Четирима убити при стрелба в американския щат Оклахома

Четирима убити при стрелба в американския щат Оклахома

Четирима души са убити в болничен комплекс в американския щат Оклахома, предаде Би Би Си. Според местни медии има много ранени. Полицията е застреляла нападателя. На този етап от разследването не са известни мотивите му за атаката. Знае се само, че той е бил на възраст между 35 и 40 години.

Зам.-началникът на полицията Ерик Далглиш каза, че стрелецът, който все още не е идентифициран, е получил смъртоносни огнестрелни рани, за които се смята, че са били нанесени от самия него, твърди Би Би Си. Заподозреният „имал на местопроизшествието един дълъг пистолет“.

Полицията е получила обаждане за активна стрелбе в 16:52 местно (20:52 GMT) и е пристигнала на местопроизшествието в рамките на три минути. „Пристигналите служители чуха изстрели в сградата и това ги насочи към втория етаж“, каза Далглиш. В момента служителите разпитват свидетели в цялата сграда, включително тези, които са били на втория етаж - където е извършено нападението.

Пред ABC News капитан Ричард Меуленберг каза, че когато полицията пристигнала в медицинския кампус, тя „откри, че няколко души са застреляни“ и някои от тях вече са починали. Това беше "катастрофална сцена", каза той. Президентът на САЩ Джо Байдън е бил информиран за стрелбата в Тулса, съобщиха представители на Белия дом в свое изявление.

Миналата събота президентът призова американците да чуят вътрешния си глас, за да предотвратят по-нататъшно насилие с оръжие след убийството на 19 деца и двама учители в училище в Тексас.

Това е поредния инцидент със стрелба в Съедининетие щати за по-малко от мосец. Припомняме, че на 14 май нападател застреля 10 души в супермаркет в щата Ню Йорк, а десет дни по-късно 18-годишен младеж нахлу в начално училище в Тексас и уби 21 души, 19 от които деца.

 

Коментари

  • Поредна сатанистка инсценировка

    02 Юни 2022 8:18ч.

    Втората Поправка им бърка в здравето, блокира напредването на План 2030 ! Ще избият толкова американци, колкото решат, но ще направят обстановката нетърпима ! И тогава ще започнат изземването на оръжията от американците. Това ще е Втората Гражданска Война...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    02 Юни 2022 9:10ч.

    ха дано че това раково образование няма място на планетата Земя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И тогава ще започнат изземването на оръжията от американците. Това ще е Втората Гражданска Война...

    02 Юни 2022 10:38ч.

    На това мязат всичките тези истории със стрелбите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    02 Юни 2022 8:48ч.

    Най-малко петима са. Американските медии обичат да прикриват неудобната информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гладмор

    02 Юни 2022 8:58ч.

    Идва глобален (каква ирония, най-сетне нещо глобално!) гладомор, включително и в САЩ. Ще липсват основни категории продукти - храни, вода, енергийни източници. Няма да може вече да се кара 3,5 л "трък" по 100 000 км на година. Няма да може навсякъде да дъни климатикът или парното, нито да се плющи като невидял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гладмор

    02 Юни 2022 8:58ч.

    Проблемът в САЩ е, че там населението е въоръжено. И при горните реалности вероятно ще избухне гражданско неподчинение, дори война. За това бързат да им вземат пушките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гладмор

    02 Юни 2022 9:00ч.

    Прадставям си активистите на БЛМ, които не могат да си купят храна, защото нямат пари, но пък имат под ръка оръжие. Дали няма да си го вземат без да плащат от магазина? И не само те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разстановката на силите не е такава

    02 Юни 2022 9:33ч.

    В САЩ има около 300 милиона цеви сред населението. 250 милиона от тях са у СРЕДНИЯ БЯЛ АМЕРИКАНЕЦ , незначителна част е в БЛМ. Така че при чесетен двубой победителят е ясен. ТЕ обаче ще вкарат Нац. Гвардията и военните в тази операция...нямат друг начин !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 02 Юни 2022 8:58ч. Идва глобален (каква ирония, най-сетне нещо глобално!) гладомор, включително и в САЩ.

    02 Юни 2022 10:40ч.

    Поколението, помнещо Голодомора в САЩ през 30-те вече е в небитието и сега трябва да се да се организира Голодомор САЩ 2,0 мероприятие за затягане на простонародната дисциплина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • американският пЛезидент

    02 Юни 2022 9:10ч.

    Бай Пън тази нощ е предложил на американските органи на властта САЩ да започнат внос на руски петрол на цени под пазарните. Изведнъж балонът на санкциите се спихна, за да се запълват пробойни. Някои хора, като правят нещо, предварително мислят за последствията. При ръководствата на САЩ и ЕС подобни начини на действия са непознати - те затова и са сексуално обратни, защото са обичайно обратни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жоро?

    02 Юни 2022 9:12ч.

    а може и нарочно да е направено, инфрация която изкарва парите на светло, влизат в оборот и по този начин се пълни хазната например. Покачват се цените и при производството и от там печалбите. Труда като стойнност остава почти същия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хитростта не покрива ума

    02 Юни 2022 9:15ч.

    Те че са хитри, хитри са, обаче съм сигурен, че не са толкова умни, та да се справят при създалото се положение. Суицидът ще продължава "планомерно" и изцяло по емоционални подбуди - омраза към Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обиконвен...

    02 Юни 2022 10:37ч.

    ...капитализъм! R.I.P.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи