Бойко Рашков върна джипа на Горанов, оказал се напълно изряден

Бойко Рашков върна джипа на Горанов, оказал се напълно изряден

Джипът "Тойта Лендкруизър", ползван от бившия финансов министър Владислав Горанов, е напълно изряден, поради което вече е снет от издирване от МВР и е върнат за ползване на лизингополучателя.

Това съобщи в изявление фирмата лизингодател "Мото Пфое" в понеделник.

На 17 декември 2021 г. вечерта Горанов бе върнат от "Гранична полиция" на ГКПП "Калотина" на път за Сърбия, тъй като МВР установило, че той управлява издирван от "Интерпол" джип "Тойота Лендкруйзър". По заповед на полицай, изпълняващ разпореждане от София, Горанов е бил пренасочен към вътрешността на страната. Вместо да се върне в София, той изчаква свой приятел бизнесмен в Драгоман и заминава за Сърбия с друг автомобил.

Горанов няколко пъти обясни, че автомобилът е собственост на "Мото Пфое", а той го ползва по силата на договор за лизинг. Според бившия министър на возилото, внесено у нас през 2020 г., са направени две експертизи, които доказват, че то не е било манипулирано по никакъв начин. Тезата на самата компания "Мото Пфое" е, че колата най-вероятно е била клонирана от измамници в чужбина.

МВР, ръководено от Бойко Рашков, на няколко пъти викаше Горанов на разпити по случая с иззетия автомобил. Самият Рашков твърдеше, че по делото били установени "много интересни факти и разминавания", но сега се оказва, че автомобилът е изряден.

"На 22.02.2022 г. дружеството е известено писмено от страна на МВР РДГП Драгоман, че автомобилът е снет от издирване. Това означава, че според направените експертизи няма интервенции по автомобила, той е изряден и може да бъде получен обратно от собственика си "Мото Пфое". Непосредствено след получаването му автомобилът Toyota Landcruiser е върнат на лизингополучателя си и е във владението му и към момента", съобщиха от "Мото Пфое" в понеделник.

 

Източник: mediapool.bg

 

 

Коментари

 • Милиционерът шаш

  21 Март 2022 19:10ч.

  Поредната акция за диви желъди вместо в дъбовата горичка го закара в небраното лозе!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Голоса освен с русофилство си изкарва хляба и с гербаджийство напоследък

  21 Март 2022 19:18ч.

  Нещо за Артекс да пуснете, за Златен век така, за архитектчето, внучето на дядо с представленийцата?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Профи

  21 Март 2022 19:53ч.

  Със задна дата сичко тип топ, евала!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Прецизен

  21 Март 2022 19:54ч.

  А километража е на нула

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чичо вичо

  21 Март 2022 21:39ч.

  Дачков, преди 20на години на една вила около Кранево беше много яростен демократ. Еволюция си претърпял в годините. Друго си е някой евроцент да те финансира... С Люба Кулезич беше, ако си забравил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи