БСП: Има съмнения за  конфликт на интереси на министър Тагарев за поръчка за 11 млн. лв. за армията

БСП: Има съмнения за  конфликт на интереси на министър Тагарев за поръчка за 11 млн. лв. за армията

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Имаме съмнения за много жесток конфликт на интереси между семейството на министъра на отбраната Тодор Тагарев и поръчка, обявена от Министерството на отбраната още през октомври 2021 г., която е за доставка на безпилотни летателни системи „Терес-02“. Една година и 10 месеца след обявяването на поръчката и само един месец, след като Тагарев поема поста министър на отбраната, за изпълнител на поръчката е избрано обединението „Български безпилотни летателни системи“. Изпълнителен директор на една от фирмите в това обединение, „Телерис“ ООД, е съдружник със съпругата на г-н Тагарев в друга фирма – „Проком“ ООД. А самият Тодор Тагарев все още фигурира като консултант в сайта на тази фирма.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ проф. Румен Гечев на брифинг в парламента.

Той подчерта, че стойността на поръчката е около 11 млн. лв. и че има информация, че от кабинета на министъра на отбраната са се опитвали да оказват натиск върху дирекцията, свързана със сделката, за промяна на стойността на проекта.
„Тази информация е проверима и говори за много много остър конфликт на интереси на министър Тагарев, тъй като една огромна поръчка на Българската армия отива в ръцете на хора, които са свързани с неговото семейство“, категоричен бе проф. Гечев.

Източник: bsp.bg

 

 


 

Коментари

 • Айде, айде

  09 Ное 2023 18:03ч.

  Наши хора сме, знаем се. Конституция можем да погазваме, та това ли? Остави човека да си вади 'ляба на спокойствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  09 Ное 2023 19:31ч.

  Един мандат цял живот семейство храни !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи