БСП иска ЦИК да глоби Борисов за обиколките с джипа

БСП иска ЦИК да глоби Борисов за обиколките с джипа
Юристите на БСП са подготвили редица сигнали до български и европейски институции, в които настояват Бойко Борисов да спре да смесва ролята си на министър-председател на страната с тази на кандидат-депутат на ГЕРБ, както и да харчи публичен ресурс за времето на предизборната кампания, предаде репортер на БГНЕС.

 

Според левицата обиколките на Борисов из страната, правени със служебен транспорт и охрана от НСО са нарушение на Изборния кодекс, което поставя в неравнопоставено положение останалите участници в кампанията.

„Не му прави чест на министър-председателя, използвайки публичния ресурс, да прави предизборна кампания“, смята Христо Проданов от БСП.

Ето защо от партията са написали писмо до председателя на Европейския парламент Давид Сасоли, до генералния секретар на Съвета на Европа Мария Бурич и други институции, с което изразяват безпокойство за начина на водене на кампанията и се надяват да провокират реакция.

Паралелно с това социалистите са изпратили и две жалби – до Централната избирателна комисия (ЦИК) и Съвета за електронни медии (СЕМ), настоявайки Борисов да бъде санкциониран за нарушения на правилата за финансиране на предизборната кампания. Според БСП министър-председателят разполага с медиен комфорт заради публичната си длъжност. От юридическия екип на „Позитано 20“ напомниха, че за подобни нарушения в закона са предвидени два размера на глобата – от 3 хил. до 5 хил. лева и от 5 хил. до 15 хил. лева. 

Коментари

  • Helleborus

    08 Март 2021 19:20ч.

    Ако говорим за смесване, най-гадното смесване на функции в българската политика е смесването на функцията (п)резидент и главен протестър. Радев, като изпищя от Шипка, какво всъщност направи, употреби държавен ресурс, употреби национален празник и политическите си правомощия да прави обръщения, за да извършва нещо още по-лошо и от предизборна дейност, неговото си е направо подривна дейност. Затова вижте първо проблемите на протестърските партии с демокрацията и Конституцията, вижте имат ли право постоянно и без доказателства за престъпление да топят и унизяват най-голямата партия и нейния електорат, български граждани. Как те обвиняват и народни представители и хора от другите власти в корупция, без да са внесли нито едно годно за съда доказателство, това е атака по власти и институции, които имат правото да работят свободно и независимо от мнението на БСП. Не може да уважаваш разделението на властите и тяхната независимост и да ги клеветиш и уронваш престижа им, без факти достойни за съд. Иначе клепането на България в чужбина тия няма да спрат да го правят, толкова им е милеенето за България. А този джип защо го мразят, защото пак недемократично искаха да заглушат правителството, като техните тролове и агитки са възприели нападателен тон и трудно може управляващите да говорят без освирквания и натиск, а само джипа не могат да контролират. Т.е. в отчаяната си злоба, те искат да спрат и последната възможност на премиера да общува с хората.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мдаа,но

    08 Март 2021 20:14ч.

    Гьонсурати са -Забравили са когато държавната хазна беше партийна ,на тяхната партия и който възразяваше го пращаха в концлагер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-скъпо заплатения шофьор, с министерска заплата!

    08 Март 2021 21:01ч.

    Кога и как работи един министър-председател! Каква е работата му по принцип! изобщо, моля да се видят разходите на Борисов за горивото. Може ли някой да предположи, колко гори джипа на Борисов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оставете го бе хора на мира тоя Борисов

    09 Март 2021 1:23ч.

    Всички искат да го убиват или да го вкарат в затвора. Оставете го вече на мира. Аз не искам да го убиват и да го правят жертва или герой, защото той не е нито едно от двете. Не искам държавно погребение с почести, защото той не ги заслужава. Не искам хора да влизат в затвора, заради него. Не искам и той да ходи в затвора. Ние го храним толкова години, че да го храним и още? Не! Трябва да се погрижим да му осигурим подобаващо старините, но след като сме му кофискували и взели всичко, което е откраднал от нас - имоти, пачки, кюлчета, сметки в чужбина, всичко до последната стотинка. Ще му дадем разбира се една минимална пенсия от 300 лева. Ако това се счита за наказание, тогава ще ви питам защо ме наказвате мене. Аз не съм откраднал от вас нищо, но вземам 300 лева пенсия. Мисля, че е справедливо и са му достатъчни. След като аз мога така, значи и той трябва да може. А пък аз, понеже винаги съм бил ларж, ще му подаря сакото си. И запалката. Нека бъде жив още 30 години. Това са 30 години, през които всеки който желае може да му каже всичко, което е мислил за него. Дано да му хареса. Севда може да го снима всеки ден и да ни съобщава във Фейса как инспектира зайчарника, магнолията и кучето. Да ни е жив и здрав и да ни радва още.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виолетка

    12 Март 2021 12:10ч.

    Гласове, моята силна радост беше помрачена, в смисъл тоя - изтрихте мнението ми за ювелирните текстове на Г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ. Как не ви е срам. ПОВТАРЯМ. Хора! В 19:20 получих изблик, в смисъл, избликнах по Бойко и Г-жа Helleborus от ГЕРБ-ЖЕНИ! Усещаме вече, в смисъл, че ще биеме, като си пъхнеме нашта бюлетина! Бликам още, в смисъл, доволна съм отвсекъде. Даже си бликах, мислейки за Г-жа Helleborus. Без Г-н Борисов, в смисъл, няма как да има живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи