Бойко Рашков поиска да бъде разпитан Васил Божков

Бойко Рашков поиска да бъде разпитан Васил Божков

По започналата снощи проверка на националната полиция, в рамките на която бяха задържани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов има данни от бизнесмена Васил Божков, саморъчно подписани от него и никой не твърди, че това са показния от свидетел. Това каза на извънреден брифинг в Министерски съвет вътрешният министър, който заедно с премиера Кирил Петков коментира случая, съобщава БТА.

Според Рашков Васил Божков трябва да бъде разпитан от Дубай за това дали му е оказван натиск от Борисов, Арнаудова и Горанов, бил ли е под заплаха да му бъде взет част от бизнеса и дали под натиск е бил принуден да продаде част от него на чужденци. Прокуратурата направи всичко необходимо да смачка труда на една служба в МВР и може би никога да не изясним дали някой от тях е извършил престъпения, каза вътрешният министър.

Прокуратурата прави изводи за производство, което току-що е започнало, каза още Рашков

Той разказа, че днес разследващите полицаи са стояли пред кабинета на прокурорите, те не са ги приели, не са искали да се срещнат с тях, за да обсъдят материалите в преписката. Денят е минал в чакане, за да излезе прокуратурата накрая и да ни сюрпризира със своето становище, каза Рашков

Вътрешният министър показа и копия от проект за искане за повдигане на обвинения и на тримата. Той уточни, че тези документи са в преписката, която е предадена на прокуратурата през деня.

Дали прокуратурата иска да се разкрият престъпения, в това число от високопоставени от близкото минало или не, или ги пази откакто е назначен за главен прокурор Иван Гешев? Дали прокуратурата упражнява правомощията си или търси начин високопоставени да избегнат отговорност, попита Рашков. 

Вътрешния министър каза, че  по адрес на Владислав Горанов има доклад на АДФИ, по който има извод, че по линия на Комисията по хазарта са нанесени вреди на фиска за над 550 милиона лева. Министърът на финансите е принципал на комисията, пита се - прокуратурата какво е направила? Образувано ли е производство срещу Горанов в качеството му на министър, попита още Рашков.

АДФИ е пратила този доклад още миналата година, каза министърът и добави, че тези доклади са писмени доказателства и служат в наказателния процес. В тази преписка присъства този доклад на АДФИ. Поредна лъжа е, че липсват доказателства в преписката на полицията, заяви министърът.

Той коментира и информацията, че са предоставени снимки от дома на Арнаудова. Според него те могат да имат доказателствена стойност, защото са съотносими към случая на Божков.

В четвъртък вечерта, около 20 часа, в дома на Борисов започна претърсване, а малко по-късно той беше отведен в сградата на Националната полиция, където остана по-малко от 24 часа. Отведени в полицията бяха и Арнаудова, и Горанов. Те също бяха освободени.

 

 

 

Коментари

  • Христо

    19 Март 2022 10:08ч.

    Чашков достигна дъното..на чашката с водка. Милиционера винаги си е милиционер...по-голяма простотия не може да се забърка...дебил

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мутра стажант

    19 Март 2022 10:11ч.

    на плейБОЙЧЕТО МУ НАЛУЗИХА ПРИМКАТА И ЛЕКО,ЛЕКО Я ЗАТЯГАТ ,ОТ ТУК НА ТАТЪКА ЗНАЕ ,ЧЕ НЕМА ЛАБАВО ,ПЪТЯТ Е ЕДИН ОЧАКВАНЕТО ЩЕ ГО ПОБЪРКА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ

    19 Март 2022 11:44ч.

    Въпреки,че комунягите са атеисти и техния бог е зад кремълските стени.Не че искам Бойко и ГЕРБ да се върнат във властта,ама му изписаха вежди.Лошото ,че 32 год. не се намират читави хора,читава партия която да води многострадалната България по пътя на белите държави,не към руската кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи