Чолаков: Абсолютно невъзможно е депутати на ГЕРБ да подкрепят правителство на Асен Василев

Чолаков: Абсолютно невъзможно е депутати на ГЕРБ да подкрепят правителство на Асен Василев

Абсолютно невъзможно е депутати на ГЕРБ да подкрепят правителството на Асен Василев. Това коментира депутатът от партията Радомир Чолаков. Добре е да има избори, за да преодоломее тази политическа агония, в която живеем, заяви той пред Нова телевизия.

„В последните седмици парламентарната група на ГЕРБ, която се състои от 59 депутати, гласуват 59. Ние не се разболяваме, както казаха моите колеги на шега. От ПП не са търсили наши народни представители. Те са наясно, че няма смисъл да опитват”, добави Чолаков.  

Според него настоящото правителство на Петков е „абсолютно провалено” и това се виждало по всички линии. „Министърът на финансите, който сега е номиниран за премиер, дори не можа да направи държавния бюджет. Това, което беше гласувано, беше предложението на ГЕРБ. Как ще се оправи с държавата - не ми е ясно”, отчете депутатът.

Той предполага, че от „Продължаваме Промяната” ще опитат още малко: „Много би било интересно да напазаруват още няколко депутати, за да се дискредитират докрай. Защото те наистина трябва да се дискредитират докрай. Но това ще е някаква агония, която в най-добрия случай за тях ще продължи още 2-3 месеца”, е мнението му.

Чолаков отбеляза, че от две години срещу ГЕРБ се водела пропаганда. Сега обаче виждал как основните опоненти на партията смекчавали тона, визирайки Христо Иванов. „Забелязвате ли как той се опитва да хвърля мостове, че може би с опозицията трябва да се говори. Той извървя своя път. Краят е десноцентристко евроатлантическо управление, в което ГЕРБ ще бъде централна интегрална част”, обясни той.

Казусът с руските дипломати

Депутатът припомни, че в третото правителство на ГЕРБ е започнало поетапно отзоваване на руски дипломати. „Отзоваването трябва да става по начин, по който е законосъобразно, спазват се международните закони и се повишава авторитетът на държавата”, каза Чолаков.

Притеснението на ГЕРБ обаче било, че начинът, по който се извършило отзоваването сега, не повишавало авторитета на страната и създавало рискове. „То беше извършено несръчно, некадърно. Видяхте ли как Кирил Петков се гърчеше два дни. То беше някаква агония на правителството”, категоричен е той. Според него е нямало нужда да се действа по този „припрян, прибързан, детински, наивен” начин.

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

 

Коментари

  • Гномът леке с ръст 155 см

    03 Юли 2022 10:12ч.

    Обръщам се към Козяк 16 - върнете ни на копанята ! Ще правим същото като Простото, ама нека НИЕ да го правим ! Простото върши лоши неща защото сте го сложили да властва ! Сложете нас, ще вършим същите неща, но вече ще са добри ! Плийййз ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • то е очеизвадно

    03 Юли 2022 11:09ч.

    подлогите се молят позорно на колене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СлободАн Милошевич

    03 Юли 2022 10:53ч.

    Краят е десноцентристко евроатлантическо управление, в което ГЕРБ ще бъде централна интегрална част --- Аналогично, Орешарски трябваше да бъде махнат, защото десе имаше да изпълнява задачи покрай войната в Сирия. Сега се вижда, че разни еднодневки като Петков и Василев няма да могат да се справят с войната в Сърбия, трябват опитни хора. Имаме такива още от ембаргото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    03 Юли 2022 11:19ч.

    ГЕРБ могат да подкрепят всичко и всички при компромат или пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия па

    03 Юли 2022 11:56ч.

    Какво се правят на опозиция, половината от ПП са им били в партията или в управлението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    03 Юли 2022 12:01ч.

    Чолаков: "Абсолютно невъзможно е депутати на ГЕРБ да подкрепят правителството на Асен Василев." Възможно е, възможно е! Само от Козяк да ви свирнат и веднага ще се извъртите, като фурнаджийски лопати!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бсп срещу бсп

    03 Юли 2022 12:30ч.

    Аз съм депутат от БСП, аз и други колеги от БСП обсъждаме да не гласуваме за правителството на Асен Василев. Но се колебаем, заради пенсиите. Да приемем пенсиите и да свалим правителството, или да го свалим ако Русия закрие посолството си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    03 Юли 2022 15:21ч.

    За "приятелите" на България от герб няма нищо невъзможно. Като им подадат команда от една улица в София и невъзможните неща ще станат възможни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ай стига!

    03 Юли 2022 17:29ч.

    Вече ги подкрепихте! Къде повече? Гиди лицемери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи