Британски военни обвиниха принц Хари в предателство

Британски военни обвиниха принц Хари в предателство

Бивши и настоящи британски военни разкритикуваха британския принц Хари за разкритията за убийствата, които е извършил, докато е служил в Афганистан, обвинявайки го в предателство. Това съобщиха в петък няколко британски вестника, цитирани от ТАСС.

"Таймс" цитира думите на полковник Тим Колинс, участвал в американското и британското нахлуване в Ирак през 2003 г. Той изрази мнение, че принц Хари е получил много лош съвет и е проявил наивност, решавайки да публикува спомените си по този въпрос в автобиографичната си книга Spare ("Резервен").

"Армията винаги го е приемала в семейството си, независимо какво се е случило преди това. Сега той предаде това доверие точно по същия начин, по който предаде собственото си семейство", казва Колинс пред изданието. „Мисля, че той е напълно наивен. Без да разбира какво прави и какво е направил. Има нужда от някой, който да го вземе в ръцете си, но не и от някой, който да го вземе в ръцете си, за да печели пари“, добавя Тим Колинс, подчертавайки, че Обединеното кралство е изпратило войските си в Афганистан, за да „защитят законното правителство и народа на Афганистан“, а не да „убиват хора“.

Бившият помощник-началник на щаба на отбраната генерал-майор Джонатан Шоу също осъди разкритията на принц Хари. "Войниците не говорят без причина за убийството на хора. Коментарите на Хари нарушават неписано правило. Подозирам, че е бил вдъхновен от алчността на своя пиар екип", казва той пред "Дейли Мейл".

Пенсионираният полковник от британската армия Ричард Кемп, който командваше войските в Афганистан, предупреди, че подобни изявления на херцога на Съсекс могат да увеличат риска от терористични атаки срещу британски цивилни и военнослужещи. „Думите му ще бъдат използвани от уахабитската пропаганда за извършване на атаки срещу Обединеното кралство“, каза той пред "Дейли Телеграф".

В книгата си принц Хари, който е служил в продължение на 10 години, разкрива, че е убил 25 талибански бойци  в Афганистан, където е бил втори пилот-стрелец на хеликоптер Apache. „За мен този брой е 25. Тази цифра не ме кара да се гордея, но и не ме притеснява“, пише 38-годишният принц Хари.

Разкритията на британския принц Хари за убийствата, които е извършил, докато е служил в Афганистан, трябва да бъдат разгледани в съда, тъй като са престъпления срещу човечеството. Това заяви в петък високопоставен представител на управляващото в Афганистан талибанско движение Сухайл Шахин. "Те бяха борци за свобода на своята страна, а вие бяхте нашествениците", каза Шахин в интервю за британския Sky News. "Те бяха народни герои, а вие бяхте техен враг." Според него принц Хари трябва да отговаря пред "съда, който се занимава с престъпления срещу човечеството".

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • На стара коза яре

    07 Яну 2023 12:15ч.

    Истината цъфна-убиваха се хора, ей така,без причина.Туземци някакви си.Много важно.Време е и при англосатанистите да умират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    07 Яну 2023 13:12ч.

    Усрайна ще е последната истинска война на колонизаторите, след това няма да има балами да се бият вместу тях, а след уроците от Афганистан и Ирак няма да посмеят да нахлуват в Евразия повече !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Тази цифра не ме кара да се гордея, но и не ме притеснява“

    07 Яну 2023 12:48ч.

    Човекът не е притеснителен. И 250 да бяха, все тая. Кралски цинизъм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    07 Яну 2023 20:32ч.

    Ако бяха поне 250 щеше да се гордее...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кутията на Пандора!

    07 Яну 2023 13:20ч.

    Светът, какъвто го познаваме, безвъзвратно изчезва пред очите ни! Истината винаги е болезнена! Историята пак се повтаря! Така беше и ПСВ, така беше и ВСВ! И тази ще свърши като първите две - уж всички искаха конфликта да се ограничи в границите на Европа, но ... нищо подобно. Само не ми стана ясно? Това сигнал за нещо по-голямо ли е, или просто ляпнало момчето, щото му е писнало да играе резервен?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    07 Яну 2023 14:24ч.

    Британският музей – това на практика представлява откраднатото от британските варвари-колонизатори по целия свят…през 16-17 век британците ограбваха морските търговски кервани, а английските пирати дори получаваха патент за пиратство от английската кралица. сега, виждаме, че в реалностите на 21-ви век алгоритъмът се повтаря с ограбването на руските финансови активи в американски и в европейски банки. всъщност това е все същият дух на морските разбойници, характерен за англо-саксонския свят (известен нам под името „евро-атлантически ценности“)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елементарно, Уотсън!

    07 Яну 2023 14:48ч.

    Не е убил хора, а е убил не-хора. И не ги е убил, а е искал да им помогне, а също и да ги освободи. Няма защо, пак заповядайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • azsxdc

    07 Яну 2023 14:55ч.

    И сам войнът е войн! Вижда се по реакцията на коментиращите :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • azsxdc

    07 Яну 2023 14:56ч.

    Текстът е за "съседна" страница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зд-зд

    07 Яну 2023 17:18ч.

    Правилно е да се пише "воин", не "войн"! .............Език свещен на нашите деди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • и двете форми са правилни

    08 Яну 2023 2:49ч.

    https://kaksepishe.com/voin-voyn/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    07 Яну 2023 15:02ч.

    Тоя върви по пътя на баща си. Скокът от принц на крал става с доста удари на жезъла по главата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бурятмонгол

    07 Яну 2023 15:12ч.

    Хари преди десетина години се хвалеше, че е убил 30 афганци. Проблемите му са ментални, наследствени от майка му, която безсрамно показваше любовници, обидни за статуса й - коняр, арабини и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    07 Яну 2023 15:34ч.

    Извода е, че британската армия трепе наред без да и мигне окото. Без свян, срам и липса на какъвто и да било морал. Западни ценности, сър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    07 Яну 2023 15:45ч.

    "Наивният " Хари си е признал някакви неща, които явно го притесняват, въпреки, че твърди обратното, иначе едва ли щеше да ги каже. Изглежда объркан и нещастен , и наистина като изтърван в кралската реалност, не знае кой е и къде се намира. Хич не му е лесно на тоя човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    07 Яну 2023 19:02ч.

    Не му е лесно, щото не си пие хапчетата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акушерка

    07 Яну 2023 15:50ч.

    Този не беше ли плод на чифтосване с охраната на недотакованата принцеса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    07 Яну 2023 15:53ч.

    Херцогът и съпругата му си имат "златна" жила, засега. Историите им, достоверни или не ще им носят пари до време. Император Веспасиан /според историците/ е казал, че те не миришат-независимо от произхода им. Съсект е справедливо укоряван и от бившите си командири,дори ми се струва с доста меки изрази. Предателите никой не ги харесва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рав Финкел

    07 Яну 2023 16:15ч.

    Хари нечистокръвният принц се хвали как като окупатор е убивал борците за национално освобождение. Всички свине на острова са за екарисажа. Все някога някой афгански шахид-герой ще внесе ядрен боеприпас в Лондон....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    07 Яну 2023 16:17ч.

    Въй, Путин му е платил... ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другите англииски войници

    07 Яну 2023 17:26ч.

    са били там на почивка, че сега заради него ще има атентати. Забравиха ли за разкритията на австралииските такива, които бяха стреляли по цивилни, а не по военни като него ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борците за национално освобождение

    07 Яну 2023 17:33ч.

    рубладжиите съвсем оскотяха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рав Финкел

    08 Яну 2023 9:35ч.

    Дядо ми е атакувал батареите на Чаталджа, оборудвани от любимия ти русофобски Запад, за да можеш ти гнидо, да ме наричаш "скот" на български, и то без да се простиш веднага с празната си тиква- това е демокрация, а не рубладжийство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • западни сатанисти

    07 Яну 2023 21:06ч.

    Трябваше Русия ей така както правят днес западняците да дава всякакви оръжия на талибаните, за да трепят натоффските окупационни сили там. А тя не само, че не го направи, ами даже помагаше с оръжие и информация на окупаторите. За благодарност днес целият обединен Запад вкара руския свят в братоубийствена касапница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    07 Яну 2023 22:31ч.

    Всякакви интерпретации по темата. Факт - Хари има куража да разкаже за неща, които са нелицеприятни за мнозина. Единствения начин - да е извън Фамилията. И той го направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    08 Яну 2023 16:39ч.

    Куража? Ти сериозно ли смяташ, че тоя дебил е участвал във военни действия? Щото ако смяташ така, и на тебе, като на него, вече не може да ти се помогне. Пийте си хапчетата, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може ли да даде смислен отговор, защо ги е убил?

    08 Яну 2023 1:02ч.

    Те не са дошли във Великобритания, а той е отишъл у тях и ги е убил. Защо? С какво те са застрашили съществуването на неговата държава?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ааа?

    08 Яну 2023 1:03ч.

    И що ще той там?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus Към всяка война има две гледни точки

    08 Яну 2023 9:46ч.

    Някои оценки ще се дадат дори не от историята, а Свише - съдби над цели народи, защото политиката не е нещо безопасно. Всяко човешко решение, колективно или индивидуално води последствия, те са винаги в ход и често не са черно и бяло, също са колективни и индивидуални. Проблемът на този е, че презирайки позицията си, се мъчи да бяга от отговорността - като един дето си миеше ръцете в един леген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    08 Яну 2023 11:22ч.

    Милият принц Хари! Заради короната наНейно Величество отива да воюва в Афганистан. Обръгнали в жестоки битки бойци, познавачи на ароматите на войната твърдят, че много по-романтично да трепещ врага поне от няколко десетки метри височина, отколкото от земята. Няма ги разривите на снаряди, разкъсвщи телата на врага и превръщайки ги в ято от весело премятащи се във въздуха откъснати ръце, крака, глави и , задници. Няма я сладникавата миризма на кръв и предсмъртни лайна. От хеликоптера гледката е направо романтична. Вляво и вдясно от теб са двата верни хеликоптера на RAF, които трябва да пазят скъпоцения ти задник. Ти си седиш в креслото на втори пилот-стрелец и през 12 милиметрово бронирано челно стъкло и от HD дисплея на пред теб виждаш като на длан цялото бойното поле. Долу по каменистия склон се щурат някакви брадатковци - повечето пешки от шамхамтната дъска. Нищо лично - просто трябва бързо да ги отстраниши сведеш пзицията до елементарната задача - белите започват и дават мат в два хода. Прин Хари така и не се научи да играе шах. Всичките му домашни-шахматни еюди бе решавал покорно Тери Пендри - конярът на Нейно Величество. Хари си спомня за него и натиска джойстика на бордодовото въоръжение. Той, като и креслото му са подгрети до препоръчителната за кралски особи температура - 23 градуса. Откатът от картечницата и бордовото оръдие игриво разклаща хеликоптера.Долу по каменистия хълме се премятат като кукли пешките - брадати и доста мъртви. Търкалят се тюрбани, някой с глави, други празни. От някои кафтани се виряг в предсмъптни конвулсии крака. Бордовия регистратор с изкуствен интелект отчита 25 неверници изпратени в отвъдното. Бог да благослови Нейно Величество и славните й войни. 25 мъртви пешки - това осигурява поне медал за второ място в шахматния турнир в Хастигс и една седмица отпуска в Пешавар с виртуазната курва-флейтистка Шехерезада. Когато се оказвах потопен в горещината и хаоса на битката, не мислех за онези 25 души - доверява принц Хари в мемоарите си. Те бяха шахматни фигури, премахнати от дъската - лоши хора, елиминирани, преди да успеят да убият добри хора. Красиво нали! Има нещо мило в тези думи, , нещо сантиментално като неделен семеен обед, ухаещ на канела и овнешки бут по Бъкингамски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    08 Яну 2023 17:22ч.

    „Когда я был ребенком, мой отец изменял и не любил семью. Позже мои родители развелись. Вскоре моя мать погибла в автокатастрофе. Мы с братом могли жить только в старом доме бабушки. Сестра бабушки была алкоголик. Вся семья жила на бабушкины сбережения. Бабушка недавно умерла. Мой дядя Энди изо дня в день еле удерживает себя от тюрьмы. Мой брат ушел из дома и больше с нами не разговаривает. Папе, которому сейчас 73 года, пришлось выйти на работу, чтобы содержать семью, и хочет, чтобы позже и я сдзелал то же самое“ Откъс от CV-то на н.в. Уилиям към заявлението за руска входна виза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи