"БСП за България" връща утре мандата неизпълнен

"БСП за България" връща утре мандата неизпълнен

В тази ситуация ние утре ще върнем мандата неизпълнен, обяви председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски на брифинг в парламента, след като точката за проекторешението за законодателна програма на Народното събрание за следващите шест месеца бе отхвърлена от дневния ред на парламента.

Той каза, че въпросът за насрочването на предсрочни парламентарни избори следва да се отправи към президентската институция, съобщава БТА.

Имахме програма и амбиции, но няма необходимото мнозинство, каза той. Според Свиленски с гласуването в подкрепа на отпадане на проекторешението за законодателна програма се е видяло, че от едната страна са застанали партиите, които искат да се борят с корупцията, а от другата – тези, „които искат да защитават корупцията“. Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ припомни, че предложената законодателна програма е разработена от социалистите, „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Свиленски каза, че тя е включвала и предложенията на „Има такъв народ“ (ИТН). Той посочи, че програмата е включвала изборът на Бойко Рашков за председател на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и приемането на антикорупционния закон, а така също и изборът на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Това, което се случи днес, показа на българското общество кой от коя страна на тази разделителна линия на хората и партиите, които искат да се борят с корупцията и на тези, които искат да защитават корупцията – кой от коя страна застава, каза Свиленски. Той смята, че от гласуването в пленарната зала е станало „ясно, че „Възраждане“ са патерица на ГЕРБ, а ИТН – на ДПС“. Никой да не се заблуждава за Зависимостите между тези четири партии, добави социалистът.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Маймуната Дарвин

    27 Юли 2022 11:16ч.

    Утре ли ? Днес от 17 часа заети ли сте нещо ? Или Курнелия ще спи за последно с Мандата и тогаз да се сбогува с него. Свиленски, Зафиров жалки сте пичове ! Искате да управлявате държава е сте гьонове !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • erkek

    27 Юли 2022 11:16ч.

    Бях се уплашил че Нинова го е загубила....Радев да провери да не върнат празна папка....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    27 Юли 2022 11:17ч.

    Според мен инатът да се назначи Рашков за шеф на КПКОНПИ доведе до този резултат за БСП. Сега им остава да върнат неизпълнения мандат на президента и да се готвят за избори-една демократична процедура.Какви ще са резултатите за БСП-ще узнаем скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    27 Юли 2022 12:31ч.

    3,5% за БСП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3,92

    27 Юли 2022 13:53ч.

    Че е по гадно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    27 Юли 2022 14:44ч.

    3.14, че е по-кръгло.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След неуспешен опит

    27 Юли 2022 11:20ч.

    Да заложат бомба, ще трябва да върнат мандата. Наистина ли са си въобразявали, че е възможно, след като ги свалиха от власт, да властват още 6 месеца чрез "законодателна програма"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тая от Козяк ли излъга БСП и сие, че мантрата корурция върши работа?

    27 Юли 2022 11:48ч.

    Ми нали разбрахте тя защо е непопулярна? Ами и вие сте непопулярни. Видяхме бсп как се бори с копупцията-с бухалки и с нарушаване на конституцията. Задържането на мандата е злоупотреба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    27 Юли 2022 12:09ч.

    Очаквано. Президентът каза кога трябва да са изборите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук в АЕЦ цари атмосфера на страх и ужас, всеки се страхува за работата си и за хляба на семейството си и затова всички мълчат. Аз също рискувам много, защото ако ме разкрият ще трябва да се моля да се отърва само с уволнение.

    27 Юли 2022 13:37ч.

    "Хора, помогнете! Няма ли патриоти и родолюбци в тая нещастна държава, които да спрат мафията? Къде е Нинова? Защо предава интересите на БСП и хилядите нейни членове, защо продава България на американците? Къде са патриотите от Възраждане? Къде е президентът Радев? Защо наблюдава безучастно как джендъри, харвардци, умни и красиви подлоги продават Майка България?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво точно

    27 Юли 2022 13:56ч.

    Се очаква да направят Възраждане? Щото според мен са си съвсем адекватни на ситуацията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Къде си, Бойко? Защо оставяш башибозукът да вилнее над бащино огнище? Спомняш ли си как жените в стола на АЕЦ преди години се блъскахме да те докоснем? Защо ни изостави? Има ли въобще МЪЖЕ в тая държава?“

    27 Юли 2022 13:39ч.

    Брилянтните източници на АФЕРА са категорични, че натиска за КЕВР е заради Запорожката централа. Американците имат огромно количество гориво, което искат да пласират на нас. Затова шефът на АЕЦ трябва да бъде уволнен от Простото Киро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо утре, я не днес?

    27 Юли 2022 13:59ч.

    Какво търси премиерът в оставка с представители ва Уестингхаус в Козлодуй? Носите огромна вина, че станахте част от правителство, което взривява България - и с външната, и с вътрешната си политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи