CBS: Дивизията на САЩ в Европа е готова да влезе в Украйна в случай на атака срещу НАТО

CBS: Дивизията на САЩ в Европа е готова да влезе в Украйна в случай на атака срещу НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Полковник Едуин Матейдес каза пред американския телевизионен канал, че неговата част, разположена в Румъния, „следи отблизо“ действията на руските въоръжени сили, съобщава ТАСС.

101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ, разположена в Европа, е готова да навлезе в Украйна в случай на по-нататъшна ескалация между Москва и Киев или атака срещу някоя от страните от НАТО. Това съобщи вчера телевизионният канал CBS, позовавайки се на командването на дивизията.

За първи път от близо 80 години насам, прехвърлянето на споменатото подразделение в Европа бе обявено миналото лято от Вашингтон, като част от укрепването на източния фланг на НАТО. Според CBS става дума за 4700 военнослужещи. Журналистите на телевизионния канал интервюираха заместник-командира на дивизията бригаден генерал Джон Любас и полковник Едуин Матайдес, командващ втора бригада на дивизията. „Готови сме да защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО“, каза Любас, цитиран в публикация на сайта на CBS.

Матайдес отбеляза, че неговото подразделение, разположено в Румъния, е по-близо до украинска територия от всички други сили на САЩ и „следи отблизо“ действията на руските въоръжени сили, „изграждайки цели за обучение“ и провеждайки учения, които „точно повтарят това, което се случва“ в Украйна.

Според CBS, Любас и Матхайдес многократно са заявявали, че винаги са „готови за битка". “Въпреки че са там (в Европа), за да защитават територията на НАТО, в случай на ескалация на военните действия или каквито и да е атаки срещу НАТО, те са напълно готови да преминат границата с Украйна", съобщава телевизионният канал. 

 

 

 

Коментари

  • Демократите имат голям зор САЩ да се разпаднат точно при тяхното "управление"

    22 Окт 2022 10:19ч.

    Ние не сме против. Винаги е щастие за хората когато умират англоезичници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WELCOME!

    23 Окт 2022 14:14ч.

    Не забравяйте топло бельо и как се намотават партенки- в Сибир много духа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван

    22 Окт 2022 10:19ч.

    Крайно време е НАТО да смаже Путлеристите-агресори. Така светът ще си отдъхне от безкрайният износ на Революции, контрареволюции и Вагнеровци-убийци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хайде, бегом марш!

    22 Окт 2022 10:21ч.

    Бягай да смазваш руснаци! Ама да не си забравиш памперсите със звездички!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бизонитес

    22 Окт 2022 10:23ч.

    И други армии са влизали ........после гроб или плен и стигат в тайгата....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    22 Окт 2022 11:49ч.

    Ма ти тъп ли си или така си се родил бе???/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    22 Окт 2022 12:18ч.

    Износът на революции не е патент на руснаците. Иначе хайде влизат, ама са се насрали отдавна. Те ако знаеха, че могат до сега щяха да си намерят повод.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чичопей

    22 Окт 2022 15:05ч.

    Ами айде де, да ги видим третополовите джендъри на токчета, с американско знаме в г.за и с грим как ще влязат и как ще се борят срещу руснаците? Само ще станат за смях!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карат си по план

    22 Окт 2022 10:20ч.

    За това са тук, за да влязат в Украйна! А повод винаги се намира. Или се създава. В това са специалисти. Интриги на всяко ниво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лалю

    22 Окт 2022 11:54ч.

    Примерно, украинският президент може да ги помоли за помощ, срещу нацистките завоеватели, подло нападнали Украйна и обявили тотална война за унищожение на народите и!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    22 Окт 2022 12:07ч.

    Ами той Зе си ги моли нон стоп. От началото на СВО само това прави. А лалю като е тъкав мераклия да помага, да ходи на франта. Или да си намери свястна работа и да си дарява заплатата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Окт 2022 10:32ч.

    Покрай тази дивизия и нас ще ни вкарат във войната. Плевнелиев и Паси затова ги сложиха да съставят правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    22 Окт 2022 10:37ч.

    никаква война. ристю и останалата сволоч да ходят щом са мераклии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядрен идиот

    22 Окт 2022 10:38ч.

    Напомнят чакането на Пауло Роси пред вратата на противника преди да въведат засадата във футбола :) :) :) Очевидно, чакат укрите да ги изтощят и тогава да влязат за да развеят знамето.... то иначе с една дивизия какво да правиш по напред?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хохол

    22 Окт 2022 10:54ч.

    Идеално.И на тоя фон ние правим глупостта да състави е редовно правителство ,което ще даде всичко от себе си,за да провокира Русия и да има официален повод НАТО да се намеси официално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еllie

    22 Окт 2022 11:00ч.

    Още 2014 г. Майдана и събитията в Одеса, предрекох война. За съжаление, нямахме читави политици, които да откажат чужди военни, и бази на наша територия. Русия тръгне ли да освобождава Одеса, Румъния и България ще ше бъдат замесени в конфликта НАТО Русия.. Действащ сухопътен САЩ генерал пред Конгреса Комисия го каза в прав текст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ, разположена в Европа, е готова да навлезе в Украйна в случай на по-нататъшна ескалация между Москва и Киев ... Тия чуват ли се какво говорят ?

    22 Окт 2022 11:18ч.

    Разбират ли смисъла на идиотията която демонстрират ? Осъзнават ли какво значи това ? ... Влизането на редовна американска армия в Украина и включването й в бойни действия срещу армията на РФ е ни повече, ни по-малко - ЯДРЕНА ВОЙНА ! Бърз път към ТСВ и унищожение на човечеството ! Няма да има щастливци после, дори за бункерите в Нова Зеландия има приготвени "Сармат"-и...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАТО

    22 Окт 2022 11:20ч.

    НАТО ако е имало мерак досега да е всъпило в бойни действия с Русия. Но тогава ще се случило трета световна война, която ще бъде ядрена, а не конвенционална. Кому е нужно това , да се изтрие живота на Земята - заради комисионните и бизнеса на семейство Байдънови ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 101-ва въздушнодесантна дивизия на САЩ, разположена в Европа, е готова да навлезе в Украйна в случай на по-нататъшна ескалация между Москва и Киев

    22 Окт 2022 11:25ч.

    И чисто на терен , на бойното поле. Над Белорусия вече патрулират МИГ 31 с подкачени ракети "Кинжал". В случай на остра нужда, "Кинжал" може да носи и ядрена глава. Схващат ли във САЩ , че ракетен удар по тази "дивизия" ще отнеме на ВКС няколко десетки секунди ? Американските десантници няма да имат време дори за молитва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • военно сведущ

    22 Окт 2022 11:27ч.

    Не става въпрос за дивизия с тая численост, а само за една бригада от въпросната дивизия (4500 души). И не става въпрос за подразделение, а за съединение - уточнявайте си терминологията, преди да изпльоскате поредните си преписани фермани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа...

    22 Окт 2022 11:28ч.

    Киев не е в ШибаНАТО, но там има доста американски земя и компании, ще си защитават собствените си интереси, но да не ми завличат Европа и най-вече Източна Европа заради тези интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock - "Дивизията на САЩ в Европа е готова да влезе в Украйна в случай на атака срещу НАТО"

    22 Окт 2022 11:28ч.

    Само не разбрах, ще влизат в 404 щото У. ще напада НАТО ли? Или пък последната, преди окончателното срутване ще има нужда от изкуствено дишане? Но най-вероятно са мераклии да влязат там, за където са се запенили вече десетилетия - да окупират и да ги ИЗПАРЯТ... Даже и ковчег със звезден флаг няма да получат. Но покрай идиотите - и нас, всичките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    22 Окт 2022 11:36ч.

    Подозирам че това е нещо в контекстта на изстреляната ракета от су оня ден. С други думи това би било атака срещу НАТО. Иначе е напълно идиотско изявление. Интересното е каква е връзката между атака срещу НАТО и влизането в украйна? При атака срещу НАТО е логично да има ответна срещу Русия. С две думи - неадекватно изявление както 95% от всички западни изявления последните месеци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    22 Окт 2022 11:39ч.

    Другото интересно е как тоз човек дефинира по нататъшна ескалация? Това е военен - те са тренирани да говорат с много ограничен и точен набор думи. Такава обща фраза от военен звучи трагично. Ако Русия изстреля нови видове ракети това ескалация ли? Ако вкара повече войски? Ако от този зависи дали ще има ТСВ господ да ни е на помощ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    22 Окт 2022 11:38ч.

    Превод на български: Дръжте ме двама, че съм страшен! ..... мухльовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    22 Окт 2022 12:04ч.

    Точно в десетката "читателю"! Руснаците отдавна минаха рубикон, всъщност и западняците. Подобни смешни заплахи само влошават унизителното положение в което сами се набутаха англосаксите. Така отминава световната слава. А можеха бавно да приласкаят и асимилират Русия, но не, те искат с брадвата... Ето резултата, както казват старите българи - "изядоха си хляба".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    22 Окт 2022 11:39ч.

    Сигурно се шегуват с тази една дивизия. Украинците имат около 70 дивизии и спряха навсякъде. Руснаците още малко и тръгват към Одеса и едва ли някой ще може да ги спре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen Gurko

    22 Окт 2022 11:41ч.

    Така така. Атака от румънска територия и война съответно в Украйна и Румъния по съвместителство. Ако си мислите че ще стоите зад океана много се лъжете. Не пуканки, а тежки метали ще рупате. Сите. Този път ще е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В близък план на снимката е сержант Рон Десантис, старши модератор от 101-ва въздушнодесантна дивизия "Пърдящите орли". В момента тя е дислоцирано във военната база "Когълничану", на 30 километра северно от Констанца.

    22 Окт 2022 11:50ч.

    А сега внимание - ще узнаем съдбата на сержанта. За целта използваме оракулското махало на бай Фуко. Разклащаме го над снимката и разбираме следното. На 23 февруари чичото на Рон, пенсионер от Филаделфия, ще получи писмо с подписа на генерал Любас. Писмото ще съобщава, че сержант Десантис е попаднал в зоната на поражение от руски ядрен удар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    22 Окт 2022 11:51ч.

    Единственото, което е останало от сержанта е главата му, открита в землището на украинското села Куцоруб. Тя, заедно с други американски глави, е била предадена от руските окупатори на втора трупосъбирателна бригада. Очаква се да бъде доставена с хладилния кораб "Норфолк" до края на март.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...тежки метали ще рупате...Това трябва да се артикулира с обикновените американци, за да го разберат и да свалят немедлено хунтата на Байдън !

    22 Окт 2022 11:57ч.

    "Посейдон" е термоядрен подводен заряд от 100 МТ ( 100 милиона тона тротил !!! ). Дори развинтена фантазия не може да си представи що за експлозия е това ! Цунамито което ще се вдигне към Ню Йорк, Вашингтон и т.н. ще е 300-400 метра високо. Ще бъдат унищожени територии стотици километри навътре в САЩ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези надувки

    22 Окт 2022 11:59ч.

    са, за да кажат после, че с готовността си да влязат са въздържали "орките" от крайни действия, а в случай на минаване на преговори да си припишат заслугите на миротворци. Предупреждаващи действия, демек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Перки

    22 Окт 2022 18:26ч.

    Тези надувки може би са и за да си оправдаят присъствието толкова време близо до фронта, без да правят нищо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...тежки метали ще рупате...

    22 Окт 2022 12:02ч.

    За "десерт" - "Посейдон" носи 100 МТ кобалтов термоядрен заряд. Това не е "чистата бомба" - Цар Бомба ( "Кузикина Мать" на Хрущов) която почти не остави радиация. Посейдон ще унищожи за хилядолетия всичко на площ от милиони квадратни километри, както по Ийст кост, така и по Калифорниското крайбрежие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    22 Окт 2022 12:10ч.

    Наистина не е зле да се унищожат малко англо езични военни които нямат нито място нито право да се месят в делата на Европа по повод на измисления агресивен блок НАТО. Така малко поне да им се смъкне агресивното самодоволствие и самочувствие! А дано, та да яат безпардонен пердах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • no name

    22 Окт 2022 12:44ч.

    Нали за това беше създаден лайНАТО, за да могат краварите да ходят където си искат, да създават бази и да разполагат с чуждо пушечно месо в изобилие. А най-срамното в цялата работа, че този блок както и НАСА са създадени от нацисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И като влезе какво??? ......... Чака ги тактическо ядрено оръжие. А после ще последва и стратегическото...

    22 Окт 2022 12:25ч.

    Тези явно се мислят за безсмъртни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде да видим

    22 Окт 2022 13:29ч.

    Колко елитни пиндоси ще останат живи след като влязят в Украйна. 18 милиона ветерани инвалиди има в америка за последните 30 години. Това е близо 20% от населението и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заглавие

    22 Окт 2022 13:37ч.

    Нещо не разбирам що за изказване е това. Уж нато ще нападат, а ще се влиза в украйна. Какви се тези глупости?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Shiv guzuveti putliriski razchanchim

    22 Окт 2022 14:13ч.

    I kurvi savecku zakluchenata Galya s partzala

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приберете го

    22 Окт 2022 15:18ч.

    Изпуснали са те от 4-ти километър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дрисъци путлириски шви изтръгним клитурити кримльовски

    22 Окт 2022 14:19ч.

    А Галиа да си измий дайай пугалйа по фафайа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Приберете

    22 Окт 2022 15:17ч.

    Изпуснали са те от 4-ти километър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-зад димнатя завеса-

    22 Окт 2022 14:27ч.

    Над 300 000 НАТО войници има по границата с Русия.И ще се увеличават.Много ли са ,малко ли са?За сравнение във Виетнам в пика има над 500 000 САЩ воници.Губят войната с 50 000жертви.Виетнамските никой не ги е смятъл ,по оценки над 1 000 000.Русия изглежда си дава сметка че конфликта бързо може да прерасне в НАТО/Русия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Атила

    22 Окт 2022 14:39ч.

    Бягай в Блиц.Да не се разправяме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ и англия са злото

    22 Окт 2022 15:47ч.

    сащ е агресор! сащ води тази тяхна хибридна война от десетилетия! Време е уродът сащ да бъде разцепен от ядрени бомби! Светът без уродите англия и без урода сащ ще е щастлив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    22 Окт 2022 18:36ч.

    Това да не са пак някакви провокации като с ядреното оръжие. Демек, ние ви подкокоросваме, после казваме, че вие сте агресори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    23 Окт 2022 10:37ч.

    В Иран има протести заради смъртта на една жена, за която се водят спорове как е починала. А тук говорим за началото на огромен конфликт, протести няма, русофили и русофоби се надприказват. Не е за приказки, по-нататъчното замесване на НАТО трябва да се предотврати с всички сили, които нормалните хора все още имаме. Конфликтът Москва и Киев да си остане Москва и Киев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи