БСП кани лидерите на всички партии в парламента на разговори за правителство

БСП кани лидерите на всички партии в парламента на разговори за правителство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

БСП ще покани лидерите на всички партии в парламента на среща за правителство с третия мандат. Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова след заседание на широкото ръководство на партията, Национален съвет, продължило около два часа. 

С 94 гласа за и 4 против националният съвет на БСП е решил да преговаря с всички партии. Следващите стъпки са да се реши какви са задачите пред правителството, колко ще е дълъг животът му, дали ще бъде политическо, експертно или смесено, какъв ще бъде форматът за вземане на решения.

Според нея е добро начало това, ще всички партии са заявили, че ще участват в разговорите с БСП. 

Не съм се чувала с никого, не сме изпращали писма. Ние сме подредена партия, искахме първо да мине Националният ни съвет, каза Нинова. Затова и все още няма фиксирана дата за срещите.

Водеща тема ще бъде изготвянето на бюджет за 2023 г. Другите важни теми за приемането в Шенген, законите по Плана за възстановяване и устойчивост и ревизия на частта за енергетиката и съдебната реформа.

Различното при тези преговори е, че сме обърнали пирамидата, защото досега се започваше с посредници - господин Паси и господин Плевенелиев, председателски групи, обясни още Нинова. Другата новост е, че този път на преден план са темите, които обединяват партиите в парламента, а не разделителните линии.

Ние изнасяме от десетки години оръжие за над 60 държави и получаваме сертификат за това. Така те стават негови собственици и какво се случва с него след това, не знам, каза още лидерката на БСП. 

Не сме изнасяли оръжие за Украйна, изнасяли сме за над 60 други държави. Продължавам да твърдя, че нито един патрон не сме изнесли за Украйна, каза пак тя.

Целта е предизборна или в опит да се попречи на разговорите за съставяне на правителство, смята тя.

 

 

Източници: Дневник, "24 часа"

 

 

 

 

  

Коментари

  • рис

    18 Яну 2023 16:56ч.

    По-добре БСП първо да преговори малко историята на собственото си развитие и да осъзнае сегашните си позиции. Дълго прикриваното лицемерие отдавна прозира под лъскавите думи. Корнелия няма обществена подкрепа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jfhxg

    18 Яну 2023 17:09ч.

    Тая жаба на снимката да каже къде са парите от оръжието за Украйна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    18 Яну 2023 17:35ч.

    И тия са поредните катастрафирали Европуми на украинския хеликоптер на Еърбъз, също като германските дефектни по рождение Вмп Пуми. Важен е напънът на планината, доде роди безопашата мишка, много подходяща за ребрандиране на целия арсенал на Нато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не виждам как може да се състави правителство и след още няколко изборни цикъла с този персонал

    18 Яну 2023 17:44ч.

    А нов персонал не се задава на хоризонта. Напйлно са блокирани социалните лифтове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Ташко от Родопите кръстен съм на дядо си Мъдьо КОМИТАТА

    18 Яну 2023 20:52ч.

    И тази овца напълно изкрейзи за да е на пилона е готова на всичко. Удрям самара за да се сети магарето за какво идва реч де гиди магарица раз..онена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    18 Яну 2023 20:55ч.

    КОЗЯК е активирал позитановските политически мошеници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи