БСП към Тагарев: Планирате ли предаване на C-300 на Украйна и приватизация на резиденция "Лозенец"

БСП към Тагарев: Планирате ли предаване на C-300 на Украйна и приватизация на резиденция "Лозенец"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна и приватизацията на резиденция „Лозенец”, за да бъде изграден там жилищен комплекс, попита заместник-председателят на партията
 
„БСП се отнася с огромно уважение към Българската армия и опитите, които направи министър Тагарев днес да внуши, че едва ли не БСП с действията и позициите си се обръща срещу Българската армия, са меко казано некоректни. Не бива и той самият да се идентифицира с Българската армия. Ние сме срещу неговите действия и позиции и смятаме, че той не прави достатъчно, за да бъде Българската армия силна и да изпълнява конституционните си задължения.” Това заяви заместник-председателят на БСП и на Народното събрание Кристиан Вигенин на брифинг в централата на партията.
 
Той взе повод от това, че все още не е свикано поисканото от БСП съвместно заседание на комисиите по външна политика и на отбраната, на което да бъде изслушан министърът по отношение на сигурността на България, за да зададе публично въпросите на социалистите към него. 
 
„Доколкото очевидно се планира разширяване на военното присъствие на НАТО в България, към днешна дата няма отговор на въпроса как увеличеното присъствие на сухопътни сили в България засилва сигурността на България, имайки предвид, че България няма сухопътна граница нито с Беларус, нито с Русия, за разлика от страните, в които това присъствие вече беше разширено”, обърна внимание Вигенин.
 
Той подчерта, че не е ясно какви са реалните оценки на министъра за заплахите в Черно море, при положение че тази сутрин е заявил, че способностите на Русия в Черно море са намалели и не счита, че има пряка заплаха, а в същото време се планира разширено военноморско присъствие на НАТО. 
 
По какъв начин ще се съгласува с гражданите на Ямбол и областта, ако евентуално бъдат разположени тези сили и намеренията им за изграждане на нова база или разширяване на съществуващите и въз основа на какви критерии биха били взети решенията за местоположението на тези нови съоръжения, попита още замесник-председателят на БСП.
 
„Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна? Защото информацията, която имаме е, че се планира това да се случи на две стъпки. Първо, да бъдат предоставени боеприпасите към тези зенитно-ракетни комплекси и след това, по предлог, че няма откъде да бъдат намерени нови и ресурсът на сегашните е изтекъл, да бъдат предадени и самите зенитно-ракетни комплекси”, каза още Вигенин, като предупреди, че  те пазят АЕЦ „Козлодуй” и София и няма с какво и как да бъдат подменени.
 
Той обърна внимание и на информацията, че се увеличават рапортите за напускане в армията. 

„Искаме да знаем какво ще предприеме министърът, ако това е така, да не се случва и да бъде укрепена Българската армия”, настоя социалистът.
 
Последният въпрос, който социалистите имат към министър Тагарев, е свързан с резиденция „Лозенец” и дали се планира да бъде извадена от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело”, да бъде предадена на управление на Министерски съвет с перспектива да бъде приватизирана и там да бъде изграден жилищен комплекс.
 
„Ще кажете, че това изглежда доста невероятно, но ние видяхме, че това правителство често прави невероятни,  неочаквани и нелогични неща. Извиняваме се, ако по този начин нарушаваме нечии планове, но резиденция „Лозенец” не може да става жертва на временни правителства и временни министри и едно от последните кътчета в този район на София да стане жертва на алчността на олигарсите”, коментира Кристиан Вигенин.


Източник: bsp.bg

 

 

Коментари

  • Предполагам, че Тагарев няма деца

    24 Авг 2023 20:57ч.

    Ако имаше, нямаше да се старае така напоително и без резервно да им усложни кармата. Дори да ги изпрати на другия край на света, тя ще ги достигне и то бързо, защото живеем в Бързите времена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хем нацист, хем кълне. Що е то?

    24 Авг 2023 23:06ч.

    Български путинист.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предполагам за асен васи

    25 Авг 2023 0:39ч.

    че освен нап го еве също и вигени. В педерсткия полит-свят е много важен кой на кой се дупи. Това са хора психо-болни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    25 Авг 2023 2:32ч.

    Има поне едно отроче, което навремето се изявяваше по разни олимпиади и несъмнено отдавна е отпрашило отвъд океана. Не бих се учудил, ако е туй отроче се е изучавало отвъд океана със стипендия, отпусната като благодарност на татя му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жал ми е за хора като този в 20:06 ч.

    25 Авг 2023 6:59ч.

    Тях ги мързи да мислят и да вникват в смисъла на думите и събитията. Приемат чужди мнения, обикновено на силните на деня, като свои и речникът им изобилства от клишета, банални като всяко клише, изпълнени с алогични съждения. Въобразяват си, че са незнам кои си, а всъщност са "жаби от възхитена локва".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    24 Авг 2023 21:07ч.

    Това нещо Т. показвало ли се е след посещението в Усрайна , че тогава пристигнали Герани или нещо от сорта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RIP

    24 Авг 2023 21:22ч.

    Логични въпроси но българския "народ" е на почивка и на концерти на Пайнер и не му пука особено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На море сме в Гърция и Турция

    24 Авг 2023 22:57ч.

    все враждебни държави докато дошлите на власт със септемврийския преврат го прокламираха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    24 Авг 2023 21:24ч.

    Отлична идея - всички С-300 за Украйна. Немедленно и то като ДАРЕНИЕ. Браво на БСП, че подсетиха за тази престъпно закъсняла помощ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    24 Авг 2023 21:38ч.

    Тагарчук ще почеше ряпата и ще каже, че не планира, щото да не е делтапланер или парапланер, а само един бушон, дето преди да изгори говори и изпълнява каквото му кажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 21:46ч.

    С300 си е страхотен пво комплекс. Дори и днес. Проблемът е твърдотопливната ракета. Горивото е на база желиран нитроглицерин. Срок на годност -с всички проверки и увеличаване на ресурса-20 години. Всъщност руснаците прекръстиха с300 ма с400 заради няколко модификации в електрониката и нова ракета-старата се правеше в Украйна. За последно ракети сме купували(винаги сме си ги купували-често и със злато, квот и да приказват за братската дружба) още при СССР. Тъй че колко годни ракети имат дивизиона е доста спорно, а и едва ли има от къде да купим нови

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 21:49ч.

    Дали ще получим Патриоти в замяна е въпроса... Другото е сами да усвоим производството на ракета-аналог. Вервате ли го?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 21:58ч.

    А не е лошо да имаме ПВО. Поне за бараж над Козлодуй, без София някак ще мина, но държа блокове 5 и 6 да са защитени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 22:14ч.

    Офтопик(а надали)-в бюджета "честният частен бизнес) внася корпоративен данък за тая година къде 5,5 милиарда. Което е танто за кукуригу, отчитайки че там са и държавните БЕХ и сие, а "частниците "получават от свръхпечалбите им субсидии за ток плюс още нещо(милиард и половина само зърнарите европари, плюс безакцизна нафта за още толкоз). ДОО и ДДС плаща потребителя и работника. Честният частник е само беглокчия в случая.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    24 Авг 2023 22:18ч.

    Бегликчия....баси пазарната икономика-бедните и държавата издържат богатите, а пари за едно пво мяма! Ми за кво им е-ако се освини пейзажа ще отидат на Малдивите! Та толкоз ,а същността на Бизнеса, успелите и дясното у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    25 Авг 2023 0:26ч.

    Ся проверих-освен Китай(украината не броя, порошенко съсипа укрооборон след приватизацията-прави още шоколад за Москва) французи и Корея (южна) правели отскоро опростена версия ма комплекса. Значи има ракети, поне условно съвместими) макар че кат видя цената се изприщвам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зеленски Олеся

    25 Авг 2023 2:07ч.

    Абе тия от БСПто не знаят ли координатите на тоя ловец на "Трактори ", или дето сготви урэв готвача? Да му харижат и Тагаренко- ама не толкоз бързо и безполезно. Бавно..бавно! Сантим кожа, сантим член в гъза..и те така:" Ние сме на всеки километър" Докато Тагаренко сдохнут

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    25 Авг 2023 2:09ч.

    Че то Тагаренко си е баш корнелианец, макар и под прикритие. Виж му биографията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи