Британският военен министър нарече Путин "злодей от пантомима"

Британският военен министър нарече Путин "злодей от пантомима"

Последвайте ”Гласове" в Телеграм.

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че започнатата от Русия война в Украйна е била сигнал за събуждане за страните от НАТО, карайки ги да осъзнаят, че трябва да имат по-добри армии и повече да инвестират повече в отбраната, съобщи Асошиейтед прес. Уолъс нарече Владимир Путин "злодей от пантомима". Руският президент "ни напомни, че там наистина има някой, който наистина, наистина иска не само да ни предизвика, но и да използва насилие", отбеляза той.

Уолъс добави, че много европейски страни са изпаднали в самодоволство след разпадането на Съветския съюз и че руският президент Владимир Путин е направил "в известен смисъл подарък на НАТО".

Той направи това изявление вчера, по време на дискусия на Варшавския форум за сигурност - двудневна среща на трансатлантически лидери, експерти по сигурността и отбраната. Сред участниците в конференцията беше първата дама на Украйна Олена Зеленска, която благодари на Полша и другите съюзници за подкрепата им за нейната страна.

Британският министър добави, че сред колегите му има единодушие, че не са инвестирали достатъчно в армиите си. Британското правителство е заявявало, че планира през следващите години да повиши разходите за отбрана до 3% от БВП, припомня АП.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Боже, намали броя на идиотите по света!

    05 Окт 2022 8:16ч.

    Това да си евроджендърче недоклатено се оказва призвание! Ако пък си и лишен от мозък - идеален кандидат за висок пост, ноже и министър! Боже, пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • майор Майор

    05 Окт 2022 8:36ч.

    Това може да го каже всеки, с изключение на британски или американски политик. Просто е гротескно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    05 Окт 2022 8:52ч.

    "Британското правителство е заявявало, че планира през следващите години да повиши разходите за отбрана до 3% от БВП", ала Британия е пред голяма катастрофа и британският народ планира в скоро време да смени некадърното си правителство...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи