Член на Конгреса нарeче Украйна 51-ия щат на САЩ и разкритикува политиката на помощ за Киев

Член на Конгреса нарeче Украйна 51-ия щат на САЩ и разкритикува политиката на помощ за Киев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Настоящата американска администрация, която харчи милиарди долари в подкрепа на Украйна, "води непряка война" срещу Русия. Това мнение беше изразено на пресконференция в четвъртък от члена на Камарата на представителите на САЩ Марджъри Тейлър Грийн (републиканка от Джорджия). Тя нарече Украйна 51-ия щат в САЩ.

Пресконференцията се проведе във връзка с внасянето на резолюция в долната камара на парламента по инициатива на Грийн за наблюдение на изразходването на средствата, отпуснати от Конгреса за подпомагане на Украйна. По-специално, депутатите поискаха от администрацията във Вашингтон да им предостави в 14-дневен срок съответните документи и други материали относно финансовата и военната помощ, отпусната на Киев по времето на президента на САЩ Джо Байдън.

Както отбеляза Грийн, през последните месеци бяха похарчени многомилиардни суми в подкрепа на Украйна. "С парите, които изпратихме на Украйна, досега можехме да сме защитили границата си, но не го правим", каза републиканката, визирайки проблема с потока от нелегални мигранти по южната граница на САЩ. "Пренебрегваме опасностите по границата ни, кризата за националната ни сигурност, докато изцяло защитаваме границата на друга държава и водим непряка война с Русия", добави Грийн.

"Смятам, че американският народ и данъкоплатците заслужават да знаят защо администрацията на Байдън и този Конгрес (в досегашния Конгрес демократите имаха мнозинство и в двете камари) са толкова заинтересовани да финансират защитата на границите на Украйна, вместо да защитават нашите граници", продължава тя. Във връзка с размера на помощта, отпусната на Киев, тя се запита дали Украйна не е станала 51-ият щат в САЩ. "Знаете ли, че ние финансираме и бюджета на Украйна? 11,8 млрд. долара отиват за помощи, включително за пряка бюджетна подкрепа. Въпрос: Украйна ли е 51-ият щат в САЩ? И каква позиция в този случай заема украинският президент Володимир Зеленски в нашето правителство?" - заключи Тейлър Грийн.

Коментари

  • границата

    18 Ное 2022 8:56ч.

    Същото се отнася и за България. С парите, дадени от българския бюджет в размер на около 250 млн. лв. за издръжка украинците в хотелите по морето, можеше да се екипира технически оградата по границата, дори да се построи нова ограда. Но продължаваме да слугуваме на Зеленски, който искаше да разпали световна война.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Но продължаваме да слугуваме на Зеленски

    18 Ное 2022 9:10ч.

    цъ, на американския голем батко слугуваме. зеленски е васал като нас. окървавен васал, но васал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Ное 2022 10:06ч.

    И каква е тая "помощ" военно-защитна за Украйна, отвсякъде и за какво се използва тя, за шмърконосна стрелба не само по военнни обекти, а основно по мирни жители , жилищни сгради, училища , болници, административни сгради и т.н., а после всичко се изчерпило и то не по предназначение! Докога ли Русия ще изтърпи, та ще зачеше по-здраво ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Украйна 51-ия щат в САЩ"

    18 Ное 2022 11:33ч.

    По-лошо е. От останалите 50 щати събират данъци. Украйна е само разходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Те смятат, че косвените ползи ще са на порядъци по-големи от разходите в покрайнината

    18 Ное 2022 13:29ч.

    Най-малкото изсмукване на ЕС и превръщането му от потенциален конкурент във васал и пазар. Запазване на хегемонията също. Такива неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ама не

    18 Ное 2022 13:49ч.

    САЩ и Европа се оказаха изолирани от останалия свят, всички останали пряко или косвено подкрепят Русия, включително Китай - техният уж основен конкурент. А с отслабена Европа идва краят на хегемонията им. Техният периодът на упадък беше започнал отдавна, но те ускориха процеса с глупавата си политика на санкции и финансиране на войната в Украйна. А, да, и за пореден път подцениха Русия. Тези хора просто не се учат от историята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Знаете ли, че ВСЕКИ щат в САЩ получава пари от федералният бюджет?

    18 Ное 2022 11:47ч.

    Най-много получава Калифорния - 43 милиарда, Тексас - 27, Флорида 24, НюЙорк - 22, Виргиния - 17, Пенсилвания - 15, Илинойс - 13, Охайо - 12, Северна Каролина - 11, Мичиган - 10. "11,8 млрд. долара отиват за помощи", а годината не е приключила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантутка

    18 Ное 2022 12:04ч.

    Как е я е срам. Ако трябва ще жертваме бюджетите си ди дъно, децата си ще изпратим да воюват и умрат, докато ние се гърчим с бедност, защото имаме светла кауза - да умират руснаци и украинци до безкрай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • браво, момиче

    18 Ное 2022 15:16ч.

    Ей това им харесвам на американците - право куме в очите.... е, напоследък не са много гласовити, че ги свиха яко, но пак са много по-директни и по-смели в думите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Агент Воладя Скрудж към ЦРУ КГБ

    18 Ное 2022 17:54ч.

    Парите, които Байдън и неговата мафия пращат на Украйна, в по-голямата си част се връщат обратно при тях, а другите отиват при Зеленски. Класическа корупционна схема, валидна и у нас, и на всякъде по света. Лашото е, че се задава сериозна опасност от световна война. За тоя тип хора, и нашия Боко е такъв, нямат насищане - социопати и психопати. Ние си ги избираме, ние им чистим говната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    18 Ное 2022 18:53ч.

    Гледай Украйна, мисли за България. САЩ употребиха Украйна по доста циничен начин като терен за собствената си война, народа ѝ като пушечно месо. Украинците обаче се съгласиха на това, собствения им елит ги продаде. Това, което става у нас не е много по-различно, макар да не е война в букв. смисъл - и нас ни продават чрез затваряне на енерг. мощности, концесии за природни богатства, налагане на еврото и т.н. И ние като Украйна го позволяваме, дали заради ниско самочувствие, непознаване на себе си, "криворазбрана цивилизация." Ние обаче не сме Украйна, не сме и Македония, не сме изкуствено създадена държава, заради чужди интереси, не произхождаме от Русия или от някой друг. Нас Русия ни е освободила, да, но не ни е създала, ние имаме свои собствени корени, много по-стари, които ни дават доста солидно основание за самостоятелно съществуване. Внушава ни се обаче постоянно, че сме длъжни на някого, благодарността се бърка с покорството, позволяваме да ни употребяват за чужди интереси и от запад, и от изток с комплексите на недостойни, слаби и зависими. Дотам сме я докарали, че основната вътрешна битка у нас е дали да сме подчинени на Запада или на Русия. Това е пълно безумие и самоубийство, ДОКОГА?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    18 Ное 2022 20:02ч.

    Тази американка е задала правилните въпроси, които си задават мислещите нейни сънародници. ЕК също подкрепя бюджета на У. . Самите украинци си признаха, че без тези пари не могат да заплащат заплати, пенсии и др. разходи. Мисля, че е правилно да се поиска отчет от укр.за парите /американски и европейски/.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи