Британската Juniper Education придобива българската "Школо"

Британската Juniper Education придобива българската "Школо"

Награда за екипа на „Школо“ за „Стартъп на годината“ 2017 от БАИ: Витан Иванов, Росен Николов, Симен Предов, Александър Стоянов, Любомир Ваньов.

Британската образователна платформа Juniper Education е придобила изцяло българското дружество "Школо", през което работи едноименният бранд Shkolo. Двете компании имат сходна дейност и разработват софтуер за образователни институции - Juniper Education е най-големият доставчик на такива решения и услуги във Великобритания. Shkolo от своя страна се използва от над 1700 образователни институции в България.

През 2023 г. приходите на дружеството "Школо" са малко над 3 млн. лева, казват от компанията. Сделката е за 100% от фирмата, която вече е еднолично акционерно дружество.

Съоснователят на платформата и неин управител - Любомир Ваньов, коментира пред "Капитал", че въпреки придобиването на Shkolo българското дружество ще продължи да оперира самостоятелно. Повече информация се очаква през следващите месеци, но засега платформата ще се развива като екип в България. В момента служителите са около 70. Той добавя, че не се очакват промени след продажбата на Shkolo и клиентите в страната ще продължат да получават поддръжката, отношението и иновациите, с които са свикнали и очакват от екипа на компанията. От платформата отказват да назоват сумата по сделката за придобиване.

На въпрос откъде идва причината за интереса на Juniper Education към българската компания съоснователят на Shkolo коментира, че "платформата е пазарен лидер в България сред софтуерните решения за дигитализация на учебните заведения, а също и на отлично европейско ниво". Затова, казва Ваньов, "международните пазари са логична следваща стъпка в тяхното развитие".

Откъде идва британският интерес

Управителят на българската компания казва още, че мисията на Shkolo е да помогне на учители и директори да прекарват повече време върху работата с деца и по-малко в администрация. Това, допълва той, "пасва идеално" на услугите, които Juniper предлага във Великобритания.

Главният изпълнителен директор на Juniper Education Крис Скарт казва в изявление, че Shkolo е значима част от софтуерните продукти, които британският доставчик предлага. Допълва, че българската платформа допълва технологичните решения на Juniper, които са "избор на над 50% от училищата във Великобритания". За него присъединяването на Shkolo е "уникална възможност" за тях, с която може да се създаде "гама от услуги, насочени към образованието", и допълва мисията на Juniper Education.

 

Източник: "Капитал"

 

Коментари

  • Поморийски

    16 Яну 2024 13:42ч.

    Поемат на аутсорсинг родното образование, за да отбългаряват и обезчовечават българчетата, да ги направят зомбирани и изродени нещастници. Сглобката е сбор от проклетници на сатанистка служба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    16 Яну 2024 18:22ч.

    Те вече са ... зомбирани и изродени нещастници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Караман

    16 Яну 2024 14:06ч.

    Уви това е съдбата на всички стартъпи. Печелят родни потребители и увличат хората, а после поради неизбежност във финансирането биват откупувани отвън. Специално за образование имаме вече няколко успешни стартъпа с различна съдба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    16 Яну 2024 14:45ч.

    Е, сега британците ще махнат "Аз съм българче" със сигурност. Както се казва, няма дим без огън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сава

    16 Яну 2024 16:05ч.

    Сега британците, ще знаят за всяко умно българче, на което да предложат по добрите си услуги - образователни и впоследствие трудови . Демек ставаме донори на мозък... и приемници на мигранти. Какво друго от такова управление може да станем???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    16 Яну 2024 15:03ч.

    Ами явно слухът,че американците ще ни предават под прякото ръководство на британците ще се окаже верен.И всеки да се замисли какво можем да очакваме от нашите многовековни врагове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    16 Яну 2024 15:05ч.

    Сигурен съм, че децата ви ще повърнат ако ви прочетат глупостите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мри

    16 Яну 2024 15:58ч.

    Виждам, че ти вече си започнал да повръщаш, защото вече си се нагълтал с отровен евроджендеризъм. Положението ти е безнадеждно и е късно да бъдеш спасяван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мри

    16 Яну 2024 15:58ч.

    Виждам, че ти вече си започнал да повръщаш, защото вече си се нагълтал с отровен евроджендеризъм. Положението ти е безнадеждно и е късно да бъдеш спасяван.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може да бъде бъде спасена душата му, но трябва да бъде изгорен жив

    16 Яну 2024 18:15ч.

    Така се прави с такива

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И откъде накъде

    16 Яну 2024 15:24ч.

    частна компания ще се занимава с дневниците в училищата (каквото всъщност прави "shkolo")? Ясно е, че като частна компания може да си се продава и се купува, въпросът е откъде-накъде държавата е взела решение да приватизира тази част от образователните "услуги"? Реално в базите данни на тази компания са ВСИЧКИ ученици и почти ВСИЧКИ родители на ученици (поне по един на дете, не всички са регистирани, аз ползвам акаунта на жена ми) в България! Това не е ли въпрос, касаещ националната сигурност?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    16 Яну 2024 17:15ч.

    Прав си, ама кой да мисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    16 Яну 2024 20:02ч.

    Това е база данни, с персонална информация. Това си е директно въпрос на национална сигурност. Липсата на реакция от институции потвърждава думите на проф. Иво Христов, че българката държава живее задгробен живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • родоотстъпниците действат

    16 Яну 2024 15:32ч.

    Айде-е-е, почна се. Вече от вън директно ще управляват българското образование с цел да заличат историят, историческата памет и българщината. Както и да пропагандират сред дечицата обратните, гей парадите, джендърите и други извращения. Децата ми повече няма да влязат в Школо. Минават си само на хартиени учебници, първо прочетени от мен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чужд коментар за Junpier Education

    16 Яну 2024 15:33ч.

    който обобщава нещата: "Useless company, ruined the education sector, bought out most of the software providers in the education sector using investors money, thinking they can make something great, delusional as they have done nothing but destroy every company they touch, and now the whole thing is a complete mess."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Британската Juniper Education придобива българската "Школо"

    16 Яну 2024 15:37ч.

    сори пичове, ама няма да съм ви клиент повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учител , работещ с ШКОЛО

    16 Яну 2024 16:01ч.

    Това е национално предателство. Съвсем си събухме га....ите. Трагедия!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    16 Яну 2024 16:27ч.

    Очаквам маркери в платформата за стимулиране, отличаване на лгбт поведение на учениците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Patso

    16 Яну 2024 16:38ч.

    Сега вече нищо няма да пречи на интегрирането на чалмите, няма да има история, няма да има национално съзнание,пък нека центаджийте да си пишат каквото искат, нали за това получават центовете от посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    16 Яну 2024 16:42ч.

    Слагат ръка на "Школо", т.е. на бъдещето на нацията. Трагедията вече е пълна. Трябва да се вземат мерки за защита на учениците. Трабва да пазим децата си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    16 Яну 2024 16:54ч.

    Повечето коментатори тук са поне на думи православни християни. Това означава, че би трябвало и към момента да са в дълбок конфликт с образователната система, която задава базата от ценности. Същината на преподаваните ценности е тази, цитирам по памет и неточно, но „през мрачните векове в центъра на света бил Бог, затова ги наричаме мрачните епохи, хората трябвало да правят това, което Бог искал но после дошла светлината, в центъра на света станал човека и оттогава хората са щастливи, понеже правят каквото си искат“ . На тази измамна и богоборческа основа стъпват всички предмети, доколкото е възможно и това е главната поука, естествено, развита и редовно надграждана с нови и нови постановки от „любов“ към човека. Това схващане се чува ясно и на записите в „Уча се“! Децата ни разсъждават по начина, по който разсъждават, защото МОН работи като антихристиянска секта, чиято основна задача е да преподава недоверие относно превъзходството на изначалния ред в света и изначалната традиционна мъдрост на човечеството относно доброто и злото. Да не говорим, че и сега българската култура не заема по-голямо място в учебниците от ромската или ислямската, т.е. направено е да има равенство, по един урок за всяка, сякаш са еднакво значими. Църквата се стреми да прокара вероучение, като отделен предмет, но не и да има корекция спрямо цялата нравствена база на образователната система. Ако християнската ни традиционна култура не е „проповядвана“ в часовете по литература, история и т.н., тя ще изглежда винаги ретро ексцентрична.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Уча се"

    16 Яну 2024 18:08ч.

    няма нищо общо с "школо"! "Школо" е едновременно: електронен дневник (вече няма хартиени), ученически бележник (и такива няма), календар за събития и съобщения за/от родителите, при това с невероятно дървен интерфейс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    16 Яну 2024 16:59ч.

    Тихото превземане е в ход. Аре, заминаха си личните ни данни и тези на децата ни, защото вече не са лични, а ще бъдат ползвани за всякакви цели от знайни и незнайни, фирми, НПО-та и институти и агенции!... Защото всички сме бройлери в Глобалния Курник. Със сигурност "Школо" много скоро ще се превърне и в платформа за пропаганда на "новото нормално" и джендър идеологията. Честито!... И никой и не ви пита, просто защото ние всички сме вече НИКОИ... Просто БИО-матр‘ял!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @!@

    16 Яну 2024 17:00ч.

    то цялата "игра" е за придобиване и манипулация на масива от лични данни на родители и деца, с единствената цел да могат да ни "таргетират"!... Майната му на другото, това си е достатъчно престъпление!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пропадане

    16 Яну 2024 17:00ч.

    Ами, изводът и изходът е прост! Време да скочим и да си върнем Държавата!... Но как да стане с тая овча дремеща паплач, наречена народ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Позор!

    16 Яну 2024 17:38ч.

    И децата си предадохме и продадохме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    16 Яну 2024 18:42ч.

    Ако имахме поне подобие на Виктор Орбан, щеше да постъпи с тези " бардове", като с университета на Сорос! Но нямаме. Засега! Само "национално отговорен" бизнес и правителства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • психопати и българофоби

    16 Яну 2024 19:01ч.

    Не случайно джендър соросоида акаДенков толкова иска пак да е министър на образованието, че да продължи пъкления си план за джендъросване и обезбългаряване на родното образование. Скоро дори по тв се видя в детска градина дъгата на лгтб на цялата стена3

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    16 Яну 2024 22:05ч.

    Родителите да изискат от директорите, данните на децата им да бъдат изтрити от този пробит сайт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Toгава

    17 Яну 2024 8:30ч.

    цялата образователна система спира, щото за момента няма алтернатива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Яну 2024 12:55ч.

    Глупости, нищо и никакъв сайт, който даже и не е скопосан както трябва... всяко лапе ще го направи много по-добре и по удобен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сайтът е дървен,

    17 Яну 2024 13:36ч.

    спор няма, но да повторя - в момента няма алтернатива. Как си представяш училищА (всички) без дневници, учениците без бележници, без текущ контрол и оценки, и като цяло средство за връзка между родителите, учителите и директорите? И колко време ще трябва да се въведат хартиени (преди въобще да се помисли за алтернативна система*), при съпровод от медийно усилен кански рев на модернолибералната паплач, която "ще връщат в тъмните времена на комунизма"? * - страх ме е и да си помисля каква "алтернатива" може да роди родното чиновничество, и след колко време, особено като гледам настоящия "управленски капацитет". п.с. ако тоя скапан сайт ти къса нервите, пробвай се в сайта на митниците. Там без помощ посмъртно няма оправия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Яну 2024 15:50ч.

    Много бързо ще се попълнят хартиените носители, не беше чак толкова отдавна, да не се лъжем..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловеца

    17 Яну 2024 7:40ч.

    Със заповед на министъра да се забрани използването на тази платформа. Срок за изпълнение вчера! Компетентните органи да се занемаят, кой е разрешил използването на тая платформа в държавна институция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От няколко години

    17 Яну 2024 8:16ч.

    По-точно от началото на Великата измама К 19 и локдауните за училищата, повтарям на роднини и приятели, които имат малки деца и ученици. Не се фиксирайте върху училището и не очаквайте от него НИЩО за образованието на децата си. То е само формалност, задължение за да не броят детето ви за социален аутсайдер. Истинското образование може да се даде само и единствено У ДОМА. Родителите трябва да се стягат и да ПРЕПОДАВАТ на децата си истинските - история, география, биология, вероучение... дори елементарно ниво на точните науки като математика, физика, химия ! Да много е трудно. Да родителите приемат училището като забавачка, в която да се отървят от децата си, докато са на работа... Или докато нищо не правят и да им е широко около врата ! И именно заради този безотговорен начин на мислене, ленност и мързел, от 99 % от децата ви - НИЩО НЕ СТАВА . Системата ги превръща в дебили, защото такова е сатанисткото предназначение на системата ! Родители, събуждайте се. Спасявайте образованието и възпитанието /вървят заедно !/ на децата си ! Не чакайте някой отвън да го направи, вместо вас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Квинтет офисни галфони

    17 Яну 2024 8:23ч.

    Защо тия ай-ти паразити на снимката гледат толкова неестествено ? С блеснали погледи, ухилени, НАПУШЕНИ ? Двама по двама прегърнати ?... А крайно левият, какъв неподправен интелект струи от физиономията му ... уау !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    17 Яну 2024 12:59ч.

    Защото са забогатели докато продават собствените си деца...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    17 Яну 2024 13:01ч.

    Простичко е, още исусчо го е казал - дайте да промивам мозъка на децата ви и гледайте какво ще стане като пораснат! Та и тия - дайте на англосаксите да обучават децата ви и гледайте какви идиоти ще са като пораснат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички български клиенти на Школо - КЪСАЙТЕ договорите си с тези предатели!

    17 Яну 2024 13:51ч.

    То бива и бива алчност и глупост. Черва ненаситни. Защо държавата е предоставила тази "услуга" на частни дълбоко субективни както виждаме и с МЕРКАНТИЛНИ интереси индивиди. Това не са българи, а жалки измекяри. Вечен позор. Всички потребители ЗАТВОРЕТЕ тази фирма Школо, късайте договорите с тези полезни идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи