Бюджетът бе приет от правителството въпреки скандала с министрите от ИТН

Бюджетът бе приет от правителството въпреки скандала с министрите от ИТН

Правителството е одобрило проекта за актуализация на бюджета въпреки скандала с министрите на "Има такъв народ", съобщи Новини.бг. 

Още днес трите проектозакона ще бъдат внесени в парламента.

Бюджетът е приет и ще бъде внесен днес в Народното събрание, каза пред журналисти в Министерския съвет министърът на електронното управление Божидар Божанов след днешното заседание на кабинета, предаде БТА. 

Имаше обсъждания по конкретни текстове, посочи още министър Божанов за актуализацията на бюджета, който предстои да влезе за разглеждане в парламента. 

Министърът коментира и напускането на заседанието на трима от министри от партия „Има такъв народ“, като каза в отговор на въпрос, че скандал не е имало. 

Все още от „Има такъв народ“ не са обявили мотивите на решението си да напуснат днешното правителствено заседание.

Трима министри от партията на Слави Трифонов - Гроздан Караджов, Теодора Генчовска и Радослав Василев напуснаха заседанието на правителството след скандал, свързан с актуализацията.

Вътрешният министър Бойко Рашков отказа да коментира ситуацията. Единствено изрази удовлетвореност от промените, свързани с бюджета на МВР.

Министърът на отбраната Драгомир Закон отказа коментар. 

Министърът на туризма Христо Проданов заяви по-рано днес, че правителството не е застрашено и актуализацията на бюджета ще бъде приета.

На въпрос на БНР дали е нормално един от коалиционните партньори демонстративно да напуска заседанието, Проданов отговори: 
"Не е нормално, но все пак този въпрос се обсъжда няколко пъти, включително в коалиционен формат. Просто колегите да си изяснят чисто партийно каква е тяхната позиция и те заради това отидоха в парламента или не знам къде, за да направят такава среща. Не, правителството не е застрашено. Бюджетът ще бъде приет". 

Христо Проданов допълни, че няма "орязани" пари за нито едно министерство.

 

 

 

Коментари

 • ЗИП

  08 Юни 2022 15:20ч.

  Театър.Хората на Трифонов нема къде да ходят и ще гласуват за тва правителство.Иначе мем Сахиб от Козяк ще дърпа ушенца. :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очевидно до позиции като депутати, министри, заместник-министри и други подобни се допускат само и единствено хора които принципно са за затвора, с добре документирани престъпления зад гърба си

  08 Юни 2022 15:24ч.

  Не виждам друго разумно обяснение за случващото се в българския политически живот в последните десетилетия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Тръмп

  08 Юни 2022 17:44ч.

  Само ми е интересно дали Рашков ще арестува Кокорчо или заместника му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ГРАД КОЗЛОДУЙ

  08 Юни 2022 15:26ч.

  а ХИПЕР ИНФЛАЦИЯТА е ужасна

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи