Четирима палестинци, от които две деца, бяха убити от израелските сили на Западния бряг

Четирима палестинци, от които две деца, бяха убити от израелските сили на Западния бряг

Четирима палестинци, включително две деца, бяха убити днес от израелските въоръжени сили в град Дженин на окупирания Западен бряг, предаде Ройтерс. "Двете деца, Адам Самер ал Гул (на 8 години) и Базил Сюлейман Абу ал Уафа (на 15 години), бяха застреляни от окупационните сили в град Дженин", съобщи първо палестинското министерство на здравеопазването.

Няколко часа по-късно палестинската официална новинарска агенция УАФА предаде, че двама палестинци от бежанския лагер в Дженин - Мухамад Джамал Зубайди и Уисам Зиад Ханун - са били убити от израелските сили, като добави, че "окупационните сили са взели телата им".

В изявление на израелската армия се казва, че Зубейди и Ханун са били убити "по време на съвместна операция на армията, силите за сигурност и израелската гранична полиция в лагера Дженин".

Зубейди е бил високопоставен оперативен служител на радикалната групировка "Ислямски джихад" и един от водещите терористи в лагера Дженин. Участвал е в мащабна терористична дейност, извършвал е нападения с огнестрелно оръжие и е насърчавал допълнителни терористични нападения, каза израелската армия.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Гласове

Коментари

 • хахаха

  29 Ное 2023 23:23ч.

  И с какво тия изроди са по-добри от душманите си то преди 80 години /

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Ат.

  30 Ное 2023 8:35ч.

  Арабите са страхливи сребролюбци иначе досега да са научили юдеите кой е господар там. В действителност обаче арабите са наематели на държавите си и ги е страх от господарите ... може би само Иран демонстрират истинско самочувствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи