БСП: Борисов изви ръцете на "Промяната", а те цяла вечер му се молиха да не върне мандата

БСП: Борисов изви ръцете на "Промяната", а те цяла вечер му се молиха да не върне мандата

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Ставаме свидетели на поредните няколко загубени дни за България, за българските граждани и за всички нас. Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата, разпределяне на постове и регулатори. Всички видяхте как тези партии, на които им е поверено да управляват държавата, вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции, от които целта беше една единствена - Борисов да извие ръцете на "Продължаваме промяната", тя след това цяла вечер да му се моли да не върне мандата, за да стигнем до ситуация, в която г-н Пеевски днес да им каже какво да правят".

Така заместник-председателят на БСП Георги Свиленски коментира снощните спорове между ПП-ДБ и ГЕРБ, при които не обявено, че преговорите са се провалили и е почти сигурно, че отиваме на избори.

"Докато Кирил Петков се моли на Борисов за това да не връща мандата, а да го задържи още 7 дни, разбираме, че в петък г-н Пеевски е написал споразумението с разпределението на регулаторите, което още веднъж показва съдържанието на тази сглобка", каза още Свиленски.

Той обърна внимание, че в документите до тук - меморандума, коалиционното споразумение и общия документ на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, не е предвидено нищо за доходите и цените на горивата, водата и мобилните оператори. 

От името на БСП той настоя мандатът да бъде върнат празен и да се проведат нови предсрочни избори 2 в 1 с европейските през юни. Червеният депутат увери, ще левицата е готова за нов вот.

"БСП ще продължава да предлага решения,а разрешаване на проблемите на хората, а не на управляващата коалиция", отговори той на въпрос как ще постъпи левицата, ако партньорите в управлението се разберат и излъчат нов кабинет.

"Г-жа Нинова е добре, възстановява се, мисля, че съвсем скоро ще я видите", каза той за лидерката си Корнелия Нинова, която в петък не приета в болница за операция на паращитовидната жлеза.

Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • Дивергент

    18 Март 2024 14:44ч.

    Тоя па пъдпъдък къде се обажда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    18 Март 2024 15:09ч.

    Марш при Жана Корнелия Д'арк. Сетихте се мишки червени, за цени, заплати и..А като шъткахте оръжие за Украйна беше хубаво на кака Корни. Арестович подсказа какво се случва с джепането за украйна...Ах ги ди червени гниди, нищо не вие у кратуните освен ПАРИ!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи