"Булгаргаз" предлага 19% поскъпване на природния газ за декември

"Булгаргаз" предлага 19% поскъпване на природния газ за декември

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Булгаргаз" внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) заявление за утвърждаване на цена за декември. Цената, в размер на 145,87 лева за мегаватчас (MWh) или 74,5 EUR/MWh, изчислена по фиксинга на БНБ (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС), съобщиха от обществения доставчик.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ за ноември в размер на 123,01 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). Това означава, че предложената към днешна дата цена за следващия месец ще е с 18,58 процента по-висока спрямо действащата в момента.

Предложената от "Булгаргаз" цена е с над 30 процента по-ниска от цените на газовите хъбове в Европа за доставка през м. декември, които са в приблизителен размер от 113 EUR/MWh, изтъкват от дружеството.

Окончателно предложение за утвърждаване на цена на природния газ за декември ще бъде депозирано в КЕВР на 1 декември, отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 30 ноември, се посочва още в съобщението.


Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Горе-Долу Стамболов!

    10 Ное 2022 21:02ч.

    Лъжливи легиони, нали преди два дена казахте, че цената на газта щяла ''скоро''да падне с 47%??? Сега след два и 1/2 дена бляботите, че ще я вдигате с 19% ??????????? Има ли поне един АДЕКВАТЕН всред вас, или всичките сте за 4 километър??? Научихте се от Боко Мюнхаузен да лъжете като влашки роми !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Pontifex Maximus

    11 Ное 2022 7:11ч.

    Това гусе нали обещаваше да пада и да пада цената на газа, благодарение на нейния талант да сключва дългосрочни договори с правилните хора и компании...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи