БТВ набеди Елена Йончева за заем от КТБ в размер на 25 млн. евро

БТВ набеди Елена Йончева за заем от КТБ в размер на 25 млн. евро
"Шашната съм, ако искате, ме разстреляйте!" Това заяви Елена Йончева пред Епицентър. бг във връзка с информация на бТВ, цитирана от всички основни медии в страната, че изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение по повод кредит от 25 млн. евро, за който бил подбуден от Цветан Василев да бъде отпуснат на Йончева.

Снимка: бТВ

 

"Нямам кредит от КТБ. Нямам никакви средства в КТБ. Единствените ми отношения с банката са свързани с производството на филми," заяви Елена Йончева пред Епицентър. бг, възмутена от невярната информация, пусната от телевизията.

 

Информацията за това съобщи сайтът на бТВ в 15:58 ч. Тя гласеше буквално следното:

 

"Изпълнителният директор на КТБ Александър Панталеев е с второ обвинение. Специализираната прокуратура го обвини в присвояване в особено големи размери за отпуснат кредит 

Обвинението е било повдигнато по делото на Елена Йончева.

Според обвинението, Панталеев е действал в съучастие с другия изпълнителен директор на фалиралата банка – Георги Христов, който още не е получил обвинението си. Двамата вече са подсъдими по мегаделото за КТБ.

Специализираната прокуратура твърди, че Панталеев е бил подбуден от Цветан Василев, за да отпуснат на Елена Йончева 25 милиона евро.

Наложената мярка за неотклонение на Панталеев е 50 хиляди лева, но ще се обжалва.

Обвиненият отказа коментар."

 

В 18:03 ч. информацията беше поправена. В нея вече липсва фразата, свързваща Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро.

 

Преди седмици същата телевизия съобщи невярна информация за арестуването на сина на президента Румен Радев - Георги, след което се наложи да прави публично опровержение.

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • с робите , така

  29 Яну 2019 18:55ч.

  Те направиха фалшиви договори, за да гушне един "кУрпулентен" само 1,2 млн., та за да отстранят пречката за бъдеща власт, няма да направят такъв за 25 милиона. Стил и метод, приет от обществото , досега. Как ще е за напред, зависи точно от обществото, доколкото има такова все още.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОКО

  29 Яну 2019 18:57ч.

  ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА СЕГА ТРЯБВА ДА ПОИСКА НЕЗАБАВНО БТВ ДА ИЗЛЕЗЕ И ДА ОПРОВЕРГАЕ ИНФОРМАЦИЯТА, ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА КАЖЕ ПОД ЧИЯ ДИКТОВКА И КОЙ Е ВКАРАЛ ТАЗИ "НОВИНА" В ОБРЪЩЕНИЕ И НЕЗАБАВНО ДА ГО ДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА. АКО БТВ НЕ ИЗПЪЛНИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ ЕЛЕНА ТРЯБВА МОМЕНТАЛНО ДА ДАДЕ ТЕЛЕВИЗИЯТА НА СЪД ЗА ОГРОМНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ. ТОВА ВЕЧЕ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ НА ТЪРПИМОСТ И НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ИЗЯДЕ ДЪРВОТО ЗАРАДИ СЛЯПОТО СИ ПОДЧИНЕНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ. НО МОЖЕ ПОДЧИНЕНИЕТО ДА Е ЗАРАДИ ЗАВИСИМОСТИ ИЛИ ПАРИ. КОГАТО НЯКОЙ СИ Е ДАЛ ЗАДНИКА ПОД НАЕМ ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА И МОМЕНТА Е НАСТЪПИЛ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  29 Яну 2019 19:00ч.

  Кой ли вече гледа БойкоТВ и Нова Борисова ТВ, а мизерните им сайтчета кой ли ги посещава. А бездарните напъни на разни "спецове" и цацаратури са потресаващи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Яну 2019 19:08ч.

  Май приеха един Закон за личните данни тези дни" строителите на съвременна България" касаещ личните даднни и медиите. Глабата беше май 10 милиона евро или 4 процента от оборота. Йончева ще стане милионер. Но съм сигурен, че ще ги дари на деца и хора с огромни потребности , належащи и животоспасяващи. Също и за кадърни но бедни, за да напуснат Родината . За да останат тук. Айде адвокати, ако искате да помогнете, направете го, с техните камъни по техните глави ! Или ще се притеснявате да вземете страна на днес губещият ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър

  29 Яну 2019 19:24ч.

  ГЕРБ и ББ са губещите , защото се захващат с човек , който няма да им се даде , но от къде толкова акъл да предвидят последствията ,като всеки съди по себе си !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 123

  29 Яну 2019 19:40ч.

  Боко ТВ пак настъпи мотиката! Лъгаха, че отрочето на Радев се било, а после смръдливо се извиняваха! Сега лъжат и това го твърди дори Канна Рачева! Йончева веднага да завежда дела срещу тази долнопробна телевизия! ""Не е възможно на Елена Йончева да бъде отпуснат такъв кредит, това може да стане само на фирма, станала е грешка на сайта на БТВ", заяви пред Епицентър.бг Канна Рачева, автор на репортажа за обвинението срещу Александър Панталеев. Тя подчерта, че в обвинителния акт е написано, че Пантелеев в съучастие с Георги Христов, е бил подбуден от Цветан Василев да бъде отпуснат кредит от 25 милиона евро на фирма, без да се споменава името й. В сайта на БВТ обаче незнайно защо този кредит за милиони е свързан с името на Елена Йончева, нещо което Канна Рачева не е казала в репоржата си. "Може би защото обвинението на Александър Панталеев е по делото на Елена Йончева", допуска Канна Рачева." "В 18:03 ч. информацията на БТВ беше поправена. В нея вече липсва фразата, свързваща Елена Йончева с кредита за 25 млн. евро." Елена! Съди ги до дупка тези боклуци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мръсници

  29 Яну 2019 19:41ч.

  стил Антон Тодоров.В ЕС няма ли някакъв съвет,комисия и т.н?Щото тук тези от БТВ са си рецидивисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде, айде!

  29 Яну 2019 19:53ч.

  Дааа, нека аз кажа че сестра ти е проститутка, па ти после обяснявай и доказвай че нямаш сестра! Паниката в ГЕРБ е видна отдалеч. Една журналистка, сама, разби ГЕРБ на пух и прах . ОПГ ГЕРБ задейства всички лостове на държавната машина срещу тази крехка жена. Страхът е голям. От едната страна "Магнитски" е надвиснал над Тиквата като Дамоклев меч, от другата страна предсрочни избори които не вещаят нищо добро за ГЕРБ. Така че ГЕРБ, респективно Тиквата, предприема тотална война срещу неудобните. В тоталната война всички методи са позволени. Дори най-гнусните. Те пък са специалитет на Цвъки и на Тони Тодоров. Личи си че момчетата вече работят усърдно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЛЮБОПИТЕН

  29 Яну 2019 19:59ч.

  Канна Рачева не излиза от Прокуратурата. Там ли получава указанията за фейк новините, които създава и разпространява? По НК това си клевета и набеждаване! Това вече не е журналистика, а медийно очерняне и манипулиране.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Яну 2019 20:06ч.

  Та същото преди малко каза и Канал 3, в новините си на живо. Айде адвокати, в полза роду и " про боно".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да!

  29 Яну 2019 20:55ч.

  КАКЪВТО БОКО, ТАКИВА СА И БОКОВИЗИИТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  29 Яну 2019 21:04ч.

  Алоуууу , СЕМ , дека си , бре ! Явно си зает ( по-скоро заета ! ) да ближеш задника или нещо друго на Бокоу ПРЪСТОВЕТЕ , та удобно си траеш . Нали , Бети Чампоева или незнам как се казваш сега .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Белчева

  29 Яну 2019 21:40ч.

  Мисля, че тези производители на фалшиви новини, насочени предимно към Президента и опозицията на ГЕРБ, трябва да бъдат осъдени. А шефът им, който не се извини публично по телевизията, да си подаде оставката, защото е срам за професията!!! Минаха всички граници - Хекимян, Близова, Марчева изпълняват мокри поръчки, каква съвест имат как спят !!???

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пердета са , като повервали си богове

  29 Яну 2019 21:46ч.

  Белчева, само глобата ще ги оправи . По близко до 10 милиона . Поне.А мишоците, ще бъдат уволнени.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена не може да е виновна

  29 Яну 2019 22:10ч.

  Защото е Йончева.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пълен игнор на бтв-фалшии новини

  29 Яну 2019 22:25ч.

  не гледайте тая проказа повече!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Йончева да пусне жалба срещу БТВ

  29 Яну 2019 22:26ч.

  ВЕДНАГА!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей, създателите на фалшиви новини! Изпълнявате

  29 Яну 2019 22:45ч.

  мръсни, мокри поръчки! Венелин Петков, Хекимян, моята гимназия Фег,,Ромен Ролан" не може да е създала такива продажни мекерета като вас! Срам ме е от вас, че сте ми и съграждани!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • sas

  29 Яну 2019 22:53ч.

  Йончева, ако действително е мъжко момиче сега, при тази клевета по неин адрес, трябва незабавно да заведе дело. Независимо дали ще ги осъди или ще има извънсъдебно споразумение, честните граждани на тази държава трябва да разберат кой е поръчал, защо е поръчал и кои са замесени в тази мърсотия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СЕМ

  29 Яну 2019 22:53ч.

  да се самосезира - подобни действия са недопустими!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е малката полезна трошичка от

  30 Яну 2019 2:36ч.

  цялата българска бутафория наречена демокрация, че поне селските мицове и криминалетата, взема малко по малко да пришпорват старата партийна десарска аристокрация, иначе за обикновения човек - файда никаква, той отдавна не е в бегето, защо да гледа съвсем скоро как руснак и турчин ще играй над бащино му огнище?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето я,

  30 Яну 2019 7:29ч.

  Акцията на кутевчетата. Организиран щурм. Двайсетина коментара под новина, която нормален читател ще подмине без да я прочете дори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  30 Яну 2019 8:26ч.

  негодници

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама то Радой Ралин го е казал

  30 Яну 2019 8:31ч.

  И е народна мъдрост. " Не бъдете откровени с мошеници!" За какво и трябваше на Йончева да обявява , че има доказателства за корупция за министтри. Да си мълчи, в деня, в който е готова да изкара на бял свят информацията. Нищо, ще се научи. А мутренските телевизии бързат, нападението най-добрата отбрана. ……… У нас е фашизъм, факт. Защита от никъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • висок

  30 Яну 2019 8:35ч.

  В 10 ч съм на Позитано, чакам данните да корупция и престъпления в МС! От там на протест пред МС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Елена Йончева

  30 Яну 2019 8:53ч.

  водеше предаване в тв7. Хубаво предаване, заедно с Гарелов. Направи едни интересни филми за киевския Майдан. Първо го показа в положителна светлина, по-късно в отрицателна. Йончева е професионалист. А тв7 беше собственост на собственика на КТБ. А той плащаше щедро на служителите си. На Бареков цяла партия му направи и на съгражданите му от Ботев половин стадион и още един малък. А дали са били 25 милиона, взела ли ги е Йончева или някой друг, а тя е на топа на устата и всичко е една лъжа? Едва ли са и ги броили тези милиони, няма такива балами.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ето я, на 30.01.2019 в 07:29

  30 Яну 2019 9:13ч.

  -: )) "Цвъкче", нещо си прекалил с пачата/ свенска / вчера ! Мирише през 9 баира.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уточнение

  30 Яну 2019 10:45ч.

  Освен че е "домът на турските сериали", т.е. ключов инструмент на "меката сила" на Ердоган в България, въпросната телевизия се е превърнала и в политически инструмент на ДПС и по-точно на неговия финансов гений....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леброн

  31 Яну 2019 8:25ч.

  И все пак главният виновник за източването на КТБ е Цветан Василев. Редно е да понесе отговорността за наглите схеми, които е въртял в пирамидата наречена КТБ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БТВ

  31 Яну 2019 9:18ч.

  Мръсници с национално покритие

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи