Бойко Рашков: Мястото в КПКОНПИ е вакантно, постът е предизвикателство

Бойко Рашков: Мястото в КПКОНПИ е вакантно, постът е предизвикателство

Реформата в МВР е приключена на 98%, заяви вътрешният министър в интервю за бТВ.

Нека да се задвижи процедурата в тази връзка, не само да слушаме намерения, и тогава да се прецени. Освен това знаете добре е, че е подготвен Законопроект за изменение и допълнение на закона за КПКОНПИ, а мястото е вакантно, коментира в ексклузивно интервю за предаването "Тази сутрин" министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. 

"Това е едно предизвикателство, особено при съвременните условия, особено като се запознаем с идеите, заложени в новия проект за изменение и допълнение на закона за антикорупционната комисия и нейната дейност с нови правомощия, които включват и разследване на редица престъпления", посочи още той.

По думите му, Комисията в нейната разследваща структура се доближава до всяко разследващо поделение или служба в нашата страна. "Промяната няма да бъде голяма, защото известно, че аз съм се занимавал с разследване доста продължителен период", отбеляза вътрешният министър.

Премиерът Кирил Петков обяви преди дни, че вътрешният министър ще оглави КПКОНПИ, а депутатът от ИТН Станислав Балабанов коментира, че Бойко Рашков не може да се справи с реформата в МВР и няма смелост да съкрати 7000 души от системата.

"Аз не знам този млад човек откъде си ги измисля тези неща, които лансира в публичното пространство, но прави неприятно впечатление неговата неосведоменост", отговори Бойко Рашков.

"Реформата в 98% е приключена, преструктурирали сме основни звена в това министерство. Постарали сме се с това да направим с участието на абсолютно всички ръководни длъжностни лица в цялата страна", добави Рашков.

По думите му, не е вярно, че трябва да бъдат съкратени  7000 души. "Освободени от работа са около 2000 души за шест месеца. Повечето от тях са с надхвърлили с няколко години пенсионната възраст и тук няма никакъв конфликт. Предстои да бъдат съкратени не повече още 2000 души", обясни вътрешният министър. 

"Направено е главното голямо, което се очакваше да се промени – структурата на министерството на вътрешните работи да се пригоди към съвременните условия. За съжаление, 20 години нито един от ръководителите, които са били в министерството, не е предприел подобни действия", отбеляза още Бойко Рашков. 

Целия разговор вижте във видеото.

 

 

 

 

Коментари

  • Сатанишеф

    10 Юни 2022 8:59ч.

    Тия да не са на същото, дето го дават на Зеленски? Не е кокаин, той кокаина не води до такива изменения. Абсолютно ЗОМБИРАНИ хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • черният списък

    10 Юни 2022 9:05ч.

    Този става за смях . Некадърник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    10 Юни 2022 10:03ч.

    Рашков, и ти се опозори, заедно с ПОЗОРНАТА четворна коалиция ! Оставка, пиявици ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    10 Юни 2022 11:05ч.

    КПКОНПИ??? Гласове, учете се. Пестете място и публикувайте статии с подобно съкращение. Заглавието на тази статия ще бъде: Б Р: М в КПКОНПИ е в, п е п.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наборе, наборе...

    10 Юни 2022 11:28ч.

    Стягай куфарите за Дубай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи