Чеченският лидер и шефът на "Вагнер“ критикуват забраната руските войници да имат бради

Чеченският лидер и шефът на "Вагнер“ критикуват забраната руските войници да имат бради

Чеченският лидер Рамзан Кадиров разкритикува забраната руските войници да носят бради, присъединявайки се към шефа на наемниците от "Вагнер“ Евгений Пригожин в последния изблик на двамата мъже срещу ръководството на руската армия, предаде Ройтерс.

В интервю за информационния сайт РБК вчера Виктор Соболев, пенсиониран генерал-лейтенант и член на руския парламент, защити забраната на брадите, личните смартфони и таблети като "елементарна част от военната дисциплина".

В Teлеграм Кадиров (той винаги е бил с брада) се спря на ролята на неговите войски във войната на Русия в Украйна и написа във връзка с повдигнатия въпрос: "Очевидно генерал-лейтенант Виктор Соболев има много свободно време…тъй като няма какво да прави, освен да препрочита военния кодекс за поведение".

Кадиров нарече коментарите на Соболев "явна провокация" и заяви, че неговите войници, предимно мюсюлмани, носят бради като част от религиозния им дълг.

Шефът на "Вагнер“ Пригожин, чийто разрив с ръководството на отбраната през последната седмица стана още по-публичен, нарече коментарите на Соболев "абсурдни" и "архаизми от 60-те години на миналия век".

Кадиров и Пригожин, чиито сили в Украйна действат до голяма степен автономно от висшето командване, станаха по-открити в критиките си към руското военно ръководство, след като армиите на Москва претърпяха поредица от поражения през есента, посочва Ройтерс. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Truman

    20 Яну 2023 9:56ч.

    САЩ и фашизма няма да затрият Русия... вътрешните дрязги за ПАРИ и ВЛАСТ ще ги угробят и ще се разпадне... ще има за Китай, за Индия и за САЩ....корупцията в Киев и Москва е в невероятни размери...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    20 Яну 2023 11:09ч.

    Кагебиста ви занулява, не Запада. Китайците водят децата в музея на унижението и не нападат, тоя дребен питерски бандит дето е 10 пъти по малък от Китай нападна Украйна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кимбе жълтопаветно

    20 Яну 2023 12:19ч.

    Ако нямаш намерение да почнеш да мислиш, ориентирай се към някой детски сайт - там децата може и да замастурбират на извънредно голата ти пропаганда за първи път.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • коУега

    20 Яну 2023 13:52ч.

    Ким-Чо, защо си толкова тъп бе, баЦе?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    20 Яну 2023 13:53ч.

    Верно е, тъпичък съм си от малък, но пък ви дразня, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    20 Яну 2023 21:02ч.

    нека има бради...нищо лошо...ние християните също сме за бради...който иска...в казармата ходехме с мустаци, само защото не можехме да имамме бради...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи