БСП свали доверие от общинските си съветници в София. Очакват ги партийни наказания

БСП свали доверие от общинските си съветници в София. Очакват ги партийни наказания

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Ръководството на БСП е свалило доверието си от общинските съветници в  София - те не представляват вече БСП, а само себе си, стана ясно от съобщение на пресцентъра партията. 

Соцпартията се разграничава от групата общински съветници от БСП в Столичния общински съвет и сваля политическо доверие от тях. ''⁠Те вече не представляват БСП, а само себе си и носят лична отговорност за действията си в СОС'', се казва в съобщението. На следващото заседание на  Националния съвет на БСП ще бъдат наложени партийни наказания.

Причината е, че общинските съветници не са изпълнили решение на Националния съвет на БСП, което гласи, че градският съвет на БСП е трябвало да издигне кандидатурата на Диана Тонова за председател на СОС, да не подкрепят създалите се мнозинства и да не гласуват за друг кандидат, освен излъчената кандидатура на Диана Тонова. Съветниците обаче не издигнаха Тонова, а са гласували за кандидата на ПП-ДБ-СС Цветомир Петров.

Отговор:

''Подкрепихме избора на председател на СОС вчера с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение'', категорични са социалистите от групата на местната коалиция "БСП за България".

Подкрепа за избор на временен председател на Столичния общински съвет дадоха председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместник Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението подкрепи и представителят на коалиционния партньор Коалиция "Левицата!" Войслав Тодоров.

"Работим в СОС за София и за гражданите така, както обещахме в кампанията. Подкрепихме избора на временен председател на СОС  с ясното съзнание и дълбоко убеждение в правилността на това решение. То беше взето от нашия колективен орган - Градския съвет на БСП - София, както и от групата ни в СОС вчера сутринта преди началото на сесията. Всички други твърдения, свързани с това наше решение, са спекулации", категорични са съветниците от групата на "БСП за България". 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Пртър

    09 Фев 2024 16:34ч.

    Какво да се коментира: Всичко е ясно Държава няма……

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • badfinger

    09 Фев 2024 18:24ч.

    Наказанието да бъде да им изтръскат джобовете в края на мандата .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Фев 2024 16:50ч.

    Тия се уплашиха, че БОКО ще им спретне нови избори и набързо решиха да окъпят булката ?? Тотал щета! София откакто е оглавена от педеругите е заприличала на казан за боклук, а до края на мандата ще прилича на изпаднал от парада гейтак с каишка ??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    09 Фев 2024 16:56ч.

    правят се на тарикати, всички участвали в бордове на общински фирми, каза костадинов, може оттам да са ги натиснали, да сме били очаквали, какво да очакваме, той родът Такови е с Да, България, затова и предложиха протестърката григорова за кмет, както се очакват нови избори, григорова не била гласувала, усетила се че без БСП е аут, след като не отговорила на телефона на нинова, вече за БСП е никой, същият тарикат беше Паргов, някой да чува нещо за него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    09 Фев 2024 17:40ч.

    Таков се изживява като Пеевски в СОС. За три гроша (комисии ) се продаде. Но не притежава електоралната тежест на КОЙ. Браво на Ваня Григорова, че не се "изцапа". Отдавна писах, че тя ще се еманципира като разбере колко кухи социалисти са поели управлението на левите в София.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ниновица

    09 Фев 2024 18:02ч.

    И сама да съм у рейсо, па че се Бутам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Фев 2024 19:26ч.

    А Ваня ще я накажат за това, че не е гласувала. Нищо, че е безпартийна - спешно ще я приемат в БСП и за наказание ще я изключат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    09 Фев 2024 21:16ч.

    Почти като в театър е красиво....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи