БСП - София възстановява счупената плоча на Паметника на Съветската армия

БСП - София възстановява счупената плоча на Паметника на Съветската армия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Идеята за ремонта е на социалистите от район "Връбница", Иван Таков иска официално разрешение за него от областния управител

БСП - София ще възстанови счупената плоча на Паметника на Съветската армия. Идеята за това е на социалистите от район "Връбница" и техния председател Станислав Младенов, който е член на Изпълнителното бюро на Софийската организация на БСП. Те вече са наели фирма, взели са точните размери на мястото на монумента и сега очакват да бъде намерен подходящият камък, за да бъде изработена новата плоча.

През това време председателят на БСП - София Иван Таков ще поиска от името на Градския съвет на столичните социалисти официално разрешение за ремонта от областния управител, който стопанисва монумента.

"Идеята и инициативата на районната организация на БСП във "Връбница" са много добри. Не само адмирираме, но и ги подкрепяме с всички възможности, които имаме, коментира Иван Таков. - Затова заедно с жалбата до областния управител срещу приетия доклад на Демократична България за демонтиране на Паметника на Съветската армия ще внесем и официална молба за разрешение да направим ремонт на счупената плоча".

Иван Таков добави, че грижата за паметта на едно общество минава и през такива действия - да бъде възстановявано всичко, което бива разрушавано от безпаметните. "Повдигането на въпроса за демонтиране на Паметника на Съветската армия всеки път има само една цел - да разделя хората. Да наслагва омраза в обществото, която води до разединението му, коментира още той. - В последните 30 години влизаме от криза в криза. Преживяхме и здравна с Covid-19. В момента икономическата е изключително дълбока, но най-страшна от всички е духовната. Разрушаването на символите на паметта води до още по-сериозно задълбочаване на културната и духовна нищета на българския народ. За огромно съжаление, през последните 30 години се работи съвсем целенасочено в тази посока. Затова е изключително важно да се противопоставяме на всички прояви, свързани с опитите за постигане на тази цел. Един здрав и образован народ ще бъде по-богат и ще живее по-добре. Всичко в обратна посока води до състоянието, в което се намира държавата ни в момента - най-бедната в Европейския съюз, с най-застаряващо население, с тежка демографска криза... Ние няма да допуснем България да бъде превърната в територия".

Станислав Младенов добави, че една плоча на паметник може да бъде разбита, но паметта на хората не може да бъде счупена с чук. "Една от големите разлики между нас и безпаметните е, че те рушат, а ние градим. И всеки път, когато те бъдат допуснати да рушат, ние ще градим след тях, заяви той. - Ще пазим историята от всякакви посегателства. И най-вече историята на Втората световна война, в която фашизмът потопи Европа в кръв. Ще помним и ще бдим, за да не допуснем историята да се повтори. Защото всички виждаме, че опасността това да се случи става все по-реална".

БСП - София продължава със събирането и на общонационалната подписка срещу демонтирането на Паметника на Съветската армия в Княжеската градина. Организациите на социалистите по области и общини вече се включиха в кампанията. Всеки, който желае да подкрепи запазването на паметта, може да го направи в клубовете на БСП в цялата страна, както и по време на събитията от предизборната кампания.

 

Източник: bspsf.bg

 

 

 

Коментари

  • Докога? Така и баба знае.

    14 Март 2023 17:44ч.

    Оня окаяник седесар с чука да възстанови от А до Я плочата: сам да я плати, сам да изсече буквите, сам да я монтира. И през цялото време да вика с цяло гърло: "Слава на Россията".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Март 2023 17:45ч.

    добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП кога ще се разграничи от евроатлантическия си курс?

    14 Март 2023 17:48ч.

    Само антиевропейска и антинатовска линия могат да спасят партията на Дядото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    14 Март 2023 18:03ч.

    Това е точно така, гласоподавателите на БСП са против НАТО и ЕС, а партията е про-европейска. Това е истинската причина за отлива на гласове. Хората отиват към Възраждане или не гласуват, защото БСП не ги представлява адекватно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП - София възстановява счупената плоча на Паметника на Съветската армия

    14 Март 2023 17:56ч.

    Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахааа

    14 Март 2023 18:02ч.

    Това добре,поздравления !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво БСП-София! Този Паметник на Съветската армия е и на Първа Българска армия водина от ген.Вл.Стойчев!

    14 Март 2023 18:06ч.

    Паметникът на Съветската армия е и на Първа Българска армия, но промитите мозъци не искат да знаят за предците, дали живота си за свободата! ........ Как не проумяха тези самопровъзгласили се за "демократи" жалки човеци, заслепени от блясъка на парите дотам, че мозъците им се полирали и нито приемат истината, нито предават обективно! Срам и позор за тези жалки българи. ...... Срам и позор за наричащият се българин, 61-годишния Светозар Раянов, докаран от Германия за да хулиганства в родината си!....... Паметникът на Съветската армия е паметник и на Първа Българска армия, под ръководството на ген.Владимир Стойчев. ........ Я КАЖЕТЕ БЕ, СЪВЕТНИЦИ ДЕМОКРАТИ (ли) БЪЛГАРСКАТА ВОЙСКА СРЕЩУ КОГО Е ВОДИЛА ГРАНДИОЗНИ БОЕВЕ?! Срещу демокрацията ли? Самопредставяте се като мерзавци пред паметта на стотиците български войници, за да угодите на чуждоземци, на които не им пука за българския народ и държава! ..... И двете загиваме - и народ, и държава, факт след 30 години, данни от ООН! ............ Затова дерзайте БСП - София! Нямаме нищо общо с англосаксонците, и никога няма да имаме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Излишно охарчване. Така и така ще го бутат.

    14 Март 2023 18:12ч.

    Паметникът е обречен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Единственото обречено нещо наоколо е членството на България в ЕС

    14 Март 2023 18:22ч.

    Да се готви членството ни в ОТАН

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    14 Март 2023 18:25ч.

    Обречени са фашистите и варварите, които могат само да рушат. Да сте видели нещо съградено от пишман демократите в България след 1989?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    14 Март 2023 18:27ч.

    възможно е. на територията съжителстваме читави хора и д.ебили. но махалото се връща - ако последните го бутнат, един ден паметникът ще бъде възстановен, а д.ебилите ще бъдат пратени където им е мястото. тия преди нас са решили, че паметникът трябва да го има, за добро, за лошо - решили са. това трябва да се помни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    14 Март 2023 18:48ч.

    Не виждам в БСП реални неоантифашисти. Само символизират някогашното присъствие на БАС в редиците им. Чрез подобни символични постъпки, също и чрез ритуални чествания на годишнини, а и галене по главичките на стари български евреи. Обаче виждам такива сред мангалите от БХК, те са неоевролибералантифашисти. Мангалите бях сред помощниците за изтребването на старците от БАС, но продажниците им бяха други. Любопитно ми е да видя кой ще се покаже в тази роля. Проститутките-анархистки ги знаем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    14 Март 2023 19:00ч.

    Забележете как ги наричат: безпаметни. Как да се учи, как да запомня боклука в училище, ако е безпаметен? Няма как, присъдата е категорична. В такъв случай, нормално е влиянието им да бъде свито до компактни тлеещи огнища.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @alo

    14 Март 2023 19:18ч.

    Путин рече, че преди експанзията на нацизма в Германия първит жртви ли иместните антифашисти. Аз се поинтересувах за БАС - то имало такива. Събрали са се във Фейсбук, естествено - американската социална платформа любезно е предоставила уютни местенца за всички, спазващи "стандартите на общността". Пиша това, понеже се сетих, че ако фашизъм се възроди в България, индикатор за това биха били именно БАС. Разпръскват ли ги, гонят ли ги, тролят ли ги, с яйца ли ги замерят... Нищо такова. Българският антифашистки съюз си живее доволно върху американските основи на Фейсбук. Но, дали не е съставен от сламени човеци, подменили истинските?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Начи,

    14 Март 2023 20:29ч.

    Каквито фашистите, такива и антифашистите..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи