Британският премиер уволни председателя на Консервативната партия Надим Захауи

Британският премиер уволни председателя на Консервативната партия Надим Захауи

Британският премиер Риши Сунак освободи председателя на Консервативната партия Надим Захауи от поста му в правителството, след като независимо разследване на данъчните му дела е установило сериозно нарушение на кодекса за поведение на министрите, предаде Ройтерс.

"След приключването на разследването на независимия съветник, чиито заключения той сподели с нас двамата, стана ясно, че е налице сериозно нарушение на кодекса за поведение на министрите", заяви Сунак в писмо до Захауи. "В резултат на това Ви информирах за решението си да Ви отстраня от поста Ви в правителството на Негово Величество", пише още британският премиер.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Сунак и Захауи

  29 Яну 2023 11:38ч.

  Ушенцето ми милват тези типично английски фамилии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди време

  29 Яну 2023 13:51ч.

  Някъф такъв ингилиз беше казал че Москва иска да бомбандира Лондон на което руският военен министър попита риторично -Че за какво ни е да бомбандираме Пакистан ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Присмял се хърбел на щърбел

  29 Яну 2023 11:58ч.

  "Това става след разкритията, че Акшата Мурти е с така наречения „данъчен статут без местожителство“, което означава, че не плаща данък върху приходите си извън Обединеното кралство. За самия Сунак пък бе съобщено, че е запазил американската си „зелена карта“ след като е станал министър, а това означава потенциален конфликт на интереси. Сунак написа в Туитър, че винаги е следвал правилата и се надява разследването да внесе допълнителна яснота. В момента е в ход вътрешно разследване как е изтекла информация в медиите за финансовите дела на съпругата му. Акшата Мурти притежава около 700 милиона паунда в дялове в индийският софтуеърен гигант Infosys, основан от баща ѝ, от които за последната година е получила печалба на стойност 11,6 милиона паунда."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тошко

  29 Яну 2023 12:05ч.

  Бях там, 'зех коту 'зех и сЪ прибрах.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • bodar4uk

  29 Яну 2023 12:44ч.

  Колонията от Индия и Азия, отдавна е колонизирала Глупавите англичани, ами именно за освобождението си от това се борят истинските бели от Шотландия, Ирландия и др. незавладени до Адриановия вал, дори от Римската империя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Риши Бунак

  29 Яну 2023 12:47ч.

  Нашата фамилия произлиза от легендарният крал Артур .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи