Британски министър: Консерваторите дължат извинение за избора на Лиз Тръс

Британски министър: Консерваторите дължат извинение за избора на Лиз Тръс

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Управляващата Консервативна партия във Великобритания дължи извинение на обществото за избора на Лиз Тръс за лидер, заяви министър Майкъл Гоув, цитиран от ДПА.

Министърът по въпросите на жилищното строителство, общностите и местното самоуправление Майкъл Гоув, който беше критик на Тръс заради нейните планове за намаляване на данъците, заяви, че разбира гнева на хората, породен от хаоса през последните месеци. "Това лято направихме грешен избор за посоката, в която искаме да поемем", призна Гоув в коментарна статия за в. "Сън".

"Плановете да намалим данъците за най-богатите бяха бягство от реалността. Бюджетът, който не обясняваше откъде ще се платят плановете за разходи беше грешка. И го казвам меко", пише британският министър.

Статията на влиятелната фигура от средите на торите излезе преди планираните му гостувания в няколко британски неделни програми, което подсказва, че Гоув вероятно ще се радва на популярност в правителството на Риши Сунак, отбелязва ДПА.

Майкъл Гоув беше уволнен от стария си противник Борис Джонсън това лято, малко преди цялото правителство да се сгромоляса, след което застана зад кандидатурата на Сунак срещу Лиз Тръс.

На конференцията на Консервативната партия по-рано този месец Гоув беше един от подстрекателите на бунта срещу предложението на Тръс и тогавашния финансов министър Куази Куартенг за намаляване на най-високата 45-процентна данъчна ставка върху доходите, надхвърлящи 150 000 лири годишно. 

Това доведе до обвинения от яростни защитници на Тръс, че Гоув "си доставя удоволствие по садистичен начин".

Риши Сунак предложи на Гоув стария му пост след като встъпи в длъжност на "Даунинг стрийт" 10. Според завърналият се министър, новият премиер "притежава опита, компетентността и състраданието, за да ни преведе през бурните икономически води пред нас".

"Знам, че той няма просто да вземе правилните решения по сериозните въпроси, но и че ще го направи мислейки на първо място за най-нуждаещите се", твърди Гоув в статията.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Su38

    30 Окт 2022 18:29ч.

    Да не бързат с извиненията, че от малко прасе, млада булка и нов началник не е ясно каква свиня ще излезе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Англичаните дължат извинение на целия свят за съществуването си

    30 Окт 2022 19:34ч.

    Да се надяваме, че то вече е към края си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    30 Окт 2022 20:07ч.

    Най-точната оценка за мимолетното премиерстване на тази клета женица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ай ся

    30 Окт 2022 21:10ч.

    Нали ви свърши мръсната работа, взриви тръбите, а сега извинение. Много е зле великата британия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи