Бундестагът отхвърли резолюцията за доставка на ракети "Таурус" на Украйна

Бундестагът отхвърли резолюцията за доставка на ракети "Таурус" на Украйна

Мнозинството от депутатите в Бундестага гласуваха против поредната резолюция на блока на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз за изпращане на ракети "Таурус" на Украйна, съобщава ТАСС.

За препоръката на комисията по външна политика за отхвърляне на резолюцията гласуваха 495 депутати от 690 присъстващи, 190 бяха против, а петима се въздържаха.

Германският канцлер Олаф Шолц преди това многократно отхвърли възможността за изпращане на ракети "Таурус". Според него ефективното използване на такива ракети изисква участието на германски войски и това е границата, която той не иска да премине. ХДС/ХСС упрекна канцлера, че „казва лъжи“ и „си играе със страховете на германците“. Повечето от изказалите се по време на днешните дискусии депутати заеха страната на Шолц. Думи на одобрение дойдоха както от Лявата партия, така и от дясната "Алтернатива за Германия".

Социалдемократическата партия на Германия, на която е член Шолц, заяви, че канцлерът „гарантира националната сигурност и в същото време подкрепата за Украйна и не заслужава обиди“ от опозицията. „Моля, приемете това за даденост и не вярвайте на онези, които ходят в токшоута и казват, че знаят по-добре от другите“, каза ръководителят на парламентарната фракция на ГСДП Ролф Мютцених.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • И този път номера на ингилизите не мина

    14 Март 2024 19:10ч.

    Но те пак ще опитат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви са тези съюзи?

    14 Март 2024 19:32ч.

    "Християндемократи" и "Християнсоциални" да се прекръстят незабавно на дяволски съюзи. Номерата на сатанистите и този път не минаха. Германия отказва да започне Третата световна война. Парен каша духа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • помним колко спонтанни анти-ЕС вота не минаха с такова изнудване

    14 Март 2024 19:49ч.

    Това беше може би трето или четвърто гласуване, да не говорим за предизвестените изходи. Вярно е, че не е хубаво който и да е да се отказва (ако ще е за свестни, човешки предприятия), обаче в случая продължаващият натиск на наглосаксите издава само едно - вродена простотия и нечовешки дяволски инат. Зле се свършва с такъв инат, много зле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    14 Март 2024 20:02ч.

    Яевно ингилизите са си изгубили инстинкта за самосъхранение и правят всичко възможно руснаците да бъдат принудени да потопят проклетия им остров и да отърват Света от тези сатанисти в Лондон! За съжаление това ще бъде трагичен край и на много невинни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    14 Март 2024 20:33ч.

    Несъм вярвал, че мога да кажа нещо добро за зелените идиоти, авангардът на зелените мафиоти, и мъжемразките ЛГБТКю++ предатели на работническатакласа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи нещо добро

    14 Март 2024 21:30ч.

    А то е: хвани единия, удари другия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи