Буданов: Русия е построила над 700 км железопътна линия в окупирания Крим

Буданов: Русия е построила над 700 км железопътна линия в окупирания Крим

Автор: The Telegraph

Русия почти е построила железопътна линия в южната част на Украйна, която ще служи като алтернативен логистичен маршрут на Кримския мост, който често е обект на атаки с дронове и ракети, предаде The Telegraph.

Началникът на военното разузнаване на Киев Кирило Буданов заяви: „Русия всъщност строи железопътна линия вече повече от година, за да се свърже с нашите временно окупирани южни територии. Този процес е почти завършен и може да представлява сериозен проблем за нас“.

Железопътният коридор е дълъг над 700 километра и стига от Ростов на Дон в Русия до Севастопол в окупирания Крим. Шефът на украинското разузнаване заяви, че новата ЖП линия ще бъде мишена на украинските сили, но не разкри повече подробности.

Заради огромната си територия още от съветско време Русия използва основно железопътния транспорт за военна логистика. Трасето преминава през ключови територии в окупираната част на Украйна, включително Мариупол и Бердянск.

Владимир Путин обяви на митинг след победата си на фалшивите избори миналия месец, че ключов сегмент от железопътната линия е завършен. „Ще продължим тази работа и скоро влакове ще пътуват чак до Крим и това ще бъде друг алтернативен маршрут, в допълнение към Кримския мост“, каза Путин.

Русия превзе части от Южна и Източна Украйна през първите месеци на инвазията през 2022 г., създавайки „сухопътен мост“ към Крим. Украйна атакува и сериозно повреди Керченския мост два пъти след нахлуването, като пътният и железопътният трафик през моста често биват спирани поради заплахата от нови удари. Разрушаването на моста си остава цел номер едно за Украйна, която обаче не получава исканите ракети с далечен обсег от своите партньори в НАТО.

 

Източник: The Telegraph

 

Коментари

  • Император Владимир - Влад Мира

    03 Апр 2024 9:28ч.

    За 1 година Русия построи 700 км. ж.п линия, и то по време на война !!!А в Булгаристан за 35 години, по времето на невероятното развитие на кочината от държавата в територия, КОЛКО КИЛОМЕТРА ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Соросоидна Правда“

    03 Апр 2024 9:29ч.

    Будаланов разкри ужасна новина за Осрайна, която вече цял свят знае: Осрайна е капитулирала, тя е вече само територия, а не държава, тя вече е дала повече от 600 000 жертви от ненужната война, която води Зеления н@ркоман, под ръководството на Сатанинските Античовешки Щати и Гей Европа !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • www

    03 Апр 2024 12:32ч.

    лея сълзи за бандеровците....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    03 Апр 2024 16:18ч.

    В България едни 45 км се строят от години .......................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Стоименов

    03 Апр 2024 18:49ч.

    От централна гара до гара Подуяне

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CNN

    03 Апр 2024 9:28ч.

    Целият свят вижда как Русия строи, а УСрайна руши !!! Нещо да не е ясно ???!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Супер реклама за Русия

    03 Апр 2024 17:10ч.

    Направи заблуденото украинско момче! ............. А у нас ние строим, колкото можем за "партньорите"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    03 Апр 2024 9:39ч.

    За две години РФ преобрази Мариупол и го върна към живота. Същото ще стане и в останалите граводе, вкл. разрушената Авдеевка, Соледар и всичко. За сега задачата е санитарния кордон на Белгородска област, което означава Харков, Суми,Чернигов. Там предстои тежък удар по начистката морда. Населението вече бяга, а блокпостовете по пътищата ги тарашат за ценности. В Харков криминалите от Азов вилнеят по изоставени домове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Криминалист

    03 Апр 2024 11:37ч.

    Украинци продават в сайтове като ибей неща, които няма как един правоверен украинец да притежава, особено в огромни количества !!! Тотално пране на пари и рекетьорстео. Но това е политика, натофските страни помагат на украинските националисти да продават награбеното от Малорусия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    03 Апр 2024 11:44ч.

    Много повече е от кражби в жилища, то е кокошарска работа. Със ЗАКОН, незалежните разрешиха командири да имат право да действат като нотариуси. Убит или ранен украинец на фронта, "прехвърля" или "продава" имуществото си на някого си и командира на войсковата част заверява документа, в ролята си на нотариус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    03 Апр 2024 9:46ч.

    Последните седмици руснаците говорят за въвеждане на смъртното наказание при терористични атаки. Обикновено тези закони не се ограничават само с преките извършители така, че др. Буданов е прав когато предвижда проблеми от неговата гледна точка. Оказва се, че семействата на терористите от Крокус са знаели с какво се занимават децата им, а майката на 18 годишният терорист плачейки отправи призив да върнат сина и защото бил малък и не знаел какво прави. Семействата също са задържани и са ги транспортирали в Москва в очакване на процеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • DaDo

    03 Апр 2024 9:55ч.

    Тези територии вече не са ваши,така че отивай да караш влака.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    03 Апр 2024 11:10ч.

    Те никога не са били техни! Бяха ги окупирали временно. Сега се освобождават останалите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    03 Апр 2024 10:02ч.

    "Владимир Путин обяви на митинг след победата си на фалшивите избори..." Смятай колко са отчаяни и безсилни, че на избори да го ударят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова пък Зеленски не дава да се правят избори

    03 Апр 2024 16:20ч.

    Даже от фалшиви избори го е страх

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • б@х окупацията!

    03 Апр 2024 10:05ч.

    Б@х окупацията, в която "окупаторът" ти строи инфраструктура! Да сравним с "неокупирана" България, в която "неокупатора" ти нарежда да МУ строиш инфраструктурата, която му трябва, и да му купуваш старото оръжие (на космически цени), с което пак той ще разполага, за твоя сметка, като "съюзно задължение". Щото "регионът МУ е важен!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    03 Апр 2024 11:12ч.

    Ние сме просто гостоприемни и толерантни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик за колесник

    03 Апр 2024 17:10ч.

    Гостоприемни са джендърмените ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Крим не е "окупиран"

    03 Апр 2024 10:08ч.

    Крим е руски, следователно е освободен. И защо изобщо се занимават с Крим ? Това е приключена тема от 10 години. Буриданов да коментира Харков, щото там яйцето почва да се пече... Хиляди и хиляди харковчани напускат Харков, очаквайки скорощно руско настъпление. Харков е втори по големина град в 404. Ще има ли там "перемога" ? Или ще се изоставя безславно ? Като знаем зомби-ината на хохлите, обилно захранен с амфетамини, по-скоро очакваме първото. Те за това бягат харковчани, ама Буриданов не коментира това, а ... Крим !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами той украинския кмет на Харков обясняваше, ама кой да слуша и разбира...

    03 Апр 2024 10:56ч.

    В Харков след около седмица концентрирани бомбардировки на инфраструктура НЯМА ТОК! , а от там - спря водата и спря канализацията. Очаква се в скоро време и цялата ЖП-инфраструктура да се блокира, и тогагава онова почти милионно население какво ще прави? А след като се изнесе Украинско-послушното население на Харков ( а руско-послушното го премелиха на мобилизацията, или избяха в Русия още в началото на войната) Да държиш и да защитаваш територия , подлежаща на физическо доразрушаване (в качеството на анклав) - си губи всичкия смисъл... В Харков за сега остават само ...ГРОБИЩАТА (били над 18) с над 100 000 нови гроба, за които никой вече няма и да плаче... Да му мисли Европа, която трябва да усвои тези нови поне половин милион украински бежанци (основно-пенсионери,малко жени и повече деца за изхранване). А Русия ще си обяви "санитарната зона" от поне 100км, а може и 500км заради разни тауруси, в която ще се стреля без предупреждение по всичко мърдащо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    03 Апр 2024 11:15ч.

    Руснаците говорят, че сивата зона трябва да е минимум 300 км.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зона за сигурност от

    03 Апр 2024 11:51ч.

    300 километра. Май влиза и Полтава /тоже русский город😀/. Но как ще я осигурят ? За сега руснаците са много далеч от такъв напредък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Посетител

    03 Апр 2024 16:38ч.

    Те вече се изнасят. Попадна ми видео от някакви тираджии, пътуващи в посока към Харков. Две платна с по две ленти... Онова от Харков беше претъпкано, плюс се движеха и в насрещното платно, т.е. три платна с бягащи...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точен

    04 Апр 2024 13:24ч.

    Руското предложение от декември 2021 за НАТО в границите от 1997 не е отменено. Само че вече е променено, а както знаем, всяко следващо предложение на Путин и ко е по-лошо за опърничавата страна. Прогнозирам старата демаркационна линия по оста Западна и Източна Германия. Ако и това отхвърлят, се отива до брега на Атлантика. И това ако пропадне мъгливото островче се заличава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    03 Апр 2024 10:11ч.

    Окупатори ! Строят пътища и жилищни блокове сякаш е тяхно ! И детски градини, и театри. Нахалници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    03 Апр 2024 10:26ч.

    ..."след победата си на фалшивите избори"... невероятна журналистика ни преподнася The Telegraph...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "на фалшивите избори"

    03 Апр 2024 10:45ч.

    Телеграфистите-атланти така са свикнали. Всичките им избори са демократично дегизирани. Та и тукашните, Ала-Бала, сиреч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свинилян Шопарски

    03 Апр 2024 11:43ч.

    Аз и само АЗ организирам най-най-честните избори в България!!! Българските избори са не само по-честни от руските, но и по-правилни, бг народа е толкова мъдър, че винаги избира най-добрите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце буданов!

    03 Апр 2024 10:33ч.

    Окупиран Крим беше по ваше време! Сега е свободен! Запомни го! Както ще бъде и цялата усрайна, скоро, много скоро! Анадънму?👍

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    03 Апр 2024 10:40ч.

    Много ми "хареса" трактовката на The Telegraph, за "фалшивите избори" на Путин. Ето заради тази самозаблуда и неадекватност Западът губи по всички фронтове. Нежеланието да осъзнае процесите и да приеме фактите неизбежно водят до грешни изводи и до фатални решения... Само не ми стана ясно, защо трябва да се цитират такива елементарно пропагандисти статийки, които са обида за интелекта на читателя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. редник Eisblock

    03 Апр 2024 10:42ч.

    Не им увират кратуните на хохлите... Крим никога не е бил част даже на измислената им украинска "държава" - просъществувала само няколко месеца, обявена по време на гражданската война - след ПСВ. Тогава таваг. Троцки с няколко стотин главорези отива в Киев, излавя "правителството" и разни други активисти на "независима Украйна" и ги правят една глава по-къси... Толкоз. ... После в 50-те години, заради Волго-Донският канал и поддръжката му, присъединяват Крим административно, като автономен, към управата в УССР - това си спомням от четенето преди разпада на СССР - изкуствен при това, без допитване. ... Сега пак "незалежниците" сепаратисти побесняха, щото не им стигаше физ-зарядката след ВСВ, когато Бандеровците и други "независими" нацистки пособници, бяха по Сибир да го усвояват трудово. Кукурузника ги освободи, те се навряха в партийните структури и разложението започна. Засилено след 91-година с образователна "реформа" (тук - също бе въведена такава с познат и повече от видим, в момента резултат). ... Апогеят бе с Майдана, със снайперистите с командировани гости и с курабийките "Маца". Т.е. - преврата организиран, снабден и финансиран от САЩисаният паразит. И ей го на "резултата" понастоящем. Сега онези са зинали да "усвояват" и Черно море - щото то им е вътрешно море, било май нейде по трасето на бъдещият проток между двата океана: - наречен с "имени Сталина." :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидец

    03 Апр 2024 10:44ч.

    И в България беше така. Окупаторите ни направиха армия номер едно на Балканите. Построиха ни АЕЦ, Нефтохим, Соди Девня, ДЗУ, торове заводи. Научиха ни на химия, физика, космос, металургия... Пък американците кво? Ден на видимост на транснещото. И демокрация, разбира се, която се оказа власт на Борисов, Пеевски и малоумниците от Америка срещу България и Сорос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Красимир

    03 Апр 2024 10:55ч.

    Е американите не били направили нищо за територията България. Не е честно имаме си кокорчо, кирето, ген. инчхай, ристю мравояда, да изброявам ли още? Вие си ги знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ехидна

    03 Апр 2024 11:14ч.

    Странни окупатори.... Цялата им история на окупацията на днешните т.н "независии" държави е такава. Изграждане и съзидание. Образование и наука.Изкуство и култура. И запазване на идентичността на "окупираните" народи. Но, след като "окупатора" се оттегли, и новобогаташите изплюскали са полученото от "окупатора", разруха, смърт и гниене...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Апр 2024 11:34ч.

    То да са само ж.п. линните. Две автомагистрали, голям водопровод (ако сме забравили, хохлите запушиха канала за вода в целия Крим. Няколко години, кримчани караха на жесток воден режим, а хохлите се кефеха и публикуваха сателитни снимки, как съхнат земеделските земи и лозята), голям електропровод, щото и тока изключиха като събориха големите електропроводи ("Крим е наш, ще правим, каквото си искаме"). За моста да споменаваме ли? Другите инфраструктурни строежи - айретен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Апр 2024 11:39ч.

    Но какво струва всичко това, когато правата на кримско-татарските гейове са нарушени! Ако перифразираме Фьодор Михайлович - нищо не струва толкова, колкото една пролята гейска сълза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    03 Апр 2024 11:47ч.

    "Крим ще бъде украински или пуст!" - Арсен Аваков, февруари 2014-та - преди обявяването на независимостта, преди зелените вежливци. Това им беше философията, визията, парадигмите и т.н. Е, нито е украински, нито е пуст.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    03 Апр 2024 11:38ч.

    Русия строи. Не само ЖП линии, но и пътища и жилищни сгради и административни сгради. Нацитата само за разрушаването им мислят. Затова всичко което е наци трябва да бъде унищожено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    03 Апр 2024 13:15ч.

    Имаше как да бъдете в един свят на съзиданието заедно с Русия, но вие избрахте по-лошия дял. Който досега се срамуваше от Човешкия Син, и Човешкият Син ще се срамува от него в Съдния ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    03 Апр 2024 15:28ч.

    Будановските глупости нямат значение,Историята и географията са повече от безпощадни. Малорусия и Новорусия.се връщат където им е мястото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bacho Кольо

    03 Апр 2024 16:02ч.

    Като стана въпрос за окупация и ж.п. строителство, та си спомних как ние, когато сме окупирали северна Гърция, сме решили до продължим теснолинейката от Белица, Разлог, Добринище, Неврокоп, Драма и Кавала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Като свърши

    03 Апр 2024 20:58ч.

    войната, ще отида да пътувам с тази железница до Севастопол и ще разгледам Крим. А, ако руснаците сколасат ще стигна и до Одеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи