Чешкият президент: Западната подкрепа за Украйна може да отслабне

Чешкият президент: Западната подкрепа за Украйна може да отслабне

Новият чешки президент Петър Павел очаква с течение на времето подкрепата на Запада за Украйна да намалее, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление пред германски вестник.

Павел, който е бивш генерал от НАТО, каза, че резултатите от президентските избори в САЩ догодина ще се отразят на европейската помощ за Украйна и затова Киев трябва да си даде сметка, че тази година ще бъде решаваща.

"Ако подкрепата на САЩ отслабне, ще отслабне и подкрепата от редица европейски страни. Украйна трябва да има това предвид", каза Павел в интервю за изданието "Зюддойче цайтунг". "Трябва да отчитаме умората от войната и какво означава това за подкрепата от западните страни. Тя (подкрепата) ще намалее с течение на времето."

Чешкото правителство и други страни от НАТО оказват военна помощ на Украйна в борбата ѝ с руските сили.

Думите на Павел са едно от първите изявления на лидер на страна от алианса, представляващи сигнал, че пoдкрепата за Киев може да намалее, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • гост

    23 Март 2023 7:53ч.

    Още един синергитик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Йотов

    23 Март 2023 7:54ч.

    За народа загуба велика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    23 Март 2023 8:15ч.

    Мерзавци винаги се намират. Особено генерали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    23 Март 2023 8:23ч.

    А в Молдова вече партия с крехко парламентарно мнозинство, а не народът на референдум, решава как да се нарича молдовският език. И, разбира се, подхожда се диктаторски и напълно в интерес на англоамериканците - партията реши оттук нататък езикът да се нарича румънски. Мислете още отсега какво имат да отменят от нашата национална и културна идентичност партийните назначенци на Ландън и Нашингтэн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами напр. Българския език спешно да се преименува на Македонски, а Кирилицата да стане "Македоница"?!!

    23 Март 2023 9:26ч.

    От днешните радикални-либерали/троцкисти какво друго може да се очаква преди окончателното унищожение на Земната Цивилизация следващото десетилетие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма да я бараме македоницата

    23 Март 2023 10:10ч.

    Македонската наденица е най-арна. Жестоки пивоци и безалкохолни напитоци, сува чушка и маслинка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    23 Март 2023 8:41ч.

    "Ако подкрепата на САЩ отслабне, ще отслабне и подкрепата от редица европейски страни........" С едно просто изречение - ако господаря изчезне, слугите ще изчезнат също и ще отидат ...... при друг господар. А ние като сме слуги на слугите какво ще правим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много прозрачен номер

    23 Март 2023 9:01ч.

    Ето какво казва:"Павел, който е бивш генерал от НАТО, каза, че резултатите от президентските избори в САЩ догодина ще се отразят на европейската помощ за Украйна и затова Киев трябва да си даде сметка, че тази година ще бъде решаваща.". Което си е чист призив към Киев да напада, докато е време, щото после м8же да стане късно. По мотото сега или никога. Тия хора ще запалят света, съвсем са побеснели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    23 Март 2023 9:23ч.

    Егати простотията, която е заляла света. Един генерал, президент на държава, казва, преведено на прост език: "удряйте сега, щото повече не можем да ви чакаме". Това, първо, е израз на недоволство към украйинците, демек, колко помощ ви даваме, вие какво се туткате. Второ, съвсем категорично им заявява: "готови, не готови, нямата избор, тръгвайте срещу куршумите". Е, хубаво ги насъскаха, щяха да са с тях, доколкото и докогато трябвало, а сега - ми полека-лека почва да ни писва от вас и ще ви зарежем... "Това е простичкият смисъл на думите, казани от един простичък военен. Мръсно и цинично поведение. Всъщност, това са учтиви думи. Прекалено учтиви. Не ми се иска нашенските ибрикчии, много от които са тук, да изпитат на гърба си реализацията на тези думи. Чисто човешки им съчувствам. Ако това се случи, това би ги сринало завинаги душевно. Ако имат душа и съвест, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    23 Март 2023 9:39ч.

    Както навремето Чехословакия се раздели на Чехия и Словакия, така и сега чешкият президент ще се раздели на две - Петър и Павел. Единият ще се отрече от Зеленски, а другият ще размаха камшик, ще гледа нервно часовника и ще нарежда "Хайде бе, нямате време".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втория трябва да изобрети новата Света троица

    23 Март 2023 11:22ч.

    Украйна и НАТО и Светите САЩ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    23 Март 2023 14:02ч.

    Тяхното е по-скоро "Во име Отца (Джо) и сина (Хънтър) и светА да го духа".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Блинкен: Подкрепата на Китай за Русия противоречи на интересите на САЩ

    23 Март 2023 10:06ч.

    Сериозно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    23 Март 2023 10:07ч.

    Е, уважавайте генерала! какво е това фамилиарничене - Павел?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не може, а трябва

    23 Март 2023 10:18ч.

    И не да отслабне, а да се прекрати напълно. Уродливо е да се подкрепя неонацизма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    23 Март 2023 10:34ч.

    Колективният Запад, начело със сценаристите от Вашингтон са съвсем наясно, че тази война с Русия вече са я загубили... Особено след като направиха всичко възможно Китай официално да заеме логичното си място до и с Русия, оглавявайки съюз на всички държави на които им е писнало от американската хегемония и западния колониализъм – съюз, който то тук нататък закономерно само ще се разширява. Сега започва едно велико чекнене и сучене от страна на разни западни говорилници и папагали, как да извъртят нещата така, че да не изглеждат толкова позорни за тях. Като цяло вече прозира намерението да се зареже Украйна, като бита карта и това все повече започва да се казва на глас... Точно тази американска теза повтаря и папагалчето Павелчо. Междувременно се осъществяват американските планов за следващия подстъп срещу Русия, начело с Полша, скандинавските страни и източна Европа. САЩ мечтаят за нова световна война, отново в Европа, като си правят сметката отново да стоят отстрани и да се наслаждават, как другите се самоунищожават, за да могат те накрая да стъпят на главите на всички… Е, този път обаче си правят „сметка, без кръчмаря“ и това ще им коства всичко! Въпрос на време…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. ефрейтор доц. Карачибук

    23 Март 2023 11:55ч.

    Нима ще се намери някой, било то мъж, жена или джендър, който да отрече, че Петър Павел е хубав и юначен? У това генералче в мир и любов живеят две личности - тази на суровият воин с древногръцки черти и другата на беловласо кротко старче. Старче, разказвач на приказки, в чийто скут през деня седи напикано внуче и захласнато слуша страховитите прикази на дядо си. А настане ли вечер, в скута на дядото сядат палави девойки. Те също обичат разказите на старчето, но по-радостни стават, когато усещат как у него нещо войствено се надига. Говори се, че когато десантно-въздушната рота, командвана от Петър Павел е марширувала по улиците на Прага от прозорцитите са му махали жени, девойки и младежи дори. Хвърляли са цветя, а по-смелите са му подвиквали неприлични предложение. Петър Павел е артистична натура. Той има магистърска степен по изкуствата, а хобито му е фотографията. Още се помни изложбата му "Голи сред облаците". Тя е от периода, когато е началник на Генералния щаб. Тогава Петър Павел заповяда учебно десантиране в райна на Острава "Всички паррашутисти, независимо от пол и звание да скачат голи" - нарежда генералът. Той самият наблюдава десанта от земята и - също гол и въоръжен с телеобектив прави прочутата си фотосесия. Сред парашутистите е имало и жени, което личи от серията снимки. Особено впечатляваща е таззи на капитан Зузана. Направенна е малко преди да се приземи. Косите и циците й се веят, ръцетездраво държат въжетата на парашута. Краката са леко разкрачени, готови да срешнат земята, а между тях се вижда буйна вагинална джунла. По-късно Петър Павел въвежда задългителни къси интимни прически в парашутните части на Чешката армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи