Брижит Макрон съди две жени, пуснали слух, че е транссексуална

Брижит Макрон съди две жени, пуснали слух, че е транссексуална

Снимка: АФП

 

Две жени пуснаха слухове, че съпругата на френския президент Еманюел Макрон е транссексуална жена.

 

Първата дама на Франция, Брижит Макрон, заведе дело срещу две жени в съда в Париж за разпространяване на фалшиви новини в интернет, че е транссексуална жена. Това съобщи АФП, позовавайки се на съдебен източник.

 

Първото изслушване по гражданското производство е насрочено за 15 юни пред 17-ти състав на Парижкия съд, е заявил източникът пред АФП. Гражданският иск на Брижит Макрон се основава на разпоредбите на Гражданския кодекс, отнасящи се до неприкосновеността на личния живот. Адвокатът на Брижит Макрон не отговаря на АФП.

 

Двете жени, призовани от Брижит Макрон пред съда, се представят като "медиум" и "независима журналистка", която беше една от първите, разпространили тази фалшива новина. Те излъчиха в YouTube канала на "медиума" на 10 декември снимки на първата дама и нейното семейство. Според M6 трите деца на Брижит Макрон, както и нейният брат, са се присъединили към жалбата заради нахлуване в личния им живот, нарушаване на правата на личността, нарушаване на правото на изображение.

 

От няколко месеца в социалните мрежи се разпространяват съобщения, в които се твърди, че Брижит Макрон, родена Троньо, всъщност е транссексуална жена, чието рождено име е Жан-Мишел. Имало мащабна конспирация, за да се прикрие това, твърди още тази фалшива новина, която отправя и още по-сериозни обвинения в педофилски престъпления срещу първата дама.

 

 

 

 

Коментари

  • Внушението

    18 Фев 2022 17:18ч.

    е, че обези там по правило са извратени, е, с някои изключения, за разлика от нас, православните славяни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    18 Фев 2022 17:41ч.

    Фалшива, фалшива колко да е фалшива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мишел Обама също

    18 Фев 2022 19:57ч.

    и не случайно бе значително по-широка в плещите от онова нещо другото

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи