БСП-Сливен избра Минчо Афузов за свой кандидат за кмет на града

БСП-Сливен избра Минчо Афузов за свой кандидат за кмет на града

Следвайте "Гласове" в Телеграм

С близо 60% от гласовете на общинската конференция на БСП-Сливен Минчо Афузов беше избран за кандидат-кмет на предстоящите местни избори. Това се случи след 6-часово заседание на местната организация, което се проведе на 2 септември 2023 г.

“Изборът, който ще направим днес, ще оформи лицето и ще заяви личностите, с които БСП-Сливен ще поиска доверието на гражданите за управление на общината през идните четири години. Доверие, което би дало възможност на всички нас, да реализираме политика за по-качествено управление и по-добър живот в община Сливен”, това заяви Минчо Афузов пред съпартийците си днес.

Той пое ангажимент, ако бъде избран за кмет на Сливен, да работи за привличане на качествени хора в града. Афузов очерта нуждата от спешни мерки за повишаване нивото на образование, като се започне с най-битовите въпроси на ниво общежития и се стигне до планиране и привличане на стратегически инвестиции и осигуряване на работни места. Той очерта и необходимостта от подобряване на градската среда, особено в жилищните квартали, където всичко е изоставено от десетилетия. 

“Много съществена промяна трябва да има в селата. Трябва да се промени структурата на управление. Към кметовете има високи очаквания и трябва те да бъдат обезпечени с материални и икономически ресурси. Огромен проблем е порочната практика едни и същи компании да печелят обществените поръчки в Сливен. Това води до некачествено изпълнение на проектите и до порочни практики и трябва да бъде преустановено. Смятам, че има добри и достойни сливенски компании, на които не са два шанс да се докажат”, допълни кандидатът за кмет на Сливен от БСП.

Минчо Афузов е основният опонент на настоящия кмет на Сливен от ГЕРБ Стефан Радев.

Афузов е магистър по „Международни икономически отношения“, има втора специалност “Икономическа информатика“ и магистър-инженер, специалност „Технология на виното“.  Дълги години работи в частния сектор. Винопроизводител, с изграден център за консултации на винопроизводители. От 2015 г. до 2017 г. е съветник от БСП в Общински съвет-Сливен. 
Минчо Афузов е бил областен управител на Сливен два пъти от май 2021 г. до февруари 2022 г. и от август 2022 до юни 2023 г. Семеен е, с две деца.

 

 

Коментари

  • Su38

    02 Sep 2023 23:38ч.

    Честито! Възможно най-неудачният избор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сливналия

    03 Sep 2023 0:44ч.

    Минчо Афузов е свестен мъж. Успех му пожелавам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Богданов

    03 Sep 2023 14:37ч.

    E, барем вино ще има за другарите. И ако го съчетаем със суджука на ГЕРБ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Джендар

    03 Sep 2023 14:50ч.

    Изклю4итено КОРЕКТЕН МЪЖ!!! УСПЕХ!!*

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи