БСП забрани на структурите да издигат за кметове бивши областни управители на Румен Радев

БСП забрани на структурите да издигат за кметове бивши областни управители на Румен Радев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ръководството на БСП е спуснало директива към структури на партията в страната за формирането на широки коалиции за местните избори, но предупреди своите да не подкрепят и да не издигат номинации за кметове на бивши областни управители от служебните правителства на Румен Радев. В забранителния списък от “Позитано” 20 попадат дори бивши ченове на БСП като Трендафил Величков, който се кандидатира за кмет на Пазарджик, но бе губернатор по времето на служебната власт, потвърдиха пред “Труд news” членове на Изпълнителното бюро на БСП.

Минчо Афузов от Сливен, който бе областен управител на президента Румен Радев, също няма да получи подкрепа от социалистите за кметската си кампания. Лично председателят на БСП Корнелия Нинова обяви в Смолян след среща с общинските и областни председатели на партията, че доскорошния областен управител там Стефан Сабрутев няма да получи подкрепа от БСП. Сабрутев беше кандидат за кмет на БСП през 2019 година.

Социалистите ще се явят на местните избори като коалиция “БСП за България”, в която ще има поне 15 партии и организации. Местните структури водят самостоятелно преговори за съюзи. Всички кметски номинации ще бъдат утвърдени на две заседания на Националния съвет, които трябва да се проведат най-късно до средата на септември.

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

  • читател

    06 Авг 2023 23:02ч.

    Нинова твърдо е решила да съсипе БСП. Няма да си играем на шикалки, нали ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    06 Авг 2023 23:08ч.

    не й я разбирам играта на таз гусжа. с припознати на ниво елит "ония" ценности (без стамбулската, все още) и с електорат (доколкото е останал), който не припознава именно въпросните ценности, тя води войни с тия, които биха могли да бъдат съюзници на столетницата. като да го прави нарочно...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видолов

    06 Авг 2023 23:56ч.

    БСП отдавна не се ръководи от колективни органи и устав. Превърна се в лидерска партия,с лидер полу мъж, полу жена, заобиколен с властолюбиви натегачи и фалшиви 15 други организации и сдружения. Язък за трудовите хора, пенсионери и идеи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Авг 2023 0:35ч.

    Секи си е башка тъп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона

    07 Авг 2023 1:17ч.

    Нинова да не се притеснява. Когото и да издигнат, няма да бъде избран. Смешни сте като се занимавате с президента. Той се яви на мажоритарни избори и спечели втори мандат. А вие се сринахте безславно. Ако не се напише на две- три първи места в листите, няма да види парламента отвътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какъв парламент?

    07 Авг 2023 3:30ч.

    Нали два депутатски мандата и край! Колко бивши депутати от БСП изгоряха защото имат два и повече мандата? Два мандата както и да се тълкуват са не повече от осем години. Нинова от колко години е в антинародното Народно събрание? Все пак е добре да е принципна и скоро да отстъпи мястото си на следващия в листата. Ами онова хюмне на Станишев - арменчето зам. председател на НС - колко годинки се мотка там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • !!!

    07 Авг 2023 15:10ч.

    Нинова е принципна ...става въпрос за два пълни мандата ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Допускам че

    07 Авг 2023 1:26ч.

    Президентът я е настъпил в някакъв момент и то основателно, и другарката избива чивия. Типично ганьовска история. Толкоз ни е кръгозорът, до ъгъла. Явно от много грижи не и остава време да мисли. Вероятно има и по-умни от нея хора в БСП. Тая партия трябваше да се забрани за година и после преоснове, ако има мераклии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проблемът е, че "Тая партия"

    07 Авг 2023 3:42ч.

    Лилов, Луканов, Джуров, Нора Ананиева и тем подобни я преосноваха на 04.04.1990 г. От там е бедата! Преди правоъгълната "кръгла" маса партията беше комунистическа, а след тази "кръгла" маса партията стана анти-комунистическа и от тогава не престава да е "катраник в колата на капитализма", както се изразява Димитър Благоев за социалдемократите - широките социалисти на Янко Сакъзов - смазката за ограбване на труда на работническата класа. А някой спомня ли си, че има работническа класа? Или тя се измари? И назначения от световния капитал компрадорски "елит" се самонарича за "политическа класа"? Политическа продажна каста. И президентът е от същата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Авг 2023 1:42ч.

    т. нар. "парламент" е сборище на психично болни хора и тежко и горко на тази територия - наричана в миналото държавата България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами то

    07 Авг 2023 1:57ч.

    Лекарството срещу простаци в надутия парламент е ясно - мажоритарни избори в един тур. Но те се правят на улави. Ето по този въпрос един референдум би свършил добра работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    07 Авг 2023 3:23ч.

    Повярвах и навремето. Колаборацията и с Кирил Петков и Христо Иванов обаче ме обърна. Та БСП потъва и няма връщане. Дано се намерят свестни хора да създадат нещо ново ляво. Без старите мутри естествено и без джендърски изгъзици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питанка

    07 Авг 2023 4:24ч.

    Др. Нинова кога ще освободи "Позитано" 20? Дали на маргинална партия се полага такъв огромен имот за ползване? От името на една друга партия питам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    07 Авг 2023 11:09ч.

    Що бе хора? Чета и не мога да повярвам? Значи ние требе да сме винаги благодарни на Русия, че ни е освободила, нали? А Радев КОЙ? го пробута да стане Президент? Ако не беше Нинова, сега Радев щеше да играе табла в някй пенсионерски клуб. Той не требе ли да бъде благодарен? Неговата Копринка когато пазаруваше цели партийни организации за ПростоКиро, Радев си мълчеше. Хвалеше ги колко били готини министри, нали? Сега онези били "шарлатани". Не съм адвокат на Нинова, но немога да застана на страната на синчетата на партийната номенклатура, на милионерите като Свинаря и контрабандиста Киро, кандидат "джендърчетата" от евродепутатите под крилото на Станишката, вените дърти депутати. Проблемът в БСП е , че се превърна в наследствена партия. Дядото на онзи, бащата на този били някакви и им се полагало. И как една "селянка" без нищо "червено" зад гърба си ще ги командори. Я, подобре да си имаме партия "шушу-мушу" по коридорите с нашите милионерчета, с Бойковчета, с Шиши и т.н. Наистина на тази партия закърмена и живяла с култа към личноста, с тоталния контрол на Председателя и трябва такъв като Нинова. След нея ще сме свидетели на пълен разпад. За справка след шеф-диктатор като И. Костов, Б. Борисов следва "разброд и шатания", ако не бъркам с цитата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селянин

    07 Авг 2023 11:38ч.

    Е , това вече е демократичен метод !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Мучно сал един

    07 Авг 2023 12:16ч.

    Копейкин му остана. И Митрофанова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka e

    07 Авг 2023 12:42ч.

    С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този въпрос мъчи цяла България! Къде е заровено кучето в действителност?

    07 Авг 2023 12:41ч.

    Злият Рошкев е почервенял от бяс срещу Президента в БСТВ. Скарал се е на Калоян Методиев, че е казал пръв "Импийчмънт на Радев!" Безобразие, възкликнал изпревареният Стоил Рошкев и го избили червени петна и гъста миризлива пот по лицето. Госпожа Нинова ще е новият ни ПРЕЗИДЕНТ, след успешния импийчмънт на радев. Господата Калоян Методиев и Стоил Рошкев подкрепят това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи