Бунт, сблъсъци и голям пожар в техеранския затвор Евин

Бунт, сблъсъци и голям пожар в техеранския затвор Евин

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Най-малко осем души са ранени при пожар, предшестван от бунт в техеранския затвор Евин, съобщи държавната агенция ИРНА, като уточни, че няма загинали, предаде Ройтерс.

Източник от службите за сигурност каза снощи, че бунтът е потушен, а пожарникари са погасили пламъците. По думите му бунтът е станал в крило на затвора, където пребивават "главорези", допълни ИРНА, цитирана от БТА. Това вероятно означава, че политическите затворници, които излежават присъди в Евин, не са били замесени в размириците, поясни Ройтерс.

АП допълни, позовавайки се също на ИРНА, че затворниците от едно от крилата на затвора влезли в сблъсъци с надзиратели и подпалили склад с дрехи. Размирниците бил изолирани от останалите осъдени, за да не се разраства конфликта, каза източникът.

Очевидци разказаха, че полицаи са блокирали района около затвора Евин, разположен в северната част на Техеран, откъдето се чули три силни експлозии. По шосетата с оживен трафик в близост мнозина шофьори натискали клаксоните в знак на солидарност с протеста.

Бунтът става по време на антиправителствените протести по улиците и висшите учебни заведения в някои градове в Иран. Правозащитници съобщават за стотици убити, вкл. деца, по време на протестите, започнали преди четири седмици.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • nan

    16 Окт 2022 8:53ч.

    цивилизования свЕт прави всичко възможно да запали поредния си цветен проект в Иран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Окт 2022 9:27ч.

    Това не ви ли е познато? Гневът в Иран е породен заради клип на сексуално насилие от полицаи... веднага се сещам за едни клипчета от протести, къде едни полицаи УЖ тармозеха ина девойка... Не ви ли писна да ви правят на маймуни? https://www.telegraaf.nl/nieuws/1977014102/woede-in-iran-na-video-van-seksuele-intimidatie-door-politie

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ционистка практика

    16 Окт 2022 10:18ч.

    В Истанбул пък подпалиха небостъргач. Навсякъде се активизираха sin-овете на Ада. Четете фланелката на Зеленски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    16 Окт 2022 14:33ч.

    Иранците се оказаха по свободолюбиви от мужиците. Тия се борят, докато ония бягат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи