие. Той беше абсолютно неглижиран, беше отхвърлен с всичките му казуси. В момента управляващите взимат тези казуси и ги постават в закона под натиска на обществото. Обществото трябва да е наясно, че това е доста широк популизъм. Типът заместване на семейно съжителство с интимни отношения не трябва да се прави така директно, защото, както и нашите специалисти в групата коментират, има голяма група хора, особено след една определена връзка, които имат семейно съжителство, без да имат интимни отношения", категоричен е депутатът.

Източник: Нова телевизия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    05 Авг 2023 13:36ч.

    Не е ли насилие срещу държавата това правителство да продължава да се мотае след Оня запис?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами нали самите управляващи са психопати

    05 Авг 2023 15:23ч.

    Нищо нормално не са способни да свършат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма кой да ги изгони

    05 Авг 2023 16:49ч.

    Явно протестите винаги са били платени. С една дума няма кой да плати за справедлива обща кауза. Всеки плаща за постигане на личната си цел-грабеж от общото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери, това е правилно насилие

    05 Авг 2023 16:58ч.

    Одобрено от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Асен Василев: Шефове на държавни болници взимат по 80 000 на месец, ще ги осветим!

    05 Авг 2023 17:06ч.

    Аз мислех, че ще ги вкарат в затвора, а те мислят да им светят. Супер!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    05 Авг 2023 13:52ч.

    Не само че е популистка, не само че не става въпрос за домашно насилие, а единствено мина протекцията от закона, за хора с "различна сексуална ориентация"(те вече са по равните, и по висока каста) за сметка на всички останали, но понеже са толкова тъпи като това кюфте Стою, че са оставили широкото понятие не дефинирано, тоест от зоофил до педофил, всеки извратен е защитен! Изродите скриха това гласуване, но се оказа че в ППДБ и ГЕРБ има педофили, по 20 - 30 парчета депутати, които пазят правата на педофилите, и са гласували против това да се вдигне наказанието за склоняване на малолетни и непълнолетни към извращения! Този парламент е не само не легитимен, избран с ала бала и троянски коне по машините, но е вкарал психично болна измет да си мисли, че управлява и да унищожи окончателно националната държава България, Кенет е дал постановление, да се превърнем в Хаити, Судан или Сомалия, но може би Руанда! Тези изверги трябва да бъдат свалени спешно, но ако не може, поне не им се подчинявайте, гледайте всячески да саботирате превзетата от дронове държава и не плащайте данъци, иначе е съучастие по унищожението на България! Асен Василев долният психично болен содомит, ще гръмне казана на българите, и може би ще е за добро... но не бих му помагал, нека бъде проклет и да гори в ада където му е мястото, във фекалният казан със содомитите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    05 Авг 2023 13:56ч.

    А добро утро! Ако престъпниците бяха респектирани от закона или чрез него им се въздействаше, нямаше да има престъпления! Само че, престъпниците изобщо не ги интересува какво пише в закона! Защото, борбата с престъпността не опира само до промяна на закона, а е поредица от свързани помежду си мерки и действия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    05 Авг 2023 14:03ч.

    колкото ни е квалитетно bg унито, толкова и правосъдието. с такова уни си имаме и Уйййййкинди

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Авг 2023 14:14ч.

    Да питам, когато Бойко ни "т@кова с 200", това влиза ли в законовото понятие "интимна връзка"? Та да го обвиним и в "домашно насилие"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    05 Авг 2023 14:19ч.

    Тая сутрин в квартала една булка така се беше разкрякала,че си помислих дали не е станала невинна жертва на цялата тая шумотевица напоследък /нещо като "обратен ефект"/?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не би някой да се заблуждава,

    05 Авг 2023 14:53ч.

    че прекъсването на ваканцията на депутатите на 7 август е щото НС да отвори пътя за ратифицирането на ИК и от България? Медийният кипеш е само параван, димка...Събират ги за да гласуват всичко необходимо за участието на нашите хамер. приятели във войната от наша територия! А от там - the sky is the limit!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питанка

    05 Авг 2023 16:41ч.

    Ами, може ли да приемем за домашно насилие абсурдните директиви, които давоските и билдерберговите глобалисти и техните слуги на тежкарските постове ни налагат против волята ни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грешна теза господине

    05 Авг 2023 16:47ч.

    Насилникът става такъв в продължение на години. На първо място е виновно обществото, после семейството, медиите и вие политиците. Но о-в всички изброени най-малка вина има семейството. Затова спрете за извъртате причините и да ни насаждане поредното грешно мислене, както ви отърва в момента. Гнили ябълки сте, и вашите деца могат да имат същата съдба, въпреки големите грижи които сте им подсигурили. Затова, когато ви се отдава възможност, правете нещо полезно за другите, при условие че те ви плащат заплатата, а не се опаковайте в лукс и богатства, модни костюми, които нямат никаква стойност за духа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    05 Авг 2023 16:58ч.

    Искрени съболезнования за загубата на г-н Чорбанов. Ккакво търси обаче в партията на човек, който дълги години съсипва младото поколение с отвратителната чалга, изпълнявана от силиконови жени по пражки. Г-не, едно е от дете да слушаш българските народни песни, Моцарт и Чайковски, друго е ....другото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    05 Авг 2023 17:56ч.

    Вече се вижда за какво е всичко- да прокарат юридически в българското законодателство термина "съвместно съжителство" и да го приравнят със "семейство". Без да се уточни пола на съжителите. Ако може и още нещо от този род. И разбира се да очернят патриотизма, историята ни, героите ни. А за случая започва да се промъква тезата, че са взаимоотношения между сводник и проститутка, няма нищо общо с домашно насилие, още повече, че човека е женен, с дете на 4 години. Затова така упорито крият лъчезарното момиче, да не му се задават разни въпроси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    05 Авг 2023 18:20ч.

    Прочетох, изгледах и се убедих, че проф. Чорбаланов е надарен с дванадесетте признака на типичния ИТН мандарин. Те са описани още през 5-ти век преди Христа в трактата на древнокитайския философ Мяуу Дзъ. Лесно разпознаваеми са. На повечето групови фотографии ИТН мандаринът ще откриете винаги на първия ред в центъра. Една невидима сила го поставя точно там. Друга тяхна отличителна черта е, че, са неимоверно амбициозни дрънкала на баналности. Дрънкала като тези, които любящите майки окачат над главиците на своите обични бебчета. Посяга детенцето с неуверените си ръчици към дрънкалката, разклаща я, а тя се разлюлява и бъбриво му отговаря на странния си език. Това днес е направил Чорбаланов. За съжаление не се е пременил в любимите си дрешки - карирано панталонче, тиранти, червена ризка като на лионския палач и нежна розова папионка. Виждаме го как в стандартно лятно костюмче дрънка стандартни баналности. Дрънка, кокори очички, бърчи чело. За да изглежда по-съпричастен към темата за домашното насилие не се свени да припомня сполетяла го семейна трагадия, що да стори - човещинка. А инак разрушителният инстинкт към жестокост и садизъм навярно кротко дреме във всяко човешко същество. И у момченцето, което трепе с прашка клетите птички, надува жаба със сламчица мушната в дупето й. И у момиченцето с руси плитчици, което с научно любопитство къса крачетета на кукличката и ги хвърля на любимото си кученце. И у почитаемия професора, който в сънищата си издевателства над свои колеги - разжалва току-що хабилитиран доцент в главен асистент; заключва в тоалетната свои колежки, тайно им везама от чантите червилата и ги завира в задника си. Няма да учудя ако някои ден научим, че хрисимият Чорбалонв е отрязъл ушите на баба и ги е пришил върху пръдливия задник на дяддо си - просто ей така, един вид научен експеримент. "Не търси риба в дълбокото - ще докараш нещастие; не брой колко души се укриват - ще докараш гибел!" - се казва в една древна чжъунска пословица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    05 Авг 2023 22:15ч.

    Браво, Андро - истината трябва да се казва открито !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи