БСП номинира Ваня Григорова за кмет на София

БСП номинира Ваня Григорова за кмет на София

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Завърши заседанието на Националния съвет и можем да кажем, че май сме единствената партия, която към днешна дата е в пълна готовност за кампания за избори. Приехме своята платформа, одобрихме кандидати за кметове, както и екипите от общински съветници. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция след заседание на Националния съвет на партията днес, предаде БТА.

Тя каза, че ГЕРБ "изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години". Знакови червени кметове, които ние издигнахме, са получили оферти, добави тя. По думите ѝ от БСП разчитат това като пореден опит на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов "да пробива БСП" и да внушава, че между двете партии са възможни договорки или коалиции.

Нашата цел на тези избори е да продължим битката си за разграждане на модела "ГЕРБ" на местно равнище, каза също Нинова. Днес Националният съвет взе решение по мое предложение - обявяваме официално, че не желаем и няма да приемем никъде подкрепа на ГЕРБ за кметове на БСП, подчерта тя.

Това, което предложи софийската градска организация, е одобрено от Националния съвет, каза Нинова в отговор на въпрос за решението за кандидатите на БСП в София. В началото на септември БСП - София издигна официално номинацията на Ваня Григорова за кмет на столицата.

Лидерът на БСП се включи и в скандала между кабинета и зърнопроизводителите, който избухна, след като парламентът пусна отново украинския внос. Браншът обяви протести в понеделник.

"Виждам внушения, че защитаваме зърнопроизводителите със скъпи коли - винаги сме имали позиция и тя е субсидията да бъде разпределена и между производителите на плодове и зеленчуци", заяви Нинова. "Тези предадоха България", допълни тя за депутатите, гласували свалянето на забраната за внос на зърно от Украйна.

"Защитаваме българския интерес и близо 70 хиляди малки производители, за които е въпрос на оцеляване", каза тя.

"Има информация, че в Украйна се използват антибиотици, които са забранени в ЕС", посочи още Нинова и даде за пример, че украински мед се внася у нас и после се преопакова като български. Това злепоставя българските производители", разкри лидерът на БСП.

"Въпросът е сложен и важен за България. Забраната за внос не трябваше да се вдига. Смятам, че протестите са справедливи. Защитавам българското производство, а не някакви големи производители", заключи Нинова.

Пред журналисти в Министерския съвет премиерът акад. Николай Денков заяви по-рано днес, че се надява зърнопроизводителите да приемат поканата за среща. "Проблемите не се решават със заплахи и стачки, а когато се седне на масата и се обсъждат конкретни числа, кой какво е получил, какво е загубил и какво очаква", посочи министър-председателят.

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Добър избор

    16 Sep 2023 20:44ч.

    дано да остана толкова принципна и борбена след като бъде избрана. Израждането трябваше да се обедини с левите около нейната кандидатура, за да може да влязат единни във втория тур. Добри Божилов откога агитира за това в неговия канал, но изрожденците не са свестни хора за да могат да работят за националния интерес, само за своя личен да вкарат съветници. Техният кандидат бил с майка стар кадър на Герб в тяхното ръководство в Пловдив.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милионерската съпруга,

    16 Sep 2023 20:49ч.

    Щяла да се бори за правата на бедните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кандидатът за София от "Възраждане" задмина Цветанов по апартаменти

    16 Sep 2023 21:36ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=7b-QhDZSYd4

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моля, НЕ отговаряйте на махленската клюкарка по-горе!

    16 Sep 2023 22:04ч.

    Седнала как'Сийка да брои апартаментите! Ами има ги, клюкарката що няма, щото й е толкова пипето! На такива само пълен игноранс, всеки ваш отговор, независимо какъв, му носи бонуси на командированото тук младшо тролче!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има ги с майка от пловдивския Герб

    17 Sep 2023 2:27ч.

    дала му е голямо пипе, голямо нещо, като на отрочето на майката на Пеевски, тотаджийката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е,не е идеалният избор, но в сравнение с кадесарското чедо става!

    16 Sep 2023 22:08ч.

    Едва ли профсъюзна деятелка разбира много от градоустройство, но поне е интелигентна, аргументира добре, а и красива жена на всичкото отгоре,което не вреди.В сравнение с дипломираната полуграмотна кирчова клоунада е цвете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Sep 2023 23:57ч.

    доживяхме бсп да подкрепя подкрепа която съсипа българия и запали парт им дом сега гледаите ако григорова случаино спечели кои ще излезе зад гърба и какво ще настане със софия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димо

    17 Sep 2023 11:12ч.

    Ние двамата с баба мара на село, обичаме да свирим на кавал, на дудук. Чобаните ни дават с радост. Особено заран. Свежо е. В барата ни се появи паламуд. Зная, че завиждате. После обед, хапваме щрудел, яхваме велосипедите и изкачваме хълма до селото си, но всеки от нас стиска халката здраво, че да не ни разширят отново отзад напористи овчарчета, та после да си правим тест за бременност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кметицата на балканският Детройт не я очеква лесен мандат

    16 Sep 2023 23:59ч.

    Парите от ЕС ще свършат още преди самия ЕС да изчезне, а това вещае на изкуствено хипертрофираното чудовище съдбата на споменатия по-горе град. А в Европа такива ще бъдат десетки, ако не и стотици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи