Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция

Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция

Американският актьор Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция, предадоха световните агенции, като се позоваха на нова медицинска диагноза, поставена на 67-годишната кинозвезда.

Първоначално бе съобщено, че Уилис страда от афазия, проблем с говора, причинен от мозъчни лезии. "Но от миналата година болестта на Брус напреднала и сега имаме по-точна диагноза - фронтално-темпорална деменция", обясниха близките на актьора в изявление.

"За жалост трудностите при общуването са само симптом на заболяването, от което страда Брус", допълва семейството и добавя, че e облекчено, че поне има точна диагноза на състоянието на актьора.

Фронтално-темпоралната деменция е нервнодегенеративна болест, наподобяваща на Алцхаймер. Засегнатите от нея хора могат да имат нарушения на паметта, промяна в поведението или трудности в говора или придвижването.

"Днес не съществува никакво лечение за това заболяване - една реалност, която ние се надяваме, че може да се промени в идните години", подчертават близките на Брус Уилис в изявлението си.

"С хода на развитието на състоянието на Брус ние се надяваме, че медиите ще се постараят да привлекат вниманието върху тази болест, която се нуждае от много изследвания и запознаване на обществеността с нея", се казва още в текста. 

Изявлението е подписано от съпругата на Уилис - Ема Хеминг Уилис, от бившата му съпруга Деми Мур и от децата на актьора - Ръмър, Скаут, Талула, Мейбъл и Ивлин.

Според някои американски специалисти фронтално-темпоралната деменция най-често се появява при пациенти на възраст между 40 и 65 години и е една пета от случаите на деменция.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

 • Брус Уилис страда от нелечима форма на деменция

  17 Фев 2023 8:44ч.

  значи е време да се кандидатира за президент на УСА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джак

  17 Фев 2023 14:43ч.

  Боже, каква нелечима форма на изпростяване е обхванала северната част от континента Америка. Нали здравословното състояние на даден индивид е конфиденциална информация? Или това не се отнася за холивудските червеи? Като не могат да си общуват с Брус, дали са получили съгласието му да огласяват здравното му досие? Всичко в името на показността и задоволяване на интригантските щения на публиката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи