Цацаров за присъдата на Иванчева: Справедливостта възтържествува

Цацаров за присъдата на Иванчева: Справедливостта възтържествува
Главният прокурор Сотир Цацаров изрази респект към съдиите от Специализирания наказателен съд, присъдили 20 г. затвор на първа инстанция за искане на подкуп в особено големи размери от бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Заместничката ѝ Биляна Петрова получи 15 г., а Петко Дюлгеров - 12 г. лишаване от свобода.



Цацаров изрази уважението си към съда, че не се е поддал на цялата кампания срещу магистратите. Той прогнозира, че на втора инстанция присъдата ще бъде потвърдена.

"Смятам, че присъдата ще издържи и пред ВКС. Знам, че на много хора в момента им е много тъжно, но справедливостта възтържествува", заяви пред журналисти във Велико Търново главният прокурор.

"Това издава безсилие и злоба, но това е положението", допълни той.

Относно проверката на прокуратурата срещу началника на КПКОНПИ Пламен Георгиев главният прокурор обясни, че в Деня на Конституцията няма желание да коментира темата, защото не подхожда.

Помолен да коментира поведение на Лозан Панов, Сотир Цацаров сподели, че днес е твърде хубав ден, за да обсъжда Панов.

 

Източник: Новини.бг

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Срог и Справедлив

    16 Апр 2019 17:11ч.

    Браво, честито, да иляди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦАЦА, ТАШАКЪТ С ДОБАВКА Е ЗА ТЕБ.

    16 Апр 2019 17:12ч.

    Цаца, ние ще тържествуваме, когато ти бъде осъден за укрити данъци, което си е доказн факт, още преди Тиквата от банкя да те направи прокурор. КОЙТО ПОСЛЕДЕН СЕ СМЕЕ, НАЙ-ДОБРЕ СЕ СМЕЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Харалампи

    16 Апр 2019 17:14ч.

    Не съм робот и искам да попитам КОЙ си избра тази лоена буца за гладен прокурор?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеизвестно е на всички,

    16 Апр 2019 17:31ч.

    че Самият Той си го избра като най-умният и най-достойният сред всички съдии по света и у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба ви от Горно Нанадолнище

    16 Апр 2019 17:33ч.

    Долно, гадно и цинично. В каква страна живеем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    16 Апр 2019 17:52ч.

    Господин "главен" прокурор , щом за вас това е "справедливост" въздадена "съгласно закона" , да ви пикая на отличната диплома по право , която си я навийте на фуния , заврете си я в дебелия пловдивски дирник и я подпалете. Вишински спрямо вас , ряпа да яде. Фашистка хунта управлява държавата и държи на къс повод фашизираната , но пък услужлива прокуратура. И , съда вече е поел този "правилен" път. Бог да ни е на помощ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан Бояджиев

    16 Апр 2019 18:00ч.

    шебек

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • четец

    16 Апр 2019 18:10ч.

    е как без доказателства, не чухме за такива. или е платено на когото трябва напр. на прокуратурата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    16 Апр 2019 18:35ч.

    Мафията тържествува нагло и цинично. А дано е за кратко, защото на хоризонта проблясва макар и мъничка светлинка! Може Господ да е сметнал, че достатъчно ни е наказвал с крадливи, нагли и бекрупулни същества без никаква чест, доблест и достойнство !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ помага,

    16 Апр 2019 18:42ч.

    но в кошара не вкарва. Крайно време е вече да викаме неволята...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скука

    16 Апр 2019 18:42ч.

    Това не може да го казва юрист и главен прокурор.Да не си е купил дипломата и този ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е положението,

    16 Апр 2019 18:47ч.

    допълни той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Светиня Му

    16 Апр 2019 19:02ч.

    От този процес вече става ясно, че България е фашистка държава. Всичко - политика, идеология, законодателство е подчинено на едрия бизнес. И не само това, ами и самите закони си противоречат, много от текстовете противоречат на основния принцип на римското право, написани са /не случайно/ мъгляво и витиевато, за да може да се заобикалят, дори нарушават, от определени фигури и, разбира се, да се тълкуват според случая или нечии конкретни интереси. Грозна картина. Многото партии, избори и т.н. са само фасада. Реално, важните решения се вземат не от Народното събрание, а на друго място и от други хора. А дали носят отговорност? Политиците, свободното говорене и критика към тези или онези не са заплаха за системата. Истинската заплаха са парите, както се вижда от този съдебен процес. Kubis, а коя е тази светлинка? Да не е от идващия насреща влак?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Справедливостта възтържествува" ???

    16 Апр 2019 19:42ч.

    Че то ако Иванчева беше убила Ваклин, щеше да лежи по-малко. Ако това е справедливостта за недоказано "поискан", но невзет подкуп, то какви присъди трябва да има за Цветанов и компания за явно реално взети подкупи в особено големи размери (как иначе са платили апартаменти, тераси, гаражи и асансьори). Каква ще бъде присъдата за взет 4 тона "суджук за министър-председателя"? Ами мамин Тотьо в Пловдив? Ами бузестото момченче? Де дърво, де! Че ще дойде ред да питаме и за къщата в Испания. Стой, та гледай! Тогава ще мерим със същия аршин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да Ви пикая на справедливостта!

    16 Апр 2019 20:42ч.

    Не ме трийте, това е мнението на всеки един вързан за гушата от лайняри като тоя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    16 Апр 2019 21:08ч.

    Това може да се случи на всеки , дръзнал да се опълчи на управляващата мафия ! Кога ще видим в затвора виновниците за третата национална катастрофа на България , провеждащи геноцид спрямо собствения си народ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Койчо

    16 Апр 2019 21:30ч.

    Цаца а теб кога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Справедливостта ще възтържествува,

    16 Апр 2019 21:58ч.

    когато теб и ментора ти ги вкарат на топло до живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имах на времето колега, пострадал от комунистическите репресии.

    16 Апр 2019 22:12ч.

    Пред пенсия. Та той тихичко си споделяше: `Като ги обесят в центъра на София ще отида да ги дърпам за краката`. Не доживя. Дай боже ние да доживеем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин от Б

    16 Апр 2019 22:53ч.

    хак им е и на тримата присъдите, за назидание и за пример на останалите с кого трЕбе да си делят рушветите...тръгнали само за себе си да рекетират, къде дават така? ГЕРБ 10 години създават рекета, а тези аматьори тръгнали и те през просото...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Апр 2019 0:00ч.

    Всичко около това дело е герберска конспирация. Един ден ще се изучава като отрицателен пример в правото! Това е съдебната система сътворена от Цветан Папконосецът от 7 отдел на ДС!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безправен свят

    17 Апр 2019 0:11ч.

    За КПКОНПИ не можел да коментира, а за отделни дела-може ?! И как така "справедливостта" тържествувала, нали има още инстанции, или предварително знае какъв ще е изходът. Това само потвърждава мнението, че у нас има монтирани дела от милицията, скалъпени, в това число и това дело. Те сами се издават, но и техният край наближава. В България съдът се превърна в придатък към репресивните органи, това не е правова държава, следва да се сигнализира Брюксел и свободния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Краев

    17 Апр 2019 0:16ч.

    И вашия край ще дойде, другарю ! Развявахте си байрака, подигравахте се с правосъдието, взехте държавата за бащиния, всички в един кюп- "магистрати", мафиоти, олигарси....Санким американците и европейците не виждат магариите ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никомахова етика

    17 Апр 2019 8:43ч.

    Още отсега са му подготвили нова служба, зер без служба не може да остане- на свободния пазар на труда е трудно, иска се работа, напрежение, собствени усилия, липса на държавни защита, липса на привилегии, екстри и т.н. Но...сметките на господарите могат да излязат криви, ако хер Вебер реши да направи ревизия на всичко, което се случва в България или отвъд Океана решат същото. Или се смени политическата обстановка, тогава ще "тържествува" ли справедливостта ? Или май тогава наистина ще има истинска, а не конюнктурна" справедливост. Аристотел казва, че справедливостта е една, не е "субективно чувство", както един набеден "магистрат" се изказа неподготвен с твърде скромните си познания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мале

    17 Апр 2019 13:39ч.

    да възтържествува в полза на мафията. да видим сега местана колко ще получи за отнет човешки живот. щом за подкуп дават 20 години, за отнет живот трябва да е двойно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи