Британската колоездачна федерация забрани на транссексуални жени да се състезават в женската категория

Британската колоездачна федерация забрани на транссексуални жени да се състезават в женската категория

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Британската колоездачна федерация забрани на транссексуални жени да се състезават в женската категория на състезания, предава Ройтерс. Те въведоха нови правила, които ще влязат в сила в края на 2023 година и ще разделят колоездачите на „женски“ и „отворени“ категории.

Според новите правила, само тези, чийто пол е определен като женски при раждането и транссексуалните мъже, които тепърва ще започват хормонална терапия, ще могат да участват в женската категория. В отворената категория ще бъдат допускани мъже спортисти, транссексуални жени и мъже, небинарни индивиди и тези, чийто пол е определен като мъж при раждането.
Главният изпълнителен директор на British Cycling, Джон Дътън, заяви, че новите политики защитават честността на конкуренцията във велосипедния спорт и осигуряват възможности за участие на всички ездачи. Федерацията се извини на транссексуалните спортисти за забавянето в създаването на новата политика, след като предишната беше спряна миналата година.

Това решение следва подобни правила, които са били определени от Swim England и UK Athletics. Така 22-годишната британска колоездачка Емили Бриджис няма да може да се състезава в женската категория.

Промените в правилата предизвикаха недоволство сред някои от най-добрите жени състезателки в Обединеното кралство, които заплашиха с бойкот на Британския национален шампионат по омниум миналата година. Емили Бриджис изрази своето неодобрение към промените в правилата, наричайки British Cycling „провалена организация“ в публикация в Instagram.

Източници: bicycling.com, Фейсбук

Коментари

  • медиен експерт

    04 Юни 2023 18:27ч.

    Ех, къде е мойто либе - в женската или в отворената категория?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бритиш тъпотии

    04 Юни 2023 18:51ч.

    Странното е че британското колоездене ще въвежда "отворена" категория, а световната федерация (със седалище в швейцария и французин за президент) си няма идея по повода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А руската щяла

    04 Юни 2023 21:02ч.

    Да се състезава в Азия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ddsdsd

    04 Юни 2023 21:07ч.

    Как така са забранили, ами евроатлантическите ценности?! Нали вече са жени...?! :}}}}}}}}}}}}} Ако не са жени, то вече не са и мъже, тогава какви са?! У-р-оди вероятно са.... :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Юни 2023 23:52ч.

    Както се казва, с вашите камъни по вашата глава... Тъпотии джендърски..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи