Британското разузнаване: Украинските сили са подложени на все по-ожесточен натиск в Бахмут

Британското разузнаване: Украинските сили са подложени на все по-ожесточен натиск в Бахмут

Украинските сили, отбраняващи Бахмут, са подложени на засилващ се натиск от руските сили, съобщи днес британското военно разузнаване, като отбеляза, че ожесточени боеве се водят в града и околностите му, предаде Ройтерс.

Украйна подсилва района с елитни части, докато руската редовна армия и силите на частната военна компания "Вагнер" са напреднали още повече в северните предградия на Бахмут, отбелязва британското министерство на отбраната в ежедневната си разузнавателна сводка в "Туитър".

Два ключови моста в Бахмут са разрушени през последните 36 часа, а контролираните от украинците пътища за снабдяване са все по-ограничени, допълва разузнаването.

Руската артилерия подложи на масиран обстрел вчера последните пътища, извеждащи от Бахмут, с цел да завърши обкръжаването на обсадения град и да приближи Москва до първата й значителна победа от половин година, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • ах, ах Гьобелсе, британски !

    04 Март 2023 12:07ч.

    "Храбрите части на Вермахта извършиха успешно стратегическо отстъпление ! Берлин е обкръжен, но генерал Венк идва да разкъса руските сили ! Вундервафето е готово ! Держитесь, Запад нам поможет ! (последното по Илф и Петров)"... Какъв "натиск" бе френдс ? Бахмут е в оперативно обкръжение ! Последните две шосета за снабдяване са под руски обстрел от 500-1000 метра, т.е дори обикновено стрелково оръжие ги държи затворени ! В Бахмут са оставени на произвола на съдбата 15 000 украински униформени, основно младежи и старци , Пригожин призова Клоуна да даде заповед за оттегляне, за да им спаси живота ! Иначе без храна и боеприпаси те са живи мъртавци ! Същото като в Северск - колони от камиони с трупове... но очевадно ! Клоунът не иска да спаси собствените си войници, клоунът "работи" за изтребление на украинците мъже. Изпълнява заповедите. "До последния хохол!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така, така...

    04 Март 2023 12:30ч.

    После ще пищят отново за "права на човека", ала това е нагледна война как амеробритите "воюват" - щом е чуждо пушечно месо, може да го жертваме - и така, до последния украинец. А после... после -като дойде техния ред - ще ходим на килимчето пред Императора, па белким ни прости, защото Господ няма, а и да има, няма как да ни прости...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тая история е лебедовата песен на англоамериканците в ролята на велики сили

    04 Март 2023 15:55ч.

    Времето им изтече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Март 2023 12:11ч.

    "Запад нам поможет ! (последното по Илф и Петров)" - "Я дам вам парабелум" - пак по Илф и Петров.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Райничка Цветкова

    04 Март 2023 12:16ч.

    Елитната украинска армия в Бахмут се състои от старци и деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 18 years old

    04 Март 2023 17:30ч.

    Ами не е смешно. Трагично е ! Заловени младежи и старци по магазините, търговските центрове, по улиците, на автобусните спирки... даже в Карпатите налазиха копоите на Хунтата да ловят скиори на почивка ! Представяте ли си ? Отиваш в магазина да купиш храна за старите си родители, и на входа те повалят униформените от военкомата ! Набутват те в някаква военна кола, навличат ти униформата и след 48 часа си под Бахмут ! Няма не искам, няма - ама аз съм студент, или друго оправдание... Отивай незабавно да мреш за Зеленски и Залужни ! Животът ти се преобръща за един миг, а три дни по-късно животът ти приключва - в кална дупка край Бахмут ! Внимавайте, това замислят и за българите ! Няма ли остра съпротива, ще го осъществят !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ресурсен глад

    04 Март 2023 12:32ч.

    Май Ройтерс не разбират или не искат да разберат, че военните успехи не се измерват в територии, а в ресурси. Завземането на останала без ресурси територия е безпроблемно, а унищожените в Бахмут жива сила, боеприпаси и техника са неимоверни. В този смисъл успехът на Русия е огромен, защото съхраниха собствените сили при значително изтощаване на противника. Блокирането на адекватното снабдяване превърна украинците в пасивно пушечно месо, което Зеленски обилно насипваше в мелачката, за да угоди на натиска, да демонстрира някакъв напредък пред спонсорите си. Още колко такива кървави Бахмут-а могат да си позволят НАТО/Украйна преди капитулацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Максимум още едно

    04 Март 2023 15:57ч.

    И то при благоприятно стечение на обстоятелствата (съдействие от власовците в Кремъл).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самотният вълк

    04 Март 2023 13:10ч.

    А наркомаяна Зеля приканва обикновените Американци да си изпратят децатана фронта във Украйна .Но те му отговориха подопаващо . Зеленски е опасен, Украйна е терористична страна“: САЩ бързо започват да прозират (+ СНИМКА, ВИДЕО) Безразсъдните думи, изречени от Зеленски на пресконференция по случай годишнината от началото на NWO, вече карат американците да прозират в ускорен режим, а самият Зеленски може да струва живота си. И така, нека припомним, говорейки пред пресата, включително чуждестранна, Зеленски каза: „И тогава Съединените щати ще трябва да изпратят своите синове и дъщери по същия начин, по който изпращаме нашите синове и дъщери на война. И ще трябва да се бият, защото става въпрос за НАТО, и ще умрат, не дай си Боже, защото това е нещо ужасно. С този пасаж той се опита да убеди Запада да даде оръжие на "площадката", но ефектът се оказа обратен - за много американци той се превърна от "борец за свобода" в опасен лунатик. Зеленски казва, че САЩ ще трябва да изпратят своите синове и дъщери да умрат, за да защитят НАТО. Тези, които имат украинското знаме в профила си, трябва да отидат първи Зеленски е пълен социопат. По дяволите Зеленски. По дяволите Украйна. След тези коментари аз официално подкрепям Путин” Исках да остана неутрален. Не исках да взимам страна. Но Зеленски не можеше просто да млъкне. Този човек е опасен. Аз официално подкрепям Русия в тази война. Украйна е терористична страна” rusvesna.su

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    04 Март 2023 13:17ч.

    При наркомана Зеля ще сработи синдромът на изпуснатия Франкенщайн. САЩ неведнъж са се проваляли чрез терористичните си Франкенщайни. (Така впрочем стана и с Хитлер преди 80 г.) Но понеже са лекомислено тъпи и досега съдбата ги закриляше, така и не си научиха урока. Но иде време повече да не им се усмихва дяволският късмет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още колко такива кървави Бахмут-а могат да си позволят НАТО/Украйна

    04 Март 2023 13:26ч.

    Украйна ? Въпрос на аритметика. За една година убитите и ранените на 404 са половин милион. Ако целият мобилизационен ресурс на Украйна е 2 милиона ГВС - могат да устискат още 2-3 години, ако е 3 милиона - 4 години. Разбира се срива на отбраната няма да дойде с последния хохол , а преди това. Но ресурсът е лимитиран и има ясен хоризонт. НАТО ? Тук мобресурсът е в пъти по-голям, но няма нужда от аритметики ! НИТО ЕДНА страна от НАТО , дори русофобите психопати - Поляци и Балти, няма да тръгнат на открита война с Русия ! Изключено. Как виждате например, потоци от трупове с националните знамена отгоре на кофчезите в Германия, Франция, Кралството, Италия ... абсурд. Дори и в Полша няма да стане тая. Така че ресурс официален от НАТО - йок, забрави ! Войната теоретически може да се проточи до 3-4 години. А може да приключи във всеки един момент, ако има "договорняк". Последното е най-вероятното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новите опорки:

    04 Март 2023 13:28ч.

    Не е важно, че този Бахмут го превземаме 3 месеца (след като уж го бяхме превзели в началото на войната). Важно е, че украинците изгубиха много жива сила и материални ресурси. Да се внушава: Русия не е дала почти никакви жертви, а материалните й ресурси са неограничени. Да се цитират изказвания на Зеленски и противоречащи им изявления на крайно десни републиканци от Конгреса. След това да се намеква, че предстои САЩ да изоставят кликата на Зеленски. Да не се изоставя тезата, че украинецът е наркоман. Да се разнообрази асортиментът на психотропните вещества, които приема. Стига с този кокаин! Да се вземат теми от документалните филми за корупцията на Путин и руската олигархия и да се преразказват, като руските герои в тях да бъдат замествани с имената на украинските управници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • след като уж го бяхме превзели в началото на войната

    04 Март 2023 13:46ч.

    Що лъжеш козе тролче ? Бахмут нито " е превземан" , нито дори е приближаван от руснаците до сега ! Винаги е бил доста навътре в украинския тил ! Кажи кога и кой руски източник е твърдял това ? Другите ти подлайвания са още по-смешни. Естствено че Украйна загуби огромно количество жива сила, израелските служби дават само убити около 280 000 ! В сравнение с тях, руските загуби около 40-50 хиляди са направо незначителни ! Това е лесно обяснимо , не и за теб разбира се. Руснаците имат смазващо превъзходство в артилерия. На всеки украински снаряд руснаците изстрелват по 10 (десет) свои снаряда ! а тази война е война на артилериите, 97 % от загубите в жива сила , и от двете страни, са загуби от артилерийски и ракетни обстрели. Не от близък бой с леко стрелково оръжие. Че нещастникът Зеленски е на кокаин, разбраха и гаргите. Специалисти по токсикомании отдавна му направиха профил по видеа, снимки, поведение, жестове , поглед... нещастен човек. Заложник !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жорко

    04 Март 2023 13:54ч.

    В началото адски точен: преди 5 месеца съотношението на загубите бе 5:1 ,то в Бахмут е 30-40:1 .От 75 хилядната групировка на ВСУ са останали не повече от 15 000 и то с изпратените резервисти.Според причината да държат Бахмут е да се укрепят линии пред Киев, защото ако погледнем картата и имайки предвид затоплянето на времето това е следващата цел на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не знам дали е сляпа вяра или обикновена глупост,

    04 Март 2023 14:45ч.

    но да се твърди, че Русия има смазващо превъзходство при този резултат от войната в началото на 13-ия месец, е плод на неадекватна оценка на действителността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-важно е с минимум изтощаване да се постига максимум резултат

    04 Март 2023 15:10ч.

    Войната е оръдие на измамата, са казали източните мъдреци. Не се опитвай с едномерен и линеен анализ да стигаш до генерални изводи, особено вземайки предвид, че Русия е сама срещу поне още 30 държави, представящи се за икономически много по-силни от нея, и "украинската съпротива" се преекспонира само за парлама. Моделът на една война зависи от стратегията, а стратегията в случая не е бърза победа и завземане на територията на противника на всяка цена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофобията е обществено опасно психиатрично заболяване

    04 Март 2023 16:00ч.

    Засегнатите ще се поставят под запрещение и изолират завинаги в специализирани санаториуми за опасно луди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Журналистка от ТВ Украины:

    04 Март 2023 16:15ч.

    "Разговарях с момчетата, които извозват нашите 200 и 300 (убити и ранени, б.пр.). Те казват, че по тяхна оценка неподготвения боец преживява в Бахмут 4 часа."; "На предна линия ли?"; "Да."; "Това е някаква много отрицателна статистика. Струва ме се повече." https://rutube.ru/video/95f266460f8163190e3a119034130d14/?r=wd

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    04 Март 2023 16:51ч.

    Русия има смазващо превъзходство в количество артилерия. Значително превъзходство в РСЗО. Русия има десетократно по-висок разход на снаряди в престрелките. ВСУ компенсира с по-добра организация, радарни контрабатарейни станции ( основно американски ) огромно количество дронове - коректировъчни и ударни, въздушно и космическо разузнаване в реално време, осигурено от американците. Последните доставки за украинската артилерия - гаубиците Хауитцър (М777) , РСЗО "Хаймърс" и френското самоходно далекобойно оръдие "Сезар" , макар и да не са "вундервафе", и бройкта да е незначителна, придават "качество" на украинската артилерия. Русия продължава да води бойните действия крайно щадящо за противника, не използва масово термобаричните си СЗО , с които може да разчиства "до корен" терените си за настъпление. Не бомбардира килимно... Очевидно се пази гражданското население (руснаците го смятат за "свое", а не за вражеско). Ако действаха по британски маниер, тип ВСВ, "стратегически бомбардировки" а ла Харис, досега руснаците да са на полската граница. Но цивилните жертви на Украйна щяха да се измерват в стотици хиляди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    04 Март 2023 13:49ч.

    фашисти ли? паперката им няма да остане в у-крайната земя! браво, братушки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленото джудже

    04 Март 2023 14:08ч.

    Вчера гледах видео в което шефа на Вагнер се обръща към Зеленски че още два дни ще е отворен пътя за оттегляне. Показа и възрастен мъж около 60г и момче на около 17. Нямало смисъл от избиването им т.к. това са неподготвени запасняци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Игор Гиркин за боевете за превземане на Бахмут, декември 2022 г.:

    04 Март 2023 14:15ч.

    И какво, като падне Бахмут? Украинците просто ще се оттеглят към следващия отбранителен рубеж и същевременно ще продължат да изграждат все нови и нови защитни линии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е, щом ти трябва утеха

    04 Март 2023 15:11ч.

    Ще се оттеглят деморализирани и изтощени, не забравяй.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колкото се деморализираха

    04 Март 2023 15:27ч.

    и изтощиха след падането на Мариупол. Русия е бита карта. Очертава се разгром, подобен на този от Кримската война 1853 - 1856 г. След 5 години Украйна, Молдова, Грузия, Азербайджан и Казахстан ще са членове на НАТО, а Беларус ще бъде новата Украйна - с антируски елит, ограничила ползването на руския език и готвеща се за нападение от Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русофобията е обществено опасна лудост

    04 Март 2023 16:02ч.

    Засегнатите не са способни да отговарят за постъпките си и представляват опасност за себе си и околните.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До диванния стратег

    04 Март 2023 16:33ч.

    Да се оттеглиш от Бахмут не е като да идеш на екскурзия. Трябва да излезеш от кипящия ад, за да преминеш по пътя към Часов Яр през още един. Това са хора, като мен и теб, които ще преживеят най-големия ужас в живота си. Колко от тях, дето все пак стигнат живи, ще са и боеспособни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и не само, и не само !

    04 Март 2023 16:57ч.

    Мармота си пропуснал... https://anothercat.blog.bg/photos/39502/fondo_marmota_low.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Колкото се деморализираха 04 Март 2023 15:27ч. и изтощиха след падането на Мариупол."

    04 Март 2023 17:39ч.

    Туй фактори като време, количество изгубени военни в битки и най вече полево приспособяване у противника, май изобщо го заебаваш... Лесно ги правиш тия изводи, ама най-боеспособното вече е загубено, а постъпващата техника е поне 5 пъти по-скъпа от собствената, а обслужването й за ремонт - все по-невъзможно. А опита ли НАТО да се намеси пряко, веднага ще започне едно мелле по всички правила на войната, и тогава тежко на настъпващите, които ще поемат ядрения удар в задния си двор, но най-вече руснаците, понеже са нападнати, ще се увълчат като украинци, а знаеш до какво води ядосването на руснак до състоянието на "отечествена война" и "Вставай, страна огромная". Така че - посмали малко с радикалността на изводите, защото ще има да се каеш, когато му дойде времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво съществено казва МИ6 в тая статия, нищо - както винаги, само 180 градуса завой в констатациите. .

    04 Март 2023 14:23ч.

    По предварителни данни, през последния ден на февруари и първите три дни на март, при опит за отстъпление от заетите преди това позиции, подразделенията на тези формирования на ВСУ не са успели да коригират и координират огъня на гаубици М777 с калибър 155 мм. от 43-та артилерийска бригада в Часовий Яр. Поради объркване в движенията и нестабилна радиокомуникация частите няколко пъти попадаха под кръстосания огън на украинска и руска артилерия“, пише Военна хроника.На свой ред подразделенията на 8-ми оперативен полк бяха изпратени на линията на сблъсъците с цел изясняване на ситуацията и насочване на артилерията на Въоръжените сили на Украйна, но при приближаване до местоназначението колоната беше подложена на артилерийски удари от оръдията Хиацинт - С и D-20 с калибър 152 mm и е унищожена. Врагът е тотално шашардисан. „По предварителни данни общите загуби на подразделенията могат да възлязат на 560-590 души, което е равно на числеността на пълноценен военен батальон, въоръжен с десетки единици техника“, се казва в материала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да се работи с отрепките на Пригожин.

    04 Март 2023 19:33ч.

    Срещу 2-3 пъти повече пари ще започнат да избиват орките от редовната руска армия. Особено ако им се плаща на глава. Все пак попаднали са в затвора за поръчкови убийства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денацификацията на град Маринка в Покровски район на Донецка област завърши успешно

    04 Март 2023 21:45ч.

    Още през януари изпълняващият длъжността ръководител на "ДНР" Денис Пушилин заяви в ефира на "Россия 24", че руските сили са "почистили" всички небостъргачи в Маринка: "В най-населената зона на Маринка всички небостъргачи вече са разчистени и се контролират от нашите части. <...> Виждаме работата на нашите военнослужещи, които метър по метър разчистват територията. Очакваме в съвсем близко бъдеще Маринка напълно да премине под контрола на ДНР." Ето вижте Маринка сега, март месец: https://theins.ru/news/259895

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    04 Март 2023 21:45ч.

    Действително РВС са опитали танкова атака.Прогнозирах го преди месец.Но не мога да разбера защо тъпо и упорито атакуват челно.Да не знаят опита от ВСВ?Много малко вероятно.Тогава?Има само едно обяснение:Политически ограничения на СВО.Колко са загубите?Не ще да са колкото казват британците.Щеше да има снимки врява до бога.Но не са малки.Щом Шойгу ходи на инспекция.След падането на Бахмут/Андреевка ще има затишие.Китай трябва да се определи.Ако каже пас,ще остане без ядрения чадър на Русия и ще е лесна плячка за САЩ.Ако застане до Русия ще призная Путин за гросмайстор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Загубите

    04 Март 2023 22:13ч.

    В Украйна вече са загинали толкова нашественици, колкото броят на армиите на някои страни взети заедно. ( https://images.unian.net/photos/2023_03/1677825331-4223.jpg?r=524676 ) И ако погребете всички над 150 000 унищожени нашественици на територията на Кремъл, ковчег до ковчег, тогава в Кремъл почти няма да остане свободно място. ( https://images.unian.net/photos/2023_03/1677825330-7063.jpg?r=435030 )

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .Ако каже пас,ще остане без ядрения чадър на Русия

    05 Март 2023 9:35ч.

    Китай е ядрена сила от 60 години насам. Последните две десетилетия има собствен "ядрен чадър" изграден по съветски модел, с акцент върху МКБР. Китай притежава всички основни технологии за пълноценни МКБР , вкл. МИРВ - многоблокови ракети с индивидуално насочващи се глави. Китайските междуконтинентални ракети поне от 10 години покриват цялата територия на САЩ, вкл. ийст кост - Ню Йорк, Вашингтон... Китай е много напреднал в стратегическите ядрени подводници, ракетоносачи. Единствено в дальная авиация отстъпва на САЩ и Русия... Така че Китай има собствен ядрен чадър и не е задължен да моли за руския такъв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видеото на Пригожин, в което се хвали, че е окупирал Бахмут, всъщност е от село Парасковкое

    04 Март 2023 22:17ч.

    https://t.me/uniannet/91397

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Евпатория рашистите се подготвят за началото на новия "курортен сезон"

    04 Март 2023 22:20ч.

    https://t.me/uniannet/91387

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На плажа...

    04 Март 2023 22:58ч.

    ... вече са изкопани 3,6 км траншеи.Сателитните снимки са от 2 март. Общо нашествениците вече са изкопали около 200 км окопи по крайбрежието на полуострова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    04 Март 2023 22:58ч.

    https://t.me/uniannet/91470

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пет руски региона проведоха онлайн референдуми за ОТДЕЛЯНЕ от РФ!

    04 Март 2023 22:32ч.

    Национален онлайн референдум за самоопределение на републиките на Руската федерация“ се проведе от инициативни групи от различни региони на Руската федерация. Гласуването се проведе от 16 до 28 февруари на уебсайта на референдума , в него взеха участие 5,6 милиона души. Те гласуваха за независимостта на Кьонигсберг (Калининград и областта), Ингрия (Санкт Петербург и Ленинградска област), Кубан (Краснодарски край), Сибир и Урал. Кьонигсберг: 72,1% за независимост от Москва, 27,9% против. Ингрия: 66,2% за независимост, 33,8% против. Кубан: 55,7% за независимост, 44,3% против. Сибир: 63,9% за независимост, 36,1% против. Урал: 68,2% за независимост, 31,8% против. „Резултатите от онлайн референдумите показаха две важни тенденции. Първо, идеите за независимост на регионите са пуснали корени в обществото на народите, населяващи „Руската империя“. Второ, руските власти се страхуват от нас, свободните граждани. и резултатите от нашето волеизявление. Успешно проведените референдуми са само първият знак по пътя на самоопределението на републиките. Ингрия, Кьонигсберг, Кубан, Сибир и Урал ще бъдат свободни!" - казаха организаторите. >>>>> https://referendum2023.site/news/31b19ae1-6428-48be-a446-598d3f26c463

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Бахмут украински граничари унищожиха 25 окупатора, проследени с дрон (видео)

    04 Март 2023 23:06ч.

    https://t.me/uniannet/91476

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    04 Март 2023 23:23ч.

    Трябва да си кон с капаци та да мислиш.че Русия губи нещо в тая война.Запомнете:В нито едно измерение държавата Русия не е губеща.Решението на Путин е съизмеримо с решенията на Екатерина и Петър Първи.Губеща е България.Но е дълъг разговор,не е за кълване по клавиатурата.И от мен да знаете голям страх тресе "елита ни"Подстъпите към Шипка вчера бяха блокирани.Страха им има основания вкл.външни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи