Бойците от "Ахмат" се връщат на фронтовата линия

Бойците от "Ахмат" се връщат на фронтовата линия

Бойците от специалния отряд „Ахмат“ се завръщат в зоната на специалната военна операция от Ростов на Дон и Ростовска област, където бяха временно преместени за потушаване на въоръжения бунт на Пригожин. Това каза пред ТАСС Апти Алаудинов, заместник-командир на 2-ри армейски корпус, командващ специалните сили на "Ахмат".

"Ние не махнахме изцяло "Ахмат" от фронтовата линия. Бяха преместени само онези, които можеха да бъдат заменени от други части. В момента частите на "Ахмат" бавно се връщат в зоната на специалната военна операция, за да продължат по-нататъшната работа по освобождаването на Маринка", каза Алаудинов.

Както съобщи по-рано ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, бойците на подразделението бяха изпратени в Ростов на Дон, "за да овладеят ситуацията, ако е необходимо". „Бойците своевременно пристигнаха на мястото и чакаха заповед за изпълнение на поставените задачи“, написа той в канала си в Telegram, отбелязвайки, че „ситуацията приключи без пряка конфронтация“, а позициите на бойците в зоната на специалната военна операция се държат успешно от резервни групи.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • old_beggar

    25 Юни 2023 15:00ч.

    الحمد لل

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АХМАТ - СИЛА!

    25 Юни 2023 18:53ч.

    АХМАТ - СИЛА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи